20+ Instagram demográfia, amely fontos 2021-ben

Avatar admin | 2021.02.06. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

A különféle közösségi média platformok növekvő népszerűségével és a közösségi média világszerte növekvő használatával a közösségi média marketingesei minden eddiginél aktívabbak.

Mindannyian tudjuk, hogy a koronavírus-járvány hogyan érte a globális gazdaságot, és komoly üzleti átalakulásokat idézett elő. A lezárások és a társadalmi távolságtartás miatt az emberek világszerte egyre aktívabbá váltak az interneten. Az olyan platformok, mint a Facebook, a Twitter és az Instagram hotspotokká váltak, és a közösségi média marketingesei különféle módon célozzák meg őket.

Növekszik az Instagram demográfiai adatai, amelyek a közösségi média marketingesei számára fontosak 2021-ben

A közösségi média marketingje stratégiákról és technikákról szól. A sikeres kampányok lebonyolításában a statisztikák és a demográfiai ismeretek elengedhetetlenek. Ebben a bejegyzésben konkrétan az Instagram adatait fogjuk megvizsgálni. Megbeszéljük, mi teszi az Instagramot olyan népszerűvé és miért fontos az Instagram demográfiai adatai, majd mélyen elmélyülünk hét 2021-ben fontos Instagram demográfia között, amelyek a következők:

 1. Általános Instagram statisztikák
 2. Instagram koreloszlás demográfiai adatok
 3. Instagram nemi demográfia
 4. Az Instagram földrajzi és helydemográfiai adatai
 5. Instagram etnikai demográfia
 6. Instagram jövedelmi demográfia
 7. Instagram oktatási demográfia

Mitől olyan népszerű az Instagram?

Amilyen egyszerű az Instagram marketing hangzása, a közösségi média platformnak világszerte hozzávetőlegesen több mint egymilliárd felhasználója van, ami a föld lakosságának több mint 1/10-e. Természetesen magas szintű verseny folyik ezen a platformon.

Az Instagram demográfiai adatai, hogy mitől olyan népszerű az Instagram

Az Instagram nem csak a közösségi média hálózati platform olyan funkciókat kínál, mint a képek feltöltése és kedvelése. A fórum népszerűsége mögött számos tényező áll, különösen a Gen Z felhasználói körében. Vessünk egy pillantást néhányukra:

 • Ez egy intuitív és egyszerű platform a használatra és kezelésre, a felhasználói felület pedig rendkívül interaktív, vonzó, könnyen értelmezhető és követhető.
 • Tökéletes lehetőséget kínál a felhasználók számára a népszerűség megszerzésére, valamint készségeik és tehetségük bemutatására a globális közönség számára.
 • Ez egy sokoldalú piactér minden korosztályú és a világ minden részéről érkező felhasználókkal.
 • Ez egy hatékony hirdető platform számos iparágnak és fülkének.

Miért számít az Instagram demográfiai adatai?

Alapján tanulmányok, Az emberek 60% -a azt mondta, hogy új termékeket fedez fel az Instagramon keresztül, és több mint 25 millió üzleti fiók működik a platformon. Ez is a 6. legnépszerűbb közösségi média platform világszerte. Ilyen nagy és elkötelezett közönség mellett hatékony és eredményes Instagram marketing stratégia célja:

 • Hozzon létre élő leadeket
 • Értékesítés generálása
 • Építsen közönséget márkája számára
Az Instagram demográfiai adatai, amelyek 2021-ben fontosak a közösségi média marketingesei számára, miért az instagram

És ez teszi az Instagram demográfiáját annyira fontossá. Segítenek a közösségi média marketingeseinek abban, hogy ne csak megértsék és elemezzék a felhasználókat, hanem megtalálják a célközönség vonzerejének legjobb módjait is.

Mint említettük, a következő szakaszok hét legfontosabb Instagram-statisztikát és demográfiát tartalmaznak, amelyek fontosak azoknak a vállalkozásoknak és a közösségi média marketingeseinek, akik szeretnék hírnevet szerezhet márkájáról vagy vállalkozásáról a peronon.

Ezekkel az Instagram demográfiai adatokkal meghozhatja a legjobb döntéseket és megfogalmazhatja a legjobb stratégiák a sikeres közösségi média marketing kampányhoz.

