12 Asztalfűrész famegmunkálásával kapcsolatos biztonsági tanácsok

Avatar admin | 2021.07.08. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

A fűrészekkel történő munkavégzés során óvatosnak kell lenni. Ebben a cikkben megosztom a legfontosabb biztonsági tippeket, amelyeket mindenkinek be kell tartania, hogy távol tartsa magát a balesetektől. Ez a cikk nagyon fontos a kezdők számára.

12 Asztalfűrész famegmunkálásával kapcsolatos biztonsági tanácsok

Olvassa tovább, ha érdekli.

1. Biztonsági felszerelések

Sok embert láttam, hogy figyelmen kívül hagyta ezt az uralkodó biztonsági szabályt. Mindig viseljen védőszemüveget és néhányat Hallásvédelem. Kerülje el az ékszerek, nyakkendők és laza ruhák viselését a fűrészekkel való munkavégzés során, mivel mindegyik olyan módon árthat Önnek, hogy el sem tudja képzelni.

2. Tiszta terület

A legfontosabb tipp, mielőtt meglátta, a munkaterület tisztítása. Nem lehet extra készlet, vágás vagy extra fűrészpor. Ezek közül bármelyik az utadba kerülhet. Egy darab készlet repülhet az utadba, ha érintkezésbe kerül a mozgó pengével.

3. A biztonsági jellemzők ellenőrzése

Mielőtt látta, ellenőrizze az összes biztonsági funkciót megfelelően. Mindegyiknek működnie kell. Ha nem, akkor ellenőrizze, vagy használjon másik fűrészt. A biztonsági funkciók közé tartozik egy futókés, a fűrészlap védője, a visszarúgásgátlók. Mindezeket a biztonság fenntartására tervezték.

4. Outfeed táblázatok használata

Ha nagy darab készletet vág, akkor mindenképpen használjon valamilyen outfeed asztalt vagy állványt, amely segít abban, hogy ezt a kiegészítő támogatást megszerezze. Ez megkönnyíti a vágás folyamatát is.

5. A penge cseréje előtt kapcsolja ki a készüléket

Ha cserélni akarja a pengét, vagy bármilyen belső beállítást végez, akkor a művelet előtt kapcsolja ki a készüléket. Ez megment az áramütés esélyétől.

6. Soha ne kezdje megfogott pengével

Mielőtt a fűrészt vágáshoz használja, győződjön meg arról, hogy a fűrészlapjában nem maradt semmilyen anyag. Ha lát valamit, távolítsa el, majd kezdje el használni a kívánt anyagon. A késnek a vágás megkezdése előtt teljes sebességgel kell lennie.

12 asztali fűrész famegmunkálás biztonsági tanácsai - gérfűrész

7. Jó helyzet

Ha fafeldolgozást végez, ügyeljen arra, hogy távol álljon a szilárd tartástól, és tartsa meg testének megfelelő egyensúlyát. Soha ne álljon a penge elé, hogy ha visszarúgás következik be, akkor az a kezelő közepén túl csúszik.

8. Soha ne végezzen beállításokat a mozgó pengén

Ügyeljen arra, hogy soha ne érje el és ne módosítsa a mozgó kést. Várja meg, amíg a penge teljesen leáll, kapcsolja ki az áramellátást, majd elvégezheti a kívánt beállításokat.

9. Megfelelő betétek használata

Ha te asztali fűrészt használva, győződjön meg arról, hogy megfelelő nulla hézagú pengét használnak. A penge betétje nélkül egy darab alapanyag beleeshet a szekrénybe és lövedékké válhat.

10. Nincs szabadkézi vágás

Nagyon javaslom, hogy soha ne végezzen szabadkézi vágást; mindig használja a kerítést ill gérmérő. Sokkal jobban fog vezetni. Soha ne használja mindkettőt együtt, mivel egy darab alapanyag megkötheti a festéket.

11. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e benne idegen tárgyak

A fűrészelés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy alaposan ellenőrizze az alulműködő táblát. Abban az esetben semmilyen idegen tárgy nem lehet, mint szög, csavar, kapcs vagy bármi más. Minden idegen tárgy rendkívül veszélyes lehet a felhasználó számára, ha érintkezik a pengével. Ügyeljen arra, hogy tiszta helyen dolgozzon, anélkül, hogy további tárgyakat használna.

12. Nyomórudak használata

Javasoljuk, hogy tolórudat használjon, mivel ezzel elkerülhető a famunkások csupasz kezének és ujjának használata. Egy tolókar lesz segítsen a fafeldolgozónak hogy minél távolabb maradjon a pengétől. A pengét a deszkán keresztül tolórúddal lehet használni.

Következtetés

A fent említett biztonsági tippek mindenki számára szükségesek, és a biztonságos fűrészelés érdekében minden áron be kell tartani őket. Remélem, elképesztő tippeket tanult meg. Boldog fűrészelést neked, és viszlát oldalamról!


Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok