10 tipp az íráskészség szintjének emeléséhez

Avatar Gadam | 2021.05.02. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Írógép elhalványult kék fa háttérképen

Mi az író legnagyobb kihívása?

Semmi.

Nos, a „semmi” alatt azt értem, hogy egy üres fehér képernyő és egy villogó kurzor.

Korlátlan lehetőségeivel gúnyolódik. Félelemmel tölt el, hogy bármi, amit erre a képernyőre tesz, nem javul az érintetlen ürességén.

Nekünk, tartalommarketingeseknek szinte minden nap szembe kell néznünk ezzel a kihívással, és valahogy meg kell találnunk a módját, hogy összekapcsoló, elkötelező és meggyőző tartalmat írjunk.

Egész felnőtt életemet a tartalmi árokban dolgoztam – először vígjáték-íróként, most pedig tartalommarketingként. Íme néhány tipp, amelyet felvettem, amelyek emelhetik az írásodat, és kevésbé ijesztővé tehetik ezt az üres képernyőt.

10 tipp a B2B marketingszakemberek számára, hogy emeljék íráskészségüket

# 1: OLVASSA EL

Kiváló könyvében Az írásról, Stephen King azt mondja: „Ha nincs ideje olvasni, akkor nincs ideje írni.” És ha a világ egyik legtermékenyebb és legünnepeltebb szerzőjének időbe telhet az olvasása, akkor nekünk is.

Olvassa el biztosan a marketing tartalmát, hogy lássa, mi áll a versenyen. De ne álljon meg itt. Olvasson verseket, regényeket, szépirodalmat, szépirodalmat, jó dolgokat és bűnös örömöket. Bármi, amit olvas, elősegíti a különálló hang továbbfejlesztését – még egy rossz példa is megmutatja nem csinálni.

# 2: Legyen tisztában a ritmussal

Most nem azt mondom, hogy írjon blogbejegyzéseket jamb pentameterben (de ha mégis, kérem, linkeljen). De jó figyelni az írás ritmusát.

Vigyázzon például a párhuzamos szerkezetekre. Idővel ezek untatják az olvasót. Hamarosan teljesen ráhangolódnak.

Figyelje meg, hogy az utolsó bekezdésben szereplő mindhárom mondatnak ugyanaz a kadenciája? Ugyanez vonatkozik a rövid mondatokra is. Egymás után rakod őket. Mind egyformák.

Változtasd a mondatok ritmusát – fűzd össze írásjelekkel; hagyja az egyik kinyúlni, mint egy gumiszalag. Akkor kattints! Tegyen néhány rövidet. Talán egy töredék is. Látja, hogyan él meg az írás?

# 3: Bevezetési gyakorlatok

Sok író számára a cikk megírásának legnehezebb része a kezdés. Sokan meg is írják a teljes szövegtestet, és a tény után adják hozzá a bevezetőt.

Túl sokunkat hegesített meg a középiskolai angol nyelvtanfolyam, ahol egy bevezetésnek be kellett vezetnie minden olyan pontot, amelyről beszélni fogunk, és valami ilyesmivel kellett kezdeni: „A rögzített történelem során” vagy a „Webster szótára meghatározza…”

Gyakorold a bevezetést, amelyek megtörik a formát:

  • Tegyen fel kérdést
  • Tegyen vitás vagy más módon érdekes állítást
  • Írjon személyes anekdotát

Röviden, gondoljon kevésbé minden beszélgetési pont bevezetésére, és inkább az olvasó összekapcsolására és behúzására.

# 4: Ne mondja el a közönségnek azt, amit már tud

Ez az utolsó ponttal jár együtt, mert a bevezetések gyakran a nyilvánvaló megfogalmazásáról szólnak. – Ezt mindenki tudja … – Ezt mindannyian megértjük …

Valahányszor azon kapja magát, hogy előadást tart a hallgatóságnak valamiről, amelyet mindketten tudnak, tegyen egy lépést vissza. Mit mondhat nekik, hogy ők még nem hallottad már? Hogyan lehet a leggyorsabban eljutni a jó dolgokhoz?

# 5: Engedje el az elavult szabályokat

És ha már a középiskolai angol óráról beszélünk: jobb, ha világos, természetes és eredeti a prózájában, mint hogy betartsa a nyelvtan archaikus szabályait. A nyelv élő dolog, amely folyamatosan változik. Tehát ne érezzék szem előtt, amit Mrs. Funke mondott önnek még a 9. osztályban.

Például:

  • Mondatok befejezése elöljárókkal
  • Tedd vesszőket oda, ahol természetesnek érzik magukat
  • Használjon mondattöredékeket
  • Használat. Furcsa. Központozás. Mert. Hangsúly!
  • Ölelje be az egyes számokat

És még sok más. Alapvetően igazi élő embernek kell hangzania, nem pedig tankönyvnek.

# 6: Olvasd fel hangosan

Amikor „beszélgető hangnemben” írunk, akkor azt mondjuk, hogy az írásnak inkább egy baráttal kell beszélgetnie, mintsem merevnek és formálisnak olvasnia. Mi lehet a jobb módja annak, hogy megbeszélje a beszélgetést, mint az, hogy valóban elolvassa a munkáját hangosan?

Most, hogy mindannyian otthoni irodákban vagyunk, nyitott koncepciójú fülkék helyett, ezt könnyebb megtenni. A korábbi időkben néha bekacsintottam egy konferenciaterembe vagy összebújtam a szobába, hogy hangosan elolvassam a munkámat. Elképesztő, hogy az olvasás helyett mennyi lehetőséget talál arra, hogy az írás természetesebbé váljon, amikor meghallja.

# 7: Kísérletezzen a szerkesztéssel

Szeretem, ahogy a Google Dokumentumok elmenti a verziótörténetet mindarról, amit írok. Sokkal könnyebbé teszi a szerkesztést, és a tét sokkal kisebb a nagyobb változtatások elvégzéséhez. Kipróbálhat valamit, és ha nem működik, akkor könnyű visszatérni az előző piszkozatra.

Kísérletezzen a tartalma felépítésével – mozgassa a bekezdéseket, és nézze meg, hogy ez javítja-e a folyamatot. Próbáld meg kivágni azokat a mondatokat, amelyekre a legbüszkébb vagy – az esély az, hogy ők a legkényelmesebbek és a legkevésbé valószínű, hogy kapcsolatba lépnek a közönségeddel. Hidd el, tapasztalatból beszélek.

A szerkesztés kísérletezésének egyik egyszerű módja: Vágja le a bevezető első bekezdését, és nézze meg, hiányzik-e. Gyakran tapasztalom, hogy az első bekezdés vagy kerékforgatás, vagy jelenetbeállítás, amire a közönségnek valójában nincs szüksége.

# 8: Írás, várakozás, áttekintés, felülvizsgálat

Az íráshoz és az átdolgozáshoz kétféle gondolkodásmódra van szükség. Ha mindkettőt egyszerre próbálja megcsinálni, akkor valószínűleg egyiket sem fogja olyan jól csinálni, mint lehet. Az első vázlatnál koncentráljon arra, hogy a szavak megjelenjenek a képernyőn. Ha végzett, sétáljon el, és hagyja pihenni – ha lehetséges, egyik napról a másikra.

Ezután friss szemmel megközelítheti az írottakat, átolvashatja és átdolgozhatja. Ezt követően győződjön meg róla, hogy legalább egy másik személy áttekinti a közzététel előtt, csak azért, hogy elkapja azt, amit hiányolhatott.

„Az íráshoz és az átdolgozáshoz kétféle gondolkodásmódra van szükség. Ha mindkettőt egyszerre próbálja megcsinálni, akkor valószínűleg egyiket sem fogja olyan jól csinálni, mint lehet. ” – Joshua Nite @NiteWrites Kattintson a tweetelésre

# 9: Fűszerezze következtetéseit

Végül, a nap végén, végül … sokféleképpen kezdhetjük a következtetést, és a legtöbbjük (ismét) a középiskola visszatartója. Hasonlítsa össze azt az elképzelést, miszerint nem szabad új információt bevonnia a következtetésbe, hanem csak át kell gondolnia a már megfogalmazottakat.

Szerencsére már nem írunk öt bekezdéses esszét, és a következtetés több is lehet, mint kellemetlen összefoglalás. Valójában a marketing szempontjából elengedhetetlen, hogy minden következtetést indítópanellá tegyen, cselekvésre ösztönzésként, amely arra készteti az olvasót, hogy tegye meg a következő lépést. Bland, a könyv szerinti következtetések nem fogják elvégezni ezt a munkát.

Verje meg az üres képernyőt

Ha szorong, amikor szembesül azzal az üres képernyővel és annak ítélőképesen villogó kurzorával, kezdje azzal, hogy elenged néhány előzetes elképzelést arról, hogy mi legyen az üzleti írás. Kiderült, hogy a B2B vásárlók tényleges emberek, és szívesebben olvasnának valami személyre szabottat és kifejezőt, mint valami merevet és könyvet. A tizedik tippem: Adj magadnak engedélyt arra, hogy úgy írj, ahogyan beszélsz, és akkor valószínűbb, hogy emberi kapcsolatot létesít olvasóddal.

Segítségre van szüksége a tartalom szintezéséhez? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma.[ad_2]
Forrás link


31 Views 0 Ratings Rate it