Általános Instagram statisztikák

Az Instagram 2010 októberében indult, megalakulása óta gyorsan növekedett, és az egyik legjobb közösségi média-marketing eszköznek bizonyult. A világ legjobb márkái és vállalkozásai kihasználják a platformot a felhasználói elkötelezettség megteremtésében, az erős közönség felépítésében és hatékonyan eladások növelése vállalkozásuk számára. Ezek az általános Instagram-statisztikák biztosan arra ösztönzik Önt, hogy futtasson néhányat Instagram marketing kampányok:

 1. Az Instagramnak majdnem volt 30 millió felhasználó 2012-ben, amikor a Facebook megvásárolta az oldalt.
  Az Instagram-demográfia-2021-ben a közösségi média-marketingesek számára fontos az instagram-30 millió elérése
 2. Az Instagramnak vége 1 milliárd havi aktív felhasználók worldwide.
 3. Az Instagramnak is vége 500 millió napi aktív felhasználók.
 4. Statisztika azt sugallják, hogy az Instagram-hirdetések több mint 928,5 millió ember elérését segíthetik (Simon Kemp frissítette 2020-ban).
 5. Az Instagram 2019-ben azt is kijelentette, hogy majdnem Az Instagram-felhasználók 90% -a kövesse az üzleti fiókot.
 6. Több mint 500 millió használó számlák Instagram történetek minden nap.

Instagram koreloszlás demográfiai adatok

Amikor az üzleti marketingről van szó, bizonyos márkák és termékek az emberek bizonyos korosztályait vonzzák. Ez elengedhetetlenné teszi az életkor szerinti megoszlást az Instagramon. A felhasználók két fő korosztálya van az Instagram-on:

 • 18–24 (Gen Z)
 • 25–34 (évezredek)

Ezeknek a statisztikáknak a nyomon követése segíthet abban, hogy azonosítsa-e a célközönségét az Instgram-on, vagy pedig az Instagram-marketingjét egy adott életkor szerinti demográfiai csoportnak kell megfelelnie.

Az Instagram demográfiai adatai, amelyek a közösségi média marketingeseinek számítanak 2021-ben, világszerte, nemek szerint, 2020-ban

Íme néhány statisztika, amely egyértelművé teszi számodra:

 • 18–24 éves korig: 75%
 • 25–29 éves kor: 57%
 • 30–49 évesek: 47%
 • 50–64 évesek: 23%
 • 65 év feletti: 8%

(Ez a kor-demográfiai bontás az amerikai felnőttek körében az Instagramon látható itt.)

Ezekkel együtt az Instagram volt a legnépszerűbb a fiatalabb felhasználók körében, a 18–29 éves felhasználók 67% -a nőtt, ami 59% 2016-ban.

A Piper Jaffray 2019-en közzétett statisztikák szerint Tizenévesek számbavétele, a fogyasztói meglátások felmérése azt mutatta, hogy a tizenévesek csaknem 85% -a az Instagram-ot részesíti előnyben kedvenc közösségi hálózatának. Jelentős növekedés volt ez 2017 óta, amikor az emberek csak 24% -a nyilatkozott úgy, hogy inkább a közösségi oldalakat választotta.

Az idősebb emberek statisztikája nem sokkal marad el az 50-64 éves 23% -os demográfiai adatoktól, ami 2016 óta csaknem 5% -kal magasabb.

Instagram nemi demográfia

Szerint a Pew kutatási jelentés, Az Instagram előnyösebb az amerikai nőkkel szemben, mint az amerikai férfiak.

A megkérdezett emberek közül a női válaszadók 43% -a számolt be az Instagram használatáról, míg a férfiaknak csak 31% -a.

instagram demográfia nemi életkor

Az Instagram világszerte a nők körében is népszerűbb, mint a férfiak körében. Világszerte a nők 52% -a használja az Instagram-ot, míg a férfiaknak csak 48% -a használja az Instagram-ot. Ennek ellenére az is látható, hogy öt a 10 legjobban követett Instagram-fiók nők tulajdonában vannak, ami a teljes arány 50% -a. Itt vannak a 10 legjobban követett Instagram-fiók 2020 januárjától.

 1. Instagram
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Ariana Grande
 4. Dwayne „The Rock” Johnson
 5. Selena Gomez
 6. Kylie Jenner
 7. Kim Kardashian
 8. Lionel Messi
 9. Beyoncé
 10. Neymar

Ne feledje, hogy az Instagram három nemi választási lehetőséget kínál új fiókhoz való regisztrációkor, és ezek a lehetőségek a következők:

 • Férfi
 • Női
 • Nem meghatározott

Bár a Pew Research tanulmánya csak a nemek bináris osztályozását vette észre, megfigyelhető, hogy Laosz az ország, ahol a legtöbb női Instagram-fiók van. Afganisztánban van a legtöbb Instagram férfi felhasználó.

Az Instagram földrajzi és helydemográfiai adatai

A statisztikák szerint az Egyesült Államok áll a globális vezető pozícióban a legtöbb aktív Instagram-felhasználó között 116 millió felhasználó. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy kb Az Instagram közösségének 89% -a az Egyesült Államokon kívül él.

instagram demográfiai hely

Kép forrása

A Pew Research felmérése azt is kimutatta, hogy a felmérés városi válaszadóinak 46% -a használja az Instagram-ot, míg a külvárosi válaszadók 35% -a mondta, hogy használta az Instagram-ot. A vidéken élő emberek közül csak az emberek 21% -a használja az Instagram-ot – írja a felmérés.

Itt vannak a globális a top 10 ország, ahol a legtöbb Instagram-felhasználó van:

 1. Egyesült Államok: 116 millió felhasználó
 2. India: 73 millió
 3. Brazília: 72 millió
 4. Indonézia: 60 millió
 5. Oroszország: 42 millió
 6. Törökország: 37 millió
 7. Japán: 27 millió
 8. Egyesült Királyság: 22,9 millió
 9. Mexikó: 22 millió
 10. Németország: 19,9 millió

Mint már mondtuk, az Instagram világszerte egyre népszerűbb. A legkedveltebb közösségi média platformként kerül elfogadásra, egyes országokban gyors a felhasználók növekedése. A legnépszerűbb országok, amikor az Instagram-hirdetések potenciális elérhetőségéről van szó, a következők:

 • Amerikai egyesült államok
 • India
 • Brazília

Instagram etnikai demográfia

Alapján statisztika, Az USA-ban élő afroamerikaiak 43% -a aktív felhasználó az Instagramon, míg a platform 38% spanyol és 32% fehér amerikai felhasználót regisztrál.

instagram-demográfia-2021-etnicitás-demográfia

Instagram jövedelmi demográfia

Ami a jövedelmi demográfiát illeti, az Instagram egy nagyon sokoldalú platform, az Instagram-felhasználók széles spektrumával, amelyek olyan személyiségeket tartalmaznak, akik óránkénti kiskereskedelmi alkalmazottak, valamint a Fortune 500 vezérigazgatói.

A Pew felmérés részletesen bemutatta az Instagram felhasználók jövedelmét:

 • <30 000 USD: 35%
 • 30 000- 74 999 USD: 39%
 • 75 000 USD +: 42%

Az Instagram a tökéletes hely, amely platformot kínál mind a költségvetési márkák, mind a luxuscímkék számára, és megfelelő fajtájú és számú közönséggel rendelkezik, akikhez fellebbezhetnek. Zarának például van egy Instagram-fiók több mint 42 millió követővel.

instagram-demographics-2021-zara

Instagram oktatási demográfia

Az Instagram oktatási demográfiai adatait gyakran figyelmen kívül hagyják, de a legfontosabbak közé tartozik. A Pew felmérés során észrevették, hogy 43% amerikai felnőttek Az Instagram használata főiskolai végzettséggel vagy magasabb végzettséggel rendelkezik, míg a felhasználók 37% -a rendelkezik valamilyen főiskolai végzettséggel.

instagram demográfia jövedelemoktatás

Az Instagram-felhasználók csupán 33% -ának van „kevesebb középiskolai végzettsége.” A világ minden tájáról számos neves és híres főiskola és egyetem rendelkezik saját Instagram-fiókkal. A platform segít fenntartani a jelenlegi hallgatók és öregdiákok kapcsolatát és kapcsolatát az intézménnyel .

Használja ezeket az Instagram demográfiai adatokat a kampány sikeréhez

Az Instagram demográfiának a kampánystratégia alapjainak kell lennie, hogy a legjobb döntéseket hozza meg, és a márka, a termékek és a célközönség alapján megfogalmazza a megfelelő tervet.

Akár arra törekszik, hogy minél több Instagram követőt szerezzen üzleti fiókjában, vagy ha tökéletes Instagram hirdetést kell készítenie, az Instagram statisztikák és demográfiai adatok megértése elengedhetetlen az Instagram marketing stratégiájának sikeréhez.

Szóval merüljön el a számokban és szárnyaljon a sikeren az Instagramon!

A szerzőről

Bhavik Soni kreatív író a Auto Monkey, melyik eredeti elemzést nyújt a közösségi média iparának legújabb eseményeiről. Kapcsolatba léphet a közösségi média legfrissebb trendjeivel, híreivel és tippjeivel a Twitteren, a Facebookon és egyebeken.
Source link


42 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok