5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós.

Avatar admin | 2021.04.06. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

5 perces csokoládé-fahéjas cukros pirítós … a gyorsan megoldható desszert, amelyre időnként szükségünk van. Jó mennyiségű fahéj, egy kis cukor és egy kis csokoládé felhasználásával készült, egy extra különleges fahéjas cukros pirítóshoz. Ez túl finom és a legkönnyebben elkészíthető. Minden pirított szendvics puha, vajas, tele van olvasztott csokoládéval, kívül pedig ropogós és karamellizált szélekkel … csak megfelelő mennyiségű fahéjas cukorral. – Mennyei.

elülső néző fotó 5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós rakott szendvicsekkel

Emlékszel azokra az elmúlt hetekre, amikor azt mondtam, hogy valóban „old school” vagy retro stílusú receptekkel foglalkozom? Nos, lehet, hogy ez még csak a kedvencem. És nem arról van szó, hogy ez valóban „régi iskola”, de ezek a szendvicsek arra emlékeztetnek, hogy gyerek vagyok Clevelandben.

Egy jó szombat reggel azt jelentette, hogy apa fahéjas cukros pirítóst készített, ami igen csak fahéj, cukor és pirítós volt … de jó mennyiségű vajjal. Apám fahéjas pirítósa volt az abszolút kedvencem. Persze lehet, hogy jobban emlékszem rá, mint volt, de számít-e. Finom volt, és az a kedvenc dolgom, hogy szombat reggel felébredtem. El tudnám képzelni, hogy sokan valószínűleg kapcsolatban állnak egymással?

A fahéjas pirítós ilyen klasszikus. Ez egyike azoknak a gyermekkori kényelmi ételeknek, amelyeket soha nem fogok abbahagyni.

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com

Őszintén szólva ez a szendvics nem igényel receptet, de akkor mégis. Mert bár csak négy összetevő, ez valóban az egyik legjobb dolog, amit ezen a héten elkészíthet. Szóval biztos akartam lenni, hogy mindenkinek felhívom a figyelmét.

Évekkel ezelőtt kezdtem el készíteni … nem a legjobb nap után, és ezeket az éveket később is készítettem.

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com

A GYORS részletek

Apám fahéjas pirítóját egyszerűen puha teljes kiőrlésű kenyérrel, vajjal és házi fahéjas cukorral készítette … ami igen, csak fahéj és cukor van összekeverve. A kulcs a puha kenyér volt. Jó ole teljes kiőrlésű kenyeret használt, olyat, amilyet anyád mogyoróvajjal és zselés szendvicsekkel készített. Lágynak kell lennie.

És akkor természetesen vaj – és rengeteg fahéjas cukorral párosítva. Apa elkészítette a legjobb darab fahéjas pirítóst, csak egy öntözéssel, túl sok vajjal. A vaj tócsában maradna, tetején a fahéjas cukor? Ó, istenem, ez hozta a legjobb kapás pirítóst.

A jón túl.

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com

Szóval vettem apám pontos ötletét a fahéjas pirítósról, és csokoládé szendvicset készítettem belőle. Az egyetlen kiegészítésem? Csokoládé. Ott a központban.

És tudsz valamit, tudom, hogy egyszerű, és tudom, hogy ez a koncepció nem túl kreatív, de valami ebben a receptben annyira különleges. És olyan finom.

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com

A kenyér külső élei karamellizálódnak a serpenyőben, de a közepe puha és vajas marad. Ezután az egyes szendvicsek közepén lévő csokoládé megolvadt csokoládé tócsává olvad.

Kicsit olyan finom, mint amilyennek hangzik. Egy igazán nagyszerű csemege, amely percek alatt elkészíthető. És a nap bármely szakában … reggeli, ebéd, vacsora után, és határozottan késő este. Mindig jó … és nem fogok hazudni, a fahéjcukor extra porzása mindent még jobbá tesz.

Szóval mit gondoltok? Egy kis 5 perces keddi csemege? Igen, jó ötlet!

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com

Más gyors édességeket keres? Íme néhány kedvencem:

5 perces csokoládé darab banán kenyér bögre torta

5 perces olvadt csokoládé bögre torta

Sós Tahini vaj csokoládé chips sütik

Végül, ha elkészíti ezt az 5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítóst, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

5 perces csokoládé fahéjas cukros pirítós |  halfbakedharvest.com