A Chrome 88 újdonságai, ma elérhetőek

Avatar Gadam | 2021.01.19. 65 Views 0 Likes 0 Ratings

65 Views 0 Ratings Rate it

króm 88 logó

A Google ma, 2021 január 19-én teszi közzé a Chrome 88-at a stabil csatornán. A legújabb böngésző néhány jó változtatást tartalmaz, beleértve a továbbfejlesztett sötét témát a Windows 10 számára és a kevésbé tolakodó engedélykérések kezdetét. Itt vannak a legfontosabbak.

Jobb sötét téma támogatás Windows 10 rendszeren

króm 88 sötét gördítősávok

A Chrome egy ideje támogatja a Windows 10 rendszerszintű sötét témáját, de a Chrome 88 egy kicsit jobbá teszi. A Sötét téma most a gördítősávokra vonatkozik a Chrome számos belső oldalán. Ide tartoznak a Beállítások, Könyvjelzők, Előzmények, Új lap oldal és egyebek. Még nincs jelen a sötét témákat támogató webhelyeken.

Nincs több FTP a Google Chrome-ban

A Chrome 88, a Google Chrome használatával már nem támogatja FTP URL-ek – más szóval: ftp: // címek.

Az FTP támogatás egy olyan régi funkció, amely nem támogatja a titkosított kapcsolatokat (nincs FTPS). A támadó módosíthatja a fájlokat, amelyeket átvitel közben tölt le, ellentétben a titkosított HTTPS vagy FTPS protokollal, ahol ez nem lehetséges. Mivel a Chrome és más böngészők a mindig titkosított internet felé mozdulnak el, van értelme az ilyen régi protokollok eldobásának.

A Google egy ideje dolgozik az FTP eltávolításán a Chrome-ból, de néhány ember számára továbbra is elérhető volt – és egy zászló lehetővé teheti. A Google használati adatai azt mutatták, hogy nagyon kevesen használták az FTP-t. Most minden FTP-támogatás le van tiltva. Ha FTP-t szeretne használni, akkor külön FTP-alkalmazásra lesz szüksége.

Nincs több támogatás a Mac OS X Yosemite számára

A Google hivatalosan megszünteti a Mac OS X 10.10 Yosemite támogatását a Chrome 88-ban. A Mac-felhasználóknak az OS X 10.11 El Capitan vagy újabb verzióra lesz szükségük a Chrome 88 használatához. Ez nem okozhat sokkot, mivel az Apple 2017 óta nem támogatja a Yosemite-ot.

A Legacy Browser bővítmény végleg elment

Val vel Króm 85, A Google eltávolította a Legacy Browser Support bővítményt, mivel a funkcionalitás a Chrome-ba vált. A Chrome 88 egy lépéssel tovább lép, és letiltja a kiegészítő összes telepített példányát.

Az LBS-t informatikai rendszergazdák számára tervezték, hogy az adott böngészőhöz írt régebbi alkalmazásokhoz, valamint intranetes oldalakhoz hívják be a Microsoft Internet Explorer böngészőt a Chrome-ban. Mivel most beépítették a Chrome-ba, a kiegészítő nem szükséges.

Kevésbé tolakodó engedélykérések

engedély chip

A Chrome 88 egy kisebb és kevésbé tolakodó módszerrel kísérletezik az engedélyek kérésére. A webhely tartalmát lefedő előugró ablak helyett egy új „chip” jelenik meg az URL bal oldalán.

A chip először teljes szöveggel jelenik meg, például: „Használja a tartózkodási helyét?” Néhány másodperc múlva minimalizálódik, és egyszerűen csak egy kis ikon lesz. A kék ovális formában megjelenő chipre kattintva megjelenik az engedélykérés, amelyet már látni szokott.

Most már kipróbálhatja az új engedély „chipeket”, ha engedélyezi a zászlót itt: chrome://flags/#permission-chip

Világos és sötét témák tesztelése a Chrome OS számára

króm os világos és sötét téma

A Google jobban definiált világos és sötét témákat tesztel a Chromebookoknál. A téma a Gyorsbeállítások menüben kapcsolható be. A témák befolyásolják a Polc, az Alkalmazásindító és a Gyorsbeállítások panelt. Jelenleg nem minden működik 100% -osan.

Ha ezt szeretné kipróbálni egy Chrome OS rendszeren, akkor a zászlót itt engedélyezheti chrome://flags/#dark-light-mode. Az újraindítás után a Téma váltás megjelenik a Gyorsbeállításokban.

A lapfül keresése az Asztalra érkezik

keresés az előugró ablak tetején

A Chrome 87 hozta a praktikus Tab Search funkció Chromebookokra, de nem volt elérhető Windows, Mac vagy Linux rendszereken. A Chrome 88 egy Chrome zászlóval hozza el ezeket a platformokat.

Ha engedélyezve van, akkor egy legördülő nyíl jelenik meg a felső lapsávon, amely az összes nyitott lapot kijelöli. Ezután az integrált keresősáv segítségével megtalálhatja a keresett fület.

Ha ezt a funkciót szeretné használni a Chrome 88-ban, engedélyezze a Tab Search jelzőt itt: chrome://flags/#enable-tab-search.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet keresni a nyitott lapokon a Google Chrome-ban

Fejlesztői finomságok

Minden Chrome-kiadás újdonságainak nagy része a motorháztető alatt van, és ez alól a Chrome 88 sem kivétel. A Google ezek közül a változások közül sokat vázolt fel fejlesztői oldal és a Chromium blog:

  • Digital Goods API: A Google Play Áruházban közzétett webalkalmazások most már a natív alkalmazásokhoz hasonlóan használhatják a Play Áruház számlázását.
  • WebXR: AR világítás becslés: Az AR és VR tartalmak Android-on a megvilágítás becslése segíthet abban, hogy a modellek természetesebbnek érezzék magukat, és mintha jobban illeszkednének a felhasználó környezetéhez.
  • A horgony target = _blank alapértelmezés szerint rel = noopener-t jelent: A „tab-füllentéses” támadások elleni védelem érdekében a célzott horgonyok _blank úgy fog viselkedni, mintha rel  értékre van állítva noopener.
  • CSS oldalarány Tulajdonság: Ez lehetővé teszi bármely elem méretarányának kifejezett megadását, hogy a kicserélt elemhez hasonló viselkedés érhető el.
  • Eredet elkülönítése: A webalkalmazások dönthetnek úgy, hogy növelik az oldal biztonságát, cserébe bizonyos API-khoz való hozzáférésről lemondanak.
  • JavaScript motor: A Chrome 88 a V8 JavaScript motor 8.8 verzióját tartalmazza.

Mint mindig, a Chrome automatikusan telepíti a frissítést, amikor elérhető. Nak nek azonnal ellenőrizze és telepítse az elérhető frissítéseket, kattintson a menü> Súgó> A Google Chrome névjegye elemre.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Chrome frissítése
Source link


65 Views 0 Ratings Rate it