A Chrome 89 újdonságai, elérhető ma

Avatar Gadam | 2021.03.02. 69 Views 0 Likes 0 Ratings

69 Views 0 Ratings Rate it

króm 98 logó

A Google Chrome 89 integrációt biztosít az Android telefonok és a Chrome OS között, jobb támogatást nyújt a böngészőben található játékvezérlőkhöz, az NFC a webalkalmazásokhoz és a natív webmegosztást. Valamikor ma, 2021. március 2-án jelenik meg.

Chrome OS telefonközpont Android-eszközökhöz

króm os telefon hub

A Google egy ideje dolgozik a Chrome OS „Telefonközpontján”. A funkcionalitás hasonló A Microsoft „Telefonja” alkalmazás Windows 10 rendszeren. Összekapcsolhatja androidos eszközét és szinkronizálhatja az értesítéseket, megtekintheti a legutóbbi lapokat és még sok minden mást.

Jelenleg a Telefonközpont lehet manuálisan engedélyezve egy Chrome-jelzőn keresztül. Néhány ember már látta a Chrome 88-on, de a Chrome 89-nél még jobban működnie kell. A Chrome OS 89 telepítése után bármi engedélyezése nélkül láthatja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan engedélyezhetem a Chrome OS Android-telefonközpontját most

WebHID alapértelmezés szerint engedélyezve van

WebHID”Egy olyan API, amelynek célja, hogy a kevésbé szabványosított billentyűzetek és játéktáblák jobban működjenek a webböngészőkkel. Lehetőséget nyújt eszközspecifikus logika implementálására a JavaScript-ben.

A böngészők ugyanerre támaszkodnak HID protokoll mint az operációs rendszer. Mindazonáltal egy ritka HID-eszközhöz, például egy összetett játékvezérlőhöz, egyedi logikára lehet szükség ahhoz, hogy megfelelően működjön a böngészőben. Ez az API alapértelmezés szerint engedélyezve van, és javítania kell rajta.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az emberi interfész eszköz (HID)?

A webalkalmazások használhatják az NFC-t

Az Androidon található Chrome 89 alapértelmezés szerint engedélyezi a „Web NFC” funkciót. Ez azt jelenti, hogy a webalkalmazások most már tudnak írni és olvasni NFC (Near Field Communications) címkék. Általában csak a natív alkalmazások képesek erre. Itt van egy minta weboldal amelyek képesek beolvasni és írni az NFC címkéket.

A fenti videó a Google-tól egy weboldalt mutat be, amely NFC-címkékkel interakcióba lép a Chrome Web NFC API segítségével.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az NFC (Near Field Communication), és mire használhatom?

Natív webmegosztás az asztalon

A Windows 10 megosztási menüje egy webhelyről
A Windows 10 megosztási menüje egy webhelyről

Gyakori, hogy olyan webhelyeken látják a közösségi hálózat gombjait, amelyek lehetővé teszik az oldal egyszerű megosztását, de Ön csak a felsorolt ​​közösségi oldalakra korlátozódik. A Chrome 89 közelebb hozza a Windows és a Chrome OS webmegosztását az Androidon látottakhoz.

Ha egy webhely támogatja az új webmegosztást, a megosztás gomb megnyílik egy natív megosztási menü. Így megoszthatja a linket eszközén lévő bármely alkalmazással, amely támogatja azt. Nem csak a Facebook és a Twitter gombra korlátozódik.

A régi processzorok támogatásának elvetése

A Chrome 89-től kezdve a böngésző megteszi már nem támogatja régebbi x86 processzorok, amelyek nem felelnek meg az új követelményeknek. Az eszközöknek meg kell felelniük az SSE3 minimumszintjének (Streaming SIMD 3. kiegészítő kiterjesztés).

Ez ma nem jelenthet problémát a Chrome 89-et futtató eszközök túlnyomó többségében. A processzorok közel 15 éve támogatják az SSE3-at. Ha véletlenül rendelkezik ilyen eszközökkel, akkor fennakad a Chrome 88-on. Itt van egy minta weboldal ami alátámasztja.

Fejlesztői finomságok

A Chrome 89 különösen nehéz a motorháztető alatti fejlesztések és a fejlesztői finomságok terén. Ezekről a változásokról sok olvasható rajta fejlesztői oldal és a Chromium blog. Itt kiemelünk néhány változást:

  • A megbízható típusok megsértésének hibakeresési támogatása: A fejlesztők a Források panelen keresztül beállíthatnak töréspontokat és kivételeket a megbízható típussértéseknél.
  • Csomópont-képernyőkép rögzítése a nézetablakon túl: Mostantól lehetőség van képernyőképek készítésére egy teljes csomópont és az Elements panel mappája alatti tartalmáról.
  • Új megbízási tokenek fül a hálózati kérésekhez: A „Trust Token” elnevezésű új API segíthet a csalások elleni küzdelemben, és passzív nyomon követés nélkül megkülönböztetheti a robotokat a valós emberektől.
  • A Világítótorony panel most a 7-es világítótornyot futtatja.
  • AVIF képdekódolás: A Chrome mostantól natív módon töltheti be az AVIF-tartalmat az Android és a Webview AVI-dekódereivel.
  • Cross-origin nyitó irányelv jelentési API: Egy új API lehetővé teszi, hogy a webhelyek nyomon kövessék a felhasználást a különböző domaineken.
  • Kényszerített színek tulajdonság: Az új kényszerített színű CSS média lekérdezés lehetővé teszi a webhelyek számára, hogy érzékeljék, hogy az eszköz nagy kontrasztú megjelenítési módra van-e állítva.

A Chrome automatikusan telepíti a frissítést az eszközére, amikor elérhető. Nak nek azonnal ellenőrizze és telepítse az elérhető frissítéseket, kattintson a menüre, majd a Súgó> A Google Chrome névjegye elemre.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Chrome frissítése
Source link


69 Views 0 Ratings Rate it