A YouTube harapásméretű “klipjei” megjelennek a béta és az e heti digitális marketing hírekben [PODCAST]

Avatar admin | 2021.02.07. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

A Marketing O’Clock e heti epizódjában Greg Finn és Jess Budde műsorvezetők osztják meg a hét legnagyobb digitális marketing híreit.

Ha nem tudja hallgatni a Spotify-on, nézze meg a héten megjelenő epizód videó verzióját a Search Engine Journal YouTube-csatorna.

A YouTube új, rövid formátumú videomegosztó funkciót vezet be Klipek néven. Ezzel az új funkcióval a felhasználók kivághatják, hozzárendelhetik a címet, és 5-60 másodperces klipeket oszthatnak meg egy meglévő videóból vagy élő közvetítésből.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ez a funkció jelenleg béta állapotban van, és csak kevés játékcsatornán érhető el. A felhasználók csak akkor találják meg ezt a funkciót, ha asztali számítógépen vagy Android-eszközön vannak, amíg a funkció tovább nem fejlődik.

Bár ez a funkció különféle videókon használható, nem használható gyermektartalmakon, 8 órán át tartó élő közvetítéseken, premiereken, amíg még élnek, vagy olyan tartalmakon, amelyeket vagy töröltek, vagy privátba állítottak, vagy amelyek sértik közösségi irányelvek.

Viszlát széles módosító egyezés, Hello kibővített kifejezésegyezés.

A Google Ads megszünteti az általános egyezés módosítókat az egyezési típusok konszolidálása érdekében. Bár ennek a lépésnek teljesen értelme van az egyezés állapotának láttán, a hirdetők óvakodnak attól, hogy a „kifejezés” egyezés másképp kezdjen el teljesíteni.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Facebook bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a témakizárások tesztelését egy kis hirdetőcsoporttal. Ez a megoldás lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy megakadályozzák hirdetéseik megjelenését a hírcsatorna bizonyos témái mellett.

A hirdetők a témák listájából választhatnak, hogy mi mellett szeretnének megjelenni – ez jelzi a Facebooknak, hogy hol kellene hirdetéseket megjeleníteniük.

Míg a témakizárások eleinte feleslegesnek tűnhetnek, mivel a Facebook bizonyos videók témakörében már kínál kizárásokat a videokampányokban, az új teszt egy teljesen új, összetettebb kategóriák listáját hozza fel a hírcsatorna kampányaiban.

A Facebook azt mondja, hogy ez a teszt 2021 nagy részét el fogja végezni a felhasználók adatvédelme érdekében.

A héten a Google elindította az „About this result” béta funkciót. Ez a szolgáltatás egy kis menüikon alatt jelenik meg, amely elérhető néhány keresési eredményben.

Kiválasztásakor a Google további információkat ad a felhasználónak a keresési találatokról, a Wikipédiából a kiválasztott webhely leírása mellett.

Ha nincs egy Wikipedia cikk a keresési eredményhez, a Google egyéb hasznos információkat jelenít meg a webhelyről, például amikor először indexelték.

Az Instagram lépéseket tett arra, hogy arra ösztönözze a felhasználókat, hogy külön tartalmat tegyenek közzé hírcsatornájukban és történeteikben. Azáltal tesztet indítottak, hogy eltávolítsák a hírfolyam-bejegyzések megosztási lehetőségét a Történetek között.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Az Instagram arról számolt be, hogy ennek a tesztnek az oka a történetek és a hírcsatorna közötti túl sok ismétlődő tartalommal kapcsolatos panasz volt, amely megoldódik, ha ezt az eltávolítást teljes mértékben végrehajtják.

Arra készteti a felhasználókat, hogy készítsenek kifejezetten az egyes streamtípusokhoz készített tartalmakat, jobb felhasználói élményt és nagyobb felhasználói elkötelezettséget elősegítve.

Mostanáig az Instagram nem közölte, hogy ez az eltávolítás végleg megvalósul-e, és jelenleg kis számú régióval tesztelik.

Vegyük a hetet

A heti szegmensben a héten Zach komikus lépésenkénti útmutatót ad arról, hogyan kell „megbirkózni” a Facebook Ads Managerrel, és mennyire frusztráló lehet a platform a marketingesek számára.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

ICYMI

Ezután az ICYMI szegmensünkben Duane Brown, a Take Some Risk alapítója hasznos tanácsokat ad nekünk arról, hogyan lehet 2021-ben növelni és méretezni a Google Shopping-hirdetéseket.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ezután válaszolunk égető digitális marketing kérdéseire a villámkörös szakaszunk során:

  • Ki izgatott az új Web Stories frissítés miatt?
  • Mit tehetek a fekete tulajdonú vállalkozások támogatása érdekében ebben a hónapban?
  • Hová lett az összes régi Facebook Ads-adatom?
  • Mikor van ennek a YouTube-videónak a legfontosabb pillanata?
  • Miért hallgatják az emberek a Google ajánlásait?
  • Hogyan növelhetem a rangsort? Az egyetlen mód az alapvető webes vitálokkal lehet.

Nézze meg a Marketing O’Clock oldalon feliratkozhat a műsorra (és hírlevelünkre!), és elolvashatja az e heti műsorban szereplő összes cikket!


Kiemelt képhitel: Samantha Hanson
Source link


2 Views 0 Ratings Rate it