6 módszer a tartalom kivonására az alanyi szakértőktől

Avatar admin | 2021.01.31. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A tartalom létrehozása egyike azoknak a feladatoknak, amelyeket a szervezeti vezetőknek meg kell tenniük, de ritkán találnak rá időt.

Az idő a legszűkebb erőforrásunk. Mindannyian bűnösök vagyunk abban a polcmunkában, amely nem elsődleges fontosságú, és pontosan ez teszi a vezetői és belső szakértőktől származó tartalmi ötletek kinyerését szinte minden marketing részleg fő kihívásává.

Az üzleti vezetők átlagosan hétköznap 9,7 órát dolgoznak, a hétvégi napok 79% -án és a nyaralási napok 70% -án folytatnak üzleti tevékenységet – derül ki a kutatásból. Harvard Business School. Munkaidőjük 72% -át értekezletek töltik, és üléseik 32% -a egy órán át tart (38% -uk még hosszabb).

Ennek fényében a CMO-k és a vállalati tartalmi csapatok számára nehéz, ha tudást nyernek belső szakértőktől, még akkor is, ha értékelik az erőfeszítéseiket – és szinte lehetetlen, ha nem!


Évekig figyeltem a belső marketing csapatokat, amelyek a szervezetükre jellemző, magas színvonalú, eredeti tartalom kifejlesztéséért küzdenek, amelyet vezetőik írtak és ügyfeleiknek szántak. A CMO-k és a tartalmi csapatok gyakran könyörögnek (“Elviszlek ebédelni!”) Vagy fenyegetésekhez (“Ügyfeleink kétségbeesik az irányt!”) Akár egyetlen blogbejegyzés közzétételéhez is.

Egy ilyen kényszer eredménye így néz ki: A vezérigazgató, a termékmenedzser vagy az EVP-szintű alkalmazott elégeti az éjféli olajat, miután pihentették “valódi munkájukat”, hogy reggel oldalakkal és oldalakkal megérkezzenek a KPSZ asztalához. összefüggéstelen, tudatáramú próza.


Ismerős?

Ennyi technológiával a kezünk ügyében, jobb kommunikációval és átláthatósággal, mint valaha, marketing csapatunk jobban tud és kell is. Megtalálhatjuk a módját, hogyan készítsünk magas színvonalú tartalmat rendszeresen, belső szakértői forrásokból.

Itt van hat bevált módszer a tartalom kinyerésére a vezetőktől és a belső szakértőktől.

1. Absztrakt nap

Szervezetének méretétől és a létrehozni kívánt tartalom mennyiségétől függően az Absztrakt Nap az egyik leghatékonyabb módszer a tartalom kinyerésére a témában dolgozó szakértőktől (kkv-k).

Gondoljon rá, mint gyorskeresésre. Válasszon egy napot, és ütemezze be a belső szakértőket 30 percenként. Időtartama alatt a szakértők konferenciaterembe érkeznek – vagy egy futó Zoom-értekezletre ugornak -, hogy bemutassák egy tartalmi ötletüket, vagy interjúként elérhetővé tegyék legújabb projektjüket, ügyfélproblémájukat / kihívásukat, először az iparágat, vagy más releváns hír. A beszélgetés során gyűjtsük össze a szakértő bevált módszereit, egy időszerű horgot és minden egyéb információt, amelyre szükségünk van a bejegyzés vagy a cikk megírásához. Ismételje meg havonta, kétévente, évente – bármelyik gyakoriság az Ön igényeinek leginkább megfelelő.

Tipp: Az Absztrakt nap módszer akkor a legsikeresebb, ha az eredményt (a cikk összefoglalója, blog, folyóirat) e-mailben elküldjük jóváhagyás céljából az ügyvezetőnek a közzététel előtt. Adja meg a kkv-knak a szerkesztés teljes jogait (természetesen revíziókövetéssel, hogy lássa őket). Tájékoztassa a kkv-kat erről idő előtt, amikor az Absztrakt Napra jelentkeznek, így nincs félelem.

