A CDC szerint sokunknak újra el kellene kezdenie a maszkok viselését

Avatar admin | 2021.07.27. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A CDC szerint sokunknak újra el kell kezdenie viselni a maszkot

Fénykép: DavidCarpio (Shutterstock)

A CDC ma bejelentette, hogy a K-12 iskolák diákjainak és tanárainak mind viselniük kell maszkot, függetlenül attól, hogy oltottak-e vagy sem. A beoltott embereknek pedig vissza kell térniük a maszkok viselésére, ha olyan területen tartózkodnak, ahol „jelentős” vagy „magas” a közösség terjedése.

Kinek kell elkezdenie újra maszkot viselni?

A változások között, a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok szerint:

  • Ha teljes mértékben oltott, akkor zárt térben maszkoljon, ha a helyi fertőzés jelentős vagy magas.
  • Ha teljesen beoltott és van otthon oltatlan vagy kiszolgáltatott ember, érdemes álcázni, függetlenül a közösség terjedésének mértékétől.
  • A K-12 iskolákban mindenkinek, beleértve a tanárokat, a személyzetet, a diákokat és a látogatókat, viseljen maszkot, függetlenül attól, hogy oltva van-e vagy sem.
  • A teljesen beoltott embereknek még mindig COVID tesztet kell kapniuk, ha tudják, hogy ki vannak téve.

Annak ellenőrzésére, hogy az átvitel az Ön területén jelentős vagy magas, használja ezt az eszközt a CDC-től, és keresse meg megyéjét. (Jelentős 100 000 ember / nap 50 új eset, a magas pedig 100-at jelent.) Az Egyesült Államok délkeleti és nyugati részének nagy része ebbe a kategóriába tartozik; északkelet többnyire „mérsékelt” átviteli területen található. Ez azt jelenti, hogy az esetek hamarosan megemelkedhetnek, figyelembe véve a Delta pályáját, ezért folytassa a környéken lévő számok ellenőrzését.

Miért a változás?

A változásokat az új adatok vezetik a Delta variáns. A vakcinák továbbra is állnak többnyire hatékonyak a Delta ellen, és továbbra is védenek a halál és a kórházi kezelés ellen, de a tisztviselők áttörést észlelnek (a COVID -esetek kevesebb mint 3% -a, korábbi adatok szerint). A tisztviselők ma egy sajtóhíváson megemlítették, hogy a teljesen oltott és a COVID-19 Delta-változatban megbetegedett emberek ugyanolyan magas vírusterhelést hordoznak, mint a vakcinázatlanok. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan valószínűséggel adják át a vírust másoknak, mint egy beteg, be nem oltott személy.

Nem ez volt a helyzet az Alfa variánssal, amely az év elején a legtöbb amerikai COVID -esetért volt felelős, sem a vírus eredeti törzseivel. A CDC illetékesei azt mondták, hogy amikor megfogalmazták a korábbi ajánlásokat, miszerint mindenki – beleértve az iskolás gyerekeket is – álarc nélkül maradhatnak, arra számítottak, hogy az esetek csökkenni fognak, és az oltások aránya emelkedni fog. A Delta jóvoltából az esetek ismét ketyegnek, és az amerikaiak mintegy 30% -a úgy tűnik, hogy nem érdekli a COVID vakcina valaha történő megszerzése.

Akkor örökké maszkot fogunk viselni?

“A maszkolás ideiglenes intézkedés” – mondta a CDC illetékesei a sajtóhívásban. “Amit meg kell tennünk az átvitel csökkentése érdekében, oltassuk be az embereket.”

A teljesen oltott emberek többnyire védettek a vírus elkapásától és a tünetektől. Ha a környéken elegendő ember oltást kap, az esetek száma alacsony lesz. És ha az esetek száma alacsony, és a legtöbb ember oltást kap, ritkán találkozhat valakivel, aki megfertőzheti Önt.

Eközben a maszkok hasznos eszközök az átvitel csökkentésére. Igen, nagyon szar, hogy vissza kell tennünk őket, amikor éppen megszokhattuk, hogy nélkülük megyünk, de ez egy ütközés, amely addig hasznos lehet, amíg több ember be nem oltódik – feltéve, hogy elég sok ember hajlandó beoltani magát.

Jelenleg a 12 év alatti gyermekek nem jogosultak a vakcinázásra, és a tinédzsereknek csak 30% -a, így az iskolák álarc -követelményének visszaállítása ésszerű lépés. Most az államok, iskolák, önkormányzatok és intézmények feladata eldönteni, hogy betartják-e és betartatják-e az új irányelveket.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok