A 10 legjobb eredeti film az Amazon Prime Video-on (2021. március)

Avatar Gadam | 2021.03.09. 707 Views 0 Likes 1 On 1 Rating

707 Views 1 On 1 Rating Rate it

Az Amazon Prime Video tévében nézhető
Kenishirotie / Shutterstock

Eredeti filmek bekapcsolva Amazon Prime Video a főbb színházi kiadásoktól a streaming exkluzívákig terjed. Sok a díj és a fesztivál kedvence, ugyanakkor továbbra is vonzó az Amazon széles közönségének. Itt van az Amazon Prime Video legjobb 10 eredeti filmje.

A nagy beteg

Kumail Nanjiani humorista és színész, valamint Emily V. Gordon író a romantikus drámaverseny élethű kapcsolatára támaszkodnak A nagy beteg. Nanjiani kitalált változatát játssza el magáról, egy küzdelmes komikusról, aki éppen akkor kezd el randevúzni Emilyvel (Zoe Kazan), mielőtt titokzatos betegség támadna rá és kómába esne. Kumailnek Emily aggódó szüleivel kell megküzdenie, miközben rendezni kell saját érzelmét Emily iránt, és kezelnie kell a hagyományos pakisztáni család nyomását.

Hidegháború

Pawel Pawlikowski lengyel filmes készítette ezt a buja fekete-fehér romantikus drámát, részben saját szülei kapcsolatából ihletve. Hidegháború a hidegháború alatt sok éven keresztül zajlik, miközben Wiktor (Tomasz Kot) és Irena (Joanna Kulig) zenészek politikai zűrzavarok és elnyomás útján folytatják az újra és újra romantikát a különböző városokban és nemzeteken. Pawlikowski ötvözi az elnyűtt romantikát az intelligens társadalmi kommentárokkal és a gyönyörű képekkel.

A szolgálóleány

Park Chan-wook koreai szerző Sarah Waters walesi szerző regényét adaptálta bele A szolgálóleány, áttelepítve a gyarmati korszak Koreájába. A kidolgozott cselekmény többszörös fordulatot, visszafordulást és árulást foglal magában, Korea Koreai megszállásának hátterében. Egy örökösnő és egy tolvaj szerelembe esnek, miközben több egymással átfedő sémában vesznek részt egymással szemben és együttműködésben. Park pazar erotikus thrillert nyújt diadalmas bosszúsztorival két nő számára, akiket a társadalom elvetett és figyelmen kívül hagyott.

Vezetékes

Gillian Robespierre rendező és Jenny Slate sztár követte áttöréses filmjét Nyilvánvaló gyermek val vel Vezetékes, egy 1990-es évekből álló vígjáték egy New York-i zsidó család tagjainak romantikus utazásairól. Ez egy Woody Allen vagy Noah Baumbach film szelídebb változata, édes, testvéri kapcsolattal Slate és Abby Quinn által alakított karakterek között. Edie Falco és John Turturro bonyolultabbá teszik a szülők szerepét egy vicces és viszonylag sok generációból álló történetben.

Szerelem és barátság

Az író-rendező, Whit Stillman egy kevésbé ismert korai Jane Austen-regényből élvezetesen csúnya komédiát csinál, amely szellemes letétekkel teli. Szerelem és barátság főszereplője Kate Beckinsale az egyik legjobb előadásában, mint Lady Susan Vernon, özvegy, akinek a frenemies és rokonok nagylelkűségére kell támaszkodnia, hogy utat tegyen a világban. Lady Susan elbűvölő, leereszkedő és lenyűgöző nézni, ahogy előnyére és örömére manipulálja a Regency társadalom merev szabályait.

Paterson

A veterán indie filmrendező, Jim Jarmusch szeretetteljes tisztelgést készít egy álmos New Jersey-i városban Paterson. A városhoz hasonlóan a főszereplőt (Adam Driver) is Patersonnak hívják, ő pedig egy városi buszvezető, költő lelkével (és tehetségével). A film Paterson életének egy hetét követi, amikor hajtja utasait, komponál néhány verset és időt tölt feleségével (Golshifteh Farahani). Alacsony kulcsú történet egy alacsony kulcsú srácról, aki örömmel értékeli az élet egyszerű dolgait.

Selah és az ásók

A stílusos tini dráma Selah és az ásók Tayarisha Poe író-rendező lenyűgöző debütálása és Lovie Simone, mint címszereplő kitörő teljesítménye. A film keveri a keményre főzött noir-t tipikus tinédzser-film elemekkel, a műfajok egyedülálló keveréke érdekében. Selah egy fantasztikus magániskola méhkirálynője, ami azt jelenti, hogy maffia-szerű földalatti kartellt vezet, de a kartell legfőbb gondja a nagy bál.

7500

Joseph Gordon-Levitt majdnem egyszemélyes show-t mutat be a thrillerben 7500 légitársaság pilótaként, aki eltérítéssel küzd a Berlinből Párizsba tartó járaton. A film túlnyomó része a repülőgép pilótafülkéjében játszódik, ahol Tobias Ellis (Gordon-Levitt) első tiszt csapdába esett, miután egy terroristacsoport átvette a gépet. Gordon-Levitt és Patrick Vollrath író-rendező feszültséget és izgalmat generál egyetlen karakterrel egy kis, zárt térben.

Suspiria

Luca Guadagnino olasz rendező (Hívjon a nevén) egy másik olasz mester munkáját veszi át Dario Argento horrorklasszikusának feldolgozásával Suspiria. Az eredeti film szürreális és impresszionista, és Guadagnino ezt a stílust még tovább tereli. Argento történetét egy amerikai táncosról (Dakota Johnson), aki baljós német táncakadémiára látogat, identitás- és generációs örökség meditációvá alakítja. Olyan szép, mint kísérteties.

Az éjszaka nagyja

Fontos eredmény egy enyhe költségvetés mellett, Andrew Pattersoné Az éjszaka nagyja bonyolult követési felvételeket és gyors tüzet tartalmazó párbeszédet kínál egy film számára, amely szinte illusztrált rádiójátéknak tűnik. A film egy új-mexikói kisvárosban játszódik az 1950-es években, egy olyan éjszakán, amikor földönkívüliek érkezhettek. Fay tinédzserek (Sierra McCormick), egy kapcsolótábla-üzemeltető és Everett (Jake Horowitz), egy rádió-DJ keresztezik a várost, miközben megpróbálják kideríteni az igazságot a furcsa helyi eseményekről.

ÖSSZEFÜGGŐ: A 10 legjobb akciófilm az Amazon Prime Video-on
Source link


707 Views 1 On 1 Rating Rate it