2. Adaptív újrafelhasználás

Vegyél egy PowerPoint-ot egy kkv értékesítési vagy ügyfélbemutatójából. Kapcsolja be hozzászólássá vagy cikké. Ismét mindig küldje el tartalmát szakértőnek jóváhagyásra. Kérjen szerkesztéseket a verziókövetés útján, és tegye közzé.

3. Már ütemezett hívások

Esélye van, hogy belső szakértői és az ügyvezető csapata egész nap hívásról hívásra halad az ügyfelekkel, a potenciális ügyfelekkel, vagy akár a hírekkel vagy a kereskedelmi médiával. Ugorjon egy hívásra, vagy menjen el velük egy bemutatóra / eladásra, ahol valószínűleg a legjobb, kliensnek szánt tartalmukat mutatják be, és rögzítse azt!

4. Kutatás

Van egy téma? Végezze el a szükséges háttérkutatást. Tudja meg, mit mondanak versenytársai a témáról, és küldje el a kkv-nak egy öt feltett kérdés listáját, amelyek kiemelik szervezete véleményét, bevált módszereit vagy egyedi tippjeit. 15 percre ütemezzen egy hívást a megfelelő kkv-val, majd írja meg a tartalmat.

5. A Hangjegyzet

Annak az execnek vagy szakértőnek, akit 15 percig sem zavarhat Ön vagy csapata, javasolja a hangjegyzetet. (Ez az ötlet John Bonini barátomtól, a Databox marketingigazgatójától és a Some Good Content blog írójától származik.) Küldjön e-mailt a kkv-knak ugyanazzal az öt kérdéssel a 4. tételből, és kérje meg, hogy rögzítsék válaszaikat, amíg az irodába vagy onnan indulva vonaton vagy autójukban vannak. Voálá! Megvan az eredeti ötletük – a maguk szavaival.

6. Írásműhely ebéd és tanulás

Azoknak a kalandvágyó vezetőknek, akik meg akarják írni a saját tartalmukat, de nem tudják, hogyan, vagy ha további útmutatásra van szükségük, ajánlanak fel egy 30 perces író műhelyt és ételt (ez utóbbi kritikus!).

Kérje meg szabadúszó íróit vagy belső tartalmi csapatát, hogy adjon összeomlási tanfolyamot (vizuális eszközökkel tartsa őket ébren), hogy hogyan írjon szakfolyóirati cikkeket vagy blogbejegyzéseket. Vázolja, miben különbözik a 2021-es tartalom a főiskolai tanulmányoktól (utoljára sokan írtak közülük valamit), és kezdje meg őket az ötletük körüli bejegyzés / cikk vázlatával.

Mutasson be példákat olyan tartalomra, amelyet cége az elmúlt egy-két évben közzétett; vázolja fel mindenki sikerét és megtérülését.

Tipp: Az író műhelyt akkor találom a legsikeresebbnek, amikor egy 15-30 perces foglalkozást követnek, amelynek során a szakértő az írás megkezdése előtt megoszthatja vázlatát Önnel vagy csapatával. Ezzel elkerülhető, hogy fájdalmasan kelljen átirányítanunk a vezetőket, miután már időt szántak az írásra – vagy elakadt egy olyan dolog közzététele, amely görcsbe ejt.

* * *

Mint minden más az életben, az ebben a cikkben felvázolt taktikák is időt igényelnek a repüléshez. Végül a vezetők és a kkv-k hozzászoknak ahhoz, hogy a marketing csapat hívásokat folytasson, és az Absztrakt Napra szívesen emlékeznek abból a nyilvánosságból, amelyet utoljára nekik adott.

Ki tudja? Talán végül “megtanítja” a vezetői csapatot arra, hogy úgy gondolkodjon, mint egy marketinges.

Oké, rendben. Ez egy kicsit ambiciózus.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok