8 mód a Mac lezárására

Avatar admin | 2021.02.08. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Apple logó a kék háttér

A Mac zárolása a számítógép biztonságának legjobb módja, ha el kell távolodnia tőle. Ez nem zárja le és nem szakítja meg a futó alkalmazásokat, és be kell írnia jelszavát, hogy túl lehessen lépni a lezárási képernyőn. A Mac zárolásának nyolc módja van.

Először kérjen jelszót a Mac zárolásának feloldásához

Számos módja van a Mac zárolásának. Ezen módszerek némelyike ​​magában foglalja a Mac aludását. Ez azonban kevéssel védi a Mac-et, ha az újbóli eléréshez nincs szükség jelszóra. A maximális biztonság érdekében azt javasoljuk, hogy a Mac alvó üzemmódba helyezése után mindig kérjen jelszót.

Jelszóval védheti Mac számítógépét alvó üzemmódba helyezése után kattintson a bal felső sarokban lévő Apple ikonra, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget.

Kattintson itt a „Biztonság és adatvédelem” elemre.

Az „Általános” lapon jelölje be a „Jelszó megkövetelése” melletti jelölőnégyzetet.

Írja be jelszavát, majd kattintson a „Jelszó megkövetelése” melletti nyilakra a legördülő menü megnyitásához. Ezután kiválaszthatja, mennyi időnek kell eltelnie, mielőtt újból jelszót igényelne. Válassza az „Azonnal” lehetőséget a Mac zárolásához, amikor elalszik.

Ha ez nincs engedélyezve, akkor bárki hozzáférhet a Mac számítógépéhez.

A Mac zárolása

Amikor a kiberbiztonságról van szó, te vagy az első védekezési réteg. Nem számít, hogy az alábbi módszerek közül melyiket választja a Mac zárolásához, amennyiben választ egyet. Amint később kitérünk rá, győződjön meg arról, hogy a Mac-et is úgy konfigurálja, hogy automatikusan lezárja magát, ha elfelejti.

Csukja be a Mac fedelét

A Mac számítógép zárolásának legegyszerűbb módja az, ha egyszerűen becsukja a fedelet. Amikor újra megnyitja, be kell írnia jelszavát a számítógéphez és annak adataihoz való hozzáféréshez.

Használja a Billentyűparancsot

A Mac zárolásának legegyszerűbb módja a billentyűparancs segítségével érhető el. Csak nyomja le a Command + Control + Q billentyűkombinációt a Mac zárolásához.

ÖSSZEFÜGGŐ: A legjobb macOS billentyűparancsok, amelyeket használnia kell

A Command + Shift + Q billentyűkombinációt is megnyomhatja, de ez teljesen kijelentkezteti Önt, ami azt jelenti, hogy minden futtatott alkalmazás bezáródik.

Zárja le Mac számítógépét az Apple menüből

Könnyedén lezárhatja Mac számítógépét az Apple menüből. Ehhez kattintson a bal felső sarokban lévő Apple ikonra, majd válassza a „Képernyő zárolása” lehetőséget.

Ha jelszóra van szüksége a Mac zárolásának feloldásához azonnali alvó üzemmódba helyezése után, amint azt korábban ismertettük, akkor egyszerűen kattintson az “Alvó” gombra ugyanabban a menüben.

Zárja le Mac számítógépét a Hot Corners segítségével

Forró sarkok egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy megérintse a számítógép képernyőjének egyik sarkát az egérkurzorral a parancs aktiválásához. Használhatja ezt a funkciót a Mac zárolásához is.

Először kattintson a bal felső sarokban lévő Apple ikonra, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget.

Kattintson a „Mission Control” gombra.

A bal alsó sarokban kattintson a „Forró sarkok” elemre.

Itt válassza ki azt a sarkot, amelyet használni szeretne a Képernyőzár aktiválásához.

Kattintson annak a mezőnek a sarkára, amelybe be szeretné állítani a Forró sarokot, majd válassza a „Képernyő zárolása” lehetőséget.

Ismételten, ha jelszóra van szüksége a Mac zárolásának feloldásához azonnal, miután alvó üzemmódba helyezte, akkor egyszerűen kattintson a “Képernyő alvó állapotba helyezésére” gombra ugyanabban a menüben.

Kattintson az „OK” gombra az új Hot Corner parancs beállításához. Aktiválásához egyszerűen helyezze az egeret a kijelölt képernyő sarkába.

Zárja le Mac számítógépét a terminál használatával

Ha hackerként akarja magát érezni, lezárhatja Mac számítógépét a terminálon keresztül. Nak nek indítsa el a Terminált, nyomja meg a Command + szóköz billentyűt a Spotlight Search megnyitásához, keresse meg a „Terminal” kifejezést, majd kattintson rá a keresési eredmények között.

A Terminál mezőbe írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt:

pmset displaysleepnow

A Mac mostantól alvó üzemmódba kerül. Ismét győződjön meg arról, hogy jelszóra van szükség, miután alvó üzemmódból felébresztette.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Mac leállítása a terminál használatával

Zárja le Mac számítógépét az érintősáv segítségével

Te is adjon hozzá egy gombot a MacBook Pro érintősávjához hogy bezárja. Ehhez kattintson a bal felső sarokban található Apple ikonra, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget.

Kattintson a „Billentyűzet” elemre.

A jobb alsó sarokban kattintson a „Vezérlőpánt testreszabása” elemre.

Megjelenik egy menü, amelyben több gomb található. Kattintson és húzza lefelé a „Képernyőzár” vagy az „Alvó” gombot az érintősávig.

Most, amikor megérinti ezt a gombot az érintősávon, lezárja a Mac számítógépét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Egyéni gombok hozzáadása a MacBook Pro érintősávhoz

Zárja le a képernyőt a menüsorból

Ha a Mojave-t megelőző macOS-verziót használ, akkor hozzáadhat egy opciót a menüsorhoz, amely elaltatja a Mac-et. Ehhez lépjen az Alkalmazások> Segédprogramok> Kulcstartó hozzáférés lehetőségre.

Ezután kattintson a „Kulcstartó hozzáférés” elemre, majd válassza a „Beállítások” lehetőséget.

Itt jelölje be a „Kulcstartó állapotának megjelenítése a menüsorban” jelölőnégyzetet.

A menüsor jobb oldalán most megjelenik egy zár ikon; kattintson rá, majd a megjelenő menüből válassza a „Képernyő zárolása” lehetőséget.

Állítsa a Mac-et automatikus zárolásra

Soha ne hagyja el Mac-jét, ha fel van oldva, de mindannyian hibázunk. Ha mégis eltávolodik a Mac-től, és elfelejti lezárni, megteheti állítsa automatikus zárolásra miután bizonyos ideig tétlen volt.

Ehhez kattintson a bal felső sarokban található Apple ikonra, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget.

Ha MacOS Big Sur vagy újabb rendszert futtat, kattintson az „Akkumulátor” elemre.

Kattintson a gombra "Akkumulátor."
Kattintson a „Battery” elemre a macOS Big Sur alkalmazásban.

Ha MacOS Catalina vagy korábbi verziót futtat, kattintson az „Energiatakarékos” gombra.

Kattintson a gombra "Energia takarékos."
Kattintson az „Energiatakarékos” elemre a macOS Catalina alkalmazásban.

Az „Energiatakarékos” elem „Akkumulátor” lapján kattintson és húzza a „Kijelző kikapcsolása után” melletti csúszkát a kívánt időtartamra. Beállíthatja bárhol az „1 perc” és a „Soha” között.

Az "Akkumulátor" fülre.
Az „Akkumulátor” fül a macOS Catalina alkalmazásban.

Feltétlenül tegye ugyanezt a „Hálózati adapter” fül alatt.

Az "Adapter" fülre.
A „Tápegység” fül a macOS Catalina alkalmazásban.

Ne feledje, hogy ha a macOS Big Sur rendszert futtatja, akkor az „Akkumulátor” és a „Hálózati adapter” fül a bal oldali ablaktáblán lesz.

A macOS Big Sur "Akkumulátor" és "Adapter" fülek.
Az „Akkumulátor” és a „Hálózati adapter” fülek a macOS Big Sur-ban.

Most, ha valaha elfelejtette lezárni a Mac-et, mielőtt lelép, akkor a kiválasztott idő után automatikusan lezár, függetlenül attól, hogy csatlakoztatva van-e vagy akkumulátorral működik.

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 módszer a Windows 10 számítógép zárolására
Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok