A „Cyberpunk 2077” játékfejlesztő feltört és zsarolt, senki iránt elveszett irónia – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.02.10. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Cyberpunk 2077 az elmúlt évek egyik legjobban várt játékbemutatója volt, és egyben a legforgalmasabb is. Továbbá hatalmas technikai problémák és a fogyasztói visszafogás, a játék fejlesztője, a CDProjekt Red bejelentette, hogy az ransomware támadás áldozata lett. A hackerek azzal fenyegetnek, hogy kiadják a forráskódot Cyberpunk és egyéb játékok.

A CDPR nyilvánosan közzétette a hackerek követeléseit, mondván, hogy a vállalat nem fizeti meg a kért váltságdíjat, és együttműködik a nyomozó hatóságokkal. Amellett, hogy azt állítják, hogy elfogták a forráskódot a Cyberpunk 2077, A boszorkány III, és Gwent, a hackerek azt állítják, hogy „számviteli, adminisztrációs, jogi, HR, befektetői kapcsolatokkal és egyebekkel kapcsolatos dokumentumaik vannak”.

Cyberpunk 2077 egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az emberek rendszeresen gyarapítják testüket hardverrel és szoftverrel, és az információk (és azokhoz való hozzáférés) hatalom. Ez egy olyan világ is, ahol a nagyvállalatok labirintusos adatbiztonsági protokollokkal védik a halálos titkokat. Szóval, igen, ez a helyzet furcsa.

A CDPR szerint a feltörés jogszerű, de nem erősítette meg, hogy mi történt. A vállalat azt állítja, hogy amennyire meg tudja mondani, semmilyen ügyféladatot (például bejelentkezési azonosítókat, jelszavakat vagy hitelkártyaszámokat) nem vettek fel, és az összes ellopott adatot szabványos biztonsági mentésekkel vissza tudja állítani. Nem áll szándékában kapcsolatba lépni a hackerekkel vagy váltságdíjat fizetni, ami azt jelenti, hogy a potenciálisan jövedelmező játékkód és a kínos belső dokumentumok hamarosan nyilvánosságra kerülhetnek. A CDPR egyedi hangolású REDengine-je, amely működtet Cyberpunk és A Boszorkány, tele lenne saját technológiával.

A kevés rendelkezésre álló információ alapján nehéz megmondani, hogy hiányoznak-e a CDPR adatbiztonsági gyakorlatai, vagy kifejezetten a Cyberpunk elindítását körülvevő nagyon nyilvános események után célozták-e meg. A CDPR fejlesztői fórumát 2017-ben feltörték, és a Cyberpunk játék korábbi verzióját tartalmazott egy kritikus biztonsági hibát amely elméletileg lehetővé tette a módosított játékok kártékony kódokkal történő megfertőzését.

Forrás: Forbes
Source link


8 Views 0 Ratings Rate it