A citrom valóban fehérebbé teheti a fehérjét?

Avatar Gadam | 2021.08.26. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a citromok valóban fehérebbé tehetik a fehérjét?

Fénykép: Írta: Arturs Budkevics (Shutterstock)

Végtelenül sok hack van arról, hogyan lehet fehér ruháit tisztán tartani kemény vegyszerek nélkül. Néhány javaslat a szódabikarbóna, az ecet és még az aszpirin is – ami jó, aligha ellenzik a kreativitást. Az egyik lehetőség azonban magában foglalja a fehérjék forralását citrommal és citromsavval tényleg jó módszer sok minden tisztítására, csak nem érdemes hackelni a ruházatát.

A citrom fehéríti a ruháját?

Így működik: A citromban lévő citromsav lebontja a foltokat és szennyeződéseket, fehérebbé teszi a fehérjét. Sok háztartási oldal azt javasolja citrom felhasználásával természetes fehérítőszerként azoknak az embereknek, akik ellenzik az erős vegyszereket. És a fehérítő határozottan kemény.

Melanie Forti, az egészségügyi és biztonsági programok igazgatója a Gazdálkodói Lehetőségi Programok Szövetsége, kifejti, hogy a fehérítő „bőrkiütést, extrém fejfájást, migrént, izomgyengeséget, hasi diszkomfortot, nyelőcső perforációt, hányingert és hányást okozhat”. A hosszan tartó belélegzés vagy a bőrön való expozíció egyértelműen szívás, és akkor fennáll a bosszantó „halál” kockázata, ha véletlenül lenyeli. Bírság.

Ráadásul a fehérítő tönkreteheti kedvenc grafikus pólóit, és ez megbocsáthatatlan.

A főtt citrom azonban nem fehérít jobban, mint a mosószer

Kipróbáltam ezt a „citromfehérítő” dolgot, és ha akarod, te is megteheted: Szükséged lesz egy citromra, egy nagy edényre, vízre és mosószerre. Először töltsön meg egy nagy edényt vízzel, majd vegye be a citromot, vágja félbe és adja hozzá az edényhez. Forraljuk fel a vizet és a citromot. Amint a víz forr, kapcsolja ki a tüzet, és hagyja ülni, amíg a forralás le nem nyugszik. Ezután adja hozzá a ruházatát, és hagyja állni egy órát.

Úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt egy mocskos edényen. Miután egy órát az edényben hagytam, kézzel megmostam a rongyot egy vízzel és mosószerrel teli mosogatóban. És tiszta lett? Abszolút, de nem többet, mint amikor hasonló edényt dobtam rendszeres mosógépben, csak mosószerrel.

Végül citrom lehet, hogy nem árt, de nem áldás a mosókonyhádnak sem. De tudod mi az? Mosószer. Ragaszkodjon ehhez, és megtarthatja citromjait a konyhájában.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it