A Dark Mode emelkedik: Az e-mailjeinek mindig sötéteknek kell lenniük?

Avatar Gadam | 2021.03.13. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Tavaly írtam egy bejegyzést, amely kiemelte az e-mail tervezési trendjét, amely viharral vette a postaládákat: sötét minták. Miután a Dark Mode lendületet kapott, és a sötét dizájn előnyei az e-mailek számára nyilvánvalóvá váltak, a márkák arra törekedtek, hogy kihasználják az e-mail „Dark Mode first” megközelítésének előnyeit – a sötét minták sötét és világos módban egyaránt megjelennek.

A Dark Mode negatív kontraszt polaritásával (világos szöveg sötét háttéren) an-ként üdvözölték megközelíthetőség nyerhet, amely hozzájárulhat a szélesebb közönség eléréséhez, érthető, hogy ez miért alakulna. Azonban a negatív kontra pozitív kontraszt polaritás előnyeinek online keresése (sötét szöveg a világos háttéren vagy amit „világos módnak” nevezünk) sok eredményt hoz. Szóval mélyebbre akartunk mélyedni a vitában.

Nemrégiben a közösségi médiában kerestük meg az e-mail közösséget, és megkérdeztük tőlük, hogy egyetértenek-e vagy sem a világos és sötét módokkal kapcsolatos két állítással. Ezek voltak az eredmények:

Sötét vagy világos módú vitaanyagok

70% egyetért: Ha az előfizetők világos módot használnak, akkor e-maileket küldjön, amelyek világos színvilágot kínálnak.

Sötét és világos módú szavazás eredményei

57% egyetért: Most, hogy sötét e-maileket tervezhetünk a Dark Mode számára, minden világos üzemmódnak világosnak kell lennie.

Míg az emberek egyértelmű többsége úgy gondolja, hogy a világos színvilágnak mindig opciónak kell lennie, közel sem olyan sokan gondolják, hogy a világos üzemmódban megtekintett összes e-mailnek világos kivitelben kell lennie.

Tehát mindig sötét kivitelben kell választania? Vagy meg kell tartania a fényt világos módban, és csak a sötét módot használja sötét módban?

Sötét mód ikon

A Dark Mode e-mailek egyszerűen megkönnyültek

Tekintse meg, hogy mely e-mail kliensek kínálják a Sötét módot, hogyan befolyásolják a Sötét mód beállításai az e-mail tervezését, és mit tehet az e-mailjeinek továbbfejlesztése érdekében a sötét módban olvasó előfizetők számára.

Sötétedik →

Az e-mail elérhetőségének megteremtése

A világos és a sötét kontraszt opcióinak egyaránt megvan a maguk előnye. Azonban a pozitív az egyik számára kihívást jelentő élményt jelenthet a másik számára.

Ha olyan tanulmányokhoz és dokumentációkhoz támaszkodunk, amelyek azt sugallják, hogy mely környezetek működnek a legjobban a különböző körülmények között, láthatjuk, hogy csak egyetlen megoldást kínálva – legyen az világos vagy sötét – nem elégítjük ki a mindenki a közönségünkben.

A világos színvilágok egyik esete Sheri Byrne-Haber-től származik az UX Collective számára:

„A glaukómával kapcsolatos egyik problémám az, hogy” halókat „látok (például éjszaka az utcai lámpák körüli gyűrűket), amikor sötét háttéren világos nyomtatással mutatják be, ami mindent elolvashatatlanná varázsol.”

Másik oldalán, kutatás azt sugallja, hogy a fény üzemmód tartós expozíciója társulhat rövidlátás. Annak ellenére, hogy a fény üzemmódban a teljesítmény rövid távon jobb lehet, hosszú távú költségekkel járhat.

Még akkor is, ha olyan kutatások és bevált gyakorlatok dokumentációja áll rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek számunkra egy adott állapot akadálymentesítési igényeinek figyelembe vételében, nem feltétlenül képviseli az állapotot tapasztaló összes személyt. A Brit Dyslexia Szövetség biztosítja a Dyslexia-barát stílus útmutató ami arra utal, hogy a pozitív kontraszt polaritás (fény mód) a legjobb olvasási élményt nyújtja. Sok diszlexiás olvasó azonban úgy találja, hogy a negatív kontraszt polaritás (Dark Mode) a leghasznosabb számukra.

Hozzáférhetőség az e-mailhez
Kép Forrás

Tehát akadálymentesség szempontjából nem hagyhatja figyelmen kívül a világos és a sötét kialakítás előnyeit sem az előfizetők számára. Nincs mindenki számára megfelelő színösszeállítás.

Figyelembe véve az e-mail tervezés UX megközelítését

A Sötét mód és a fény mód beszélgetése évek óta kiemelkedő jelentőségű a design világ felhasználói élményeinek (UX) sarkában. 2019-ben újabb lendületet kapott, amikor az Apple bejelentette, hogy a Dark Mode elérhető lesz az összes natív alkalmazásban az iOS 13 és az iPadOS rendszerben, és a „színeket preferálja” CSS tulajdonsággá vált.

Ha UX szempontból közelítünk az e-mail tervezéshez, akkor empatikusaknak kell lennünk előfizetőinkkel szemben. Soha nem szabad feltételeznünk, hogy mi a legjobb a közönségünk számára. Az emberek egyedülállóak, mindegyiküknek különböző igényei és preferenciái vannak.

A digitális tervezés hosszú és boldog karrierjének köszönhetően, sok órát töltöttem a számítógép mellett, rövidlátó vagyok. Ennek eredményeként a gépem legtöbbször sötét módban van, de szeretem a mód közötti váltást a napszaktól, az elvégzett feladattól vagy attól, hogy fáradt vagyok-e. De teljesen nyilvánvaló, hogy bár én választok, nagyon nehéz kihasználnom az egyik vagy másik mód előnyeit.

Számos webhely és alkalmazás még nem használta a Dark Mode CSS stílust. Csak az egyik olvasott cikkem, amely az akadálymentesség előnyeit és buktatóit taglalta, sötét módú olvasási környezetet kínált.

A márka identitásának akadálya is van, ha egy márka világos vagy sötét árnyalatokat használ elsődleges színként a márka palettáján. Az egyes márka irányelvek megkerülése és a márka színeit megfordító vizuális élmény érdekében jelentős visszalépés tapasztalható.

A tervezés előnyei mind a világos, mind a sötét üzemmódban

De ne hagyja, hogy a márka irányelvek megállítsanak. Talán még frissíteni kellene őket, hogy figyelembe vegyék a Dark Mode-ot. Ha érdekeltjeit és márkanevének őrzőit szeretné bevonni, milyen előnyöket javasolhat, ha két kontrasztos módot tervez?

✅ Javítsa az e-mailek olvashatóságát
✅ Tágabb közönség elérése
✅ Segítsen az előfizetőknek eljutni a tartalomhoz
✅ Emelje fel márka bizalom az előfizetői preferenciák tiszteletben tartásával

Paul Airy

„A világos mód és a Sötét mód használatához a márkáknak újragondolniuk kell a színpalettát, nemcsak az e-mailjeik, hanem a céloldalaik miatt is. Vannak, akik inkább a világos módot, mások pedig a Sötét módot. A fontos az, hogy megadjuk nekik a választási lehetőséget. ”

– Paul Airy, hozzáférhetőségi és használhatósági tanácsadó, A borítékon túl

Ha e-mailjeit világos és sötét módra egyaránt optimalizálják, akkor megadhatja az előfizetőknek a választást, hogyan szeretik elolvasni az e-maileket. Tehát, ha valamilyen okból inkább a fény módot kedvelik? Könnyű kivitelben elolvashatják az e-maileket. Ha pedig a Sötét módot preferálják, akkor az e-maileknek sötét színvilágra kell fordulniuk.

Azáltal, hogy az előfizetőknek mit ad ők szeretnéd, megmutatod, hogy törődsz, és figyelsz az igényeikre. Még akkor is, ha a közönséged Sötét mód használata jelenleg alacsony, továbbra is lendületet kap, és valószínűleg olyan szabványsá válik, mint az érzékeny tervezés. Velünk végső útmutató a Sötét módú e-mailhez, a Dark Mode e-mailek megtervezése és kódolása nem jelent hatalmas előnyt. És segít kiszolgálni mindenkit a befogadóbb világ.

Lakmusz logó

Hány ember tulajdonképpen sötét üzemmódban olvassa el az e-maileket?

Először fedezze fel, hány előfizetője olvassa el az e-maileket a kiválasztott Dark Mode kliensekben. A Litmus Email Analytics segítségével észlelheti a sötét mód használatát, így megfelelő mennyiségű erőforrást fektethet be a sötét módú e-mailekbe.

Indítsa el az ingyenes próbaverziót →

Világos és sötét üzemmódú e-mail tervezési példák

Íme néhány példa olyan márkákra, amelyek nagyszerű munkát végeztek e-mailjeik megtervezésében mind a világos, mind a Sötét mód verzióval.

Brightwave

Még a Dark Mode tárgyalásakor is Brightwave világos módú előfizetőik engedjék meg a tartalom megvilágítását a pozitív kontraszt világosabb színeiben, míg a Sötét módú közönségük megkapta sötét e-mail dizájnját. Ami a mód-specifikus hívást illeti, ez a márka személyiség cseresznye a tetején.

Forrás: Nagyon jó e-mailek

Bizottsági csomópont

Számos dolog vonz engem ebben az e-mailben Bizottsági csomópont, de a Dark Mode élmény kontrasztja vonzza igazán a figyelmemet.

Bizottsági csomópont e-mail címe
Forrás: Tényleg jó e-mailek

Lakmusz

Ha segítségre van szüksége a többkontrasztos e-mailek használatához, rendelkezésünkre áll egy ingyenes forrás, amely segítséget nyújt Önnek. A Litmus csapata összeállított egy sor készletet Sötét módban optimalizált sablonok letöltheti és beállíthatja a márkájának.

előfizetői-szeretet
Forrás: A lakmusz ingyenes Előfizetői szeretet e-mail sablon csomag

Végső gondolatok: Vegye figyelembe előfizetői preferenciáit

Sok esetben meggondolhatja a sötét e-mail kikényszerítését világos módban vagy a sötét mód „kikapcsolását”, hogy e-mailjei továbbra is világosak maradjanak. Talán nincs erőforrása tervezze meg és kódolja a Dark Mode e-maileket. Vagy esetleg fekete háttéreket szeretne a fekete pénteki üzenetekhez. Azt állítom, hogy a fekete pénteki e-maileknek nem feltétlenül feketeeknek kell lenniük (de ez egy másik nap témája).

A lényeg: Csak azért, mert valami nagyszerű lehet számodra, még nem jelenti azt, hogy mindenki másnak néz ki. Esetleg elveszítheti az e-mail elkötelezettségét és a konverziókat.

Nem a Sötét mód és a Világos módról van szó. Arról szól, hogy mindkettőt befogadja az e-mail tervezésében.

A világos és a sötét színösszeállítás egyaránt szép lehet, és illeszkedik a márka irányelveihez, de hogy egy e-mailt világos vagy sötét módban kell-e olvasni, az előfizetőkön múlik. Az e-mail továbbra is a marketing csatorna a legmagasabb megtérülés, és az előfizetői jelentik ennek mentőövét. Tehát az előfizetői tapasztalatoknak mindig az egyik legfontosabb prioritásnak kell lenniük.

Mit gondolsz? Van valami oka annak, hogy csak sötét vagy csak világos e-maileket tervez?

Lakmusz logó

Nézze meg, hogyan néznek ki e-mailjei sötét módban

A Litmus Email Previews segítségével megnézheti, hogyan jelennek meg e-mailjei több mint 90 e-mail kliensen (beleértve a Dark Mode-ot is!). És minden alkalommal győződjön meg arról, hogy e-mailjei márkásak és hibamentesek.

Indítsa el a tesztelést →


Source link


22 Views 0 Ratings Rate it