A DigitalOcean biztonsági mentéseinek és pillanatképeinek használata – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.04.06. 46 Views 0 Likes 0 Ratings

46 Views 0 Ratings Rate it

DigitalOcean logó

Milyen a biztonsági mentési stratégiád? Rendszeres biztonsági mentések készítésével megvédheti felhőalapú eszközeit a katasztrófáktól. A DigitalOcean két képalkotó rendszerének, a Biztonsági másolatok és a Pillanatképek használatának módja:

Mi a különbség?

A Biztonsági másolatok és a Pillanatfelvételek egyaránt egy teljes lemezképet készítenek a cseppről egy adott időpontban. A csepp állapotát a kép segítségével visszaállíthatja. A DigitalOcean lehetővé teszi egy új csepp felpörgetését is, amelynek alapja a biztonsági másolat vagy a pillanatkép.

A különbség abban rejlik, hogy a kép hogyan jön létre. A „Backups” egy teljesen felügyelt automatizált rendszer. A biztonsági mentések cseppenként engedélyezettek. Ha aktív, a DigitalOcean minden héten létrehoz egy lemezképet. A biztonsági másolatot négy hétig megőrzik, így négy különböző helyreállítási lehetőség közül választhat.

A biztonsági mentések további 20% -kal növelik a csepp havi költségét. Ugyanabban az adatközpontban vannak tárolva, mint az Ön cseppjei, ezért valószínű – bár valószínűleg valószínűtlen -, hogy egy adatközpont kiterjedt üzemszünet vagy természeti katasztrófa megakadályozhatja a biztonsági másolatok használatát.

A pillanatfelvételek igény szerinti képek. Manuálisan hozhatja létre őket a Vezérlőpult vagy az API segítségével. A létrehozás után a pillanatképek korlátlanul megmaradnak a fiókjában, amíg azokat kifejezetten nem törli.

A pillanatfelvételeket méretük alapján számlázzuk. Havonta 0,05 USD / GiB-t kell fizetnie. A pillanatképek ugyanabban az adatközpontban készülnek, mint a csepp. Pillanatképeket pillanatképenként is elérhetővé tehet más adatközpont-régiókban.

A biztonsági mentésekkel ellentétben a pillanatképek nem korlátozódnak a cseppekre. Pillanatképeket is készíthet a Tárolási kötetek letiltása. Fontolja meg a kötetek időnkénti pillanatfelvételét, mivel azokat nem fogják tartalmazni a cseppképek vagy a biztonsági másolatok.

Cseppmentések készítése

Először nézzük meg az automatikus cseppmentések beállítását.

Jelentkezzen be a digitális vezérlőpultra. Kattintson a kezdőlap bármelyik cseppjére. Ezután a csepp részleteinek oldalán kattintson az oldalsávon található „Biztonsági másolatok” linkre. Megjelenik a „Biztonsági mentések engedélyezése” gomb. Kattintson a gombra a biztonsági mentések aktiválásához.

A DigitalOcean automatikusan kioszt egy heti biztonsági mentési ablakot, amelyet nem tud módosítani vagy testreszabni. Az oldalon megmutatja, hogy mi a biztonsági mentés ütemezése; amíg az ütemezése le nem fut, nem lesznek biztonsági másolatok a cseppjéről.

A gombbal automatizálhatja a biztonsági mentés beállítását Doctl, A DigitalOcean parancssori kliense. Miután hitelesítetted, futtasd doctl compute droplet list hogy megkapja a fiókjában lévő cseppek listáját. Jegyezze fel a konfigurálni kívánt csepp azonosítóját.

Ezután állítsa be a cseppek biztonsági mentését:

doctl compute droplet-action enable-backups <droplet-id>

A biztonsági mentések létrehozása után felsorolhatja őket egy másik paranccsal:

doctl compute droplet backups <droplet-id>

Biztonsági másolat visszaállítása

A négy megtartott biztonsági másolatot megtekintheti egy csepp Biztonsági mentések oldalának alján. Kattintson a „Tovább” gombra az elérhető opciók megtekintéséhez.

Visszaállíthatja a cseppet a „Csepp visszaállítása” gombra kattintva, és nyugtázza a megerősítést kérő üzenetet. Ez felülírja az aktuális cseppet a biztonsági másolat tartalmával.

A „Csepp létrehozása” opció újabb helyreállítási stratégiát kínál. Ez lehetővé teszi egy új csepp konfigurálását, a kezdeti képként a biztonsági másolat használatával. A cseppek létrehozásának oldalára kerül, hogy kiválassza az új csepp hardvertervét.

Végül átalakíthatja a biztonsági másolatokat pillanatképekké. Ez lehetővé teszi a biztonsági mentés korlátlan ideig történő megőrzését, az alapértelmezett havi megőrzési időszak végén. Pillanatfelvételek segítségével biztonsági másolatot is átvihet egy új adatközpont régióba.

Pillanatképek

A pillanatfelvételek webes felületen történő kezeléséhez válasszon ki egy cseppet, és kattintson az oldalsávon található „Pillanatképek” linkre.

Új pillanatképeket hozhat létre az oldal tetején található vezérlők segítségével. Adjon nevet a pillanatképnek, és kattintson az „Élő pillanatkép készítése” gombra. Ez anélkül fogja le a cseppet, hogy kikapcsolná. Ha garantálni kell az adatok konzisztenciáját, a pillanatkép elkészítése előtt állítsa le a cseppet.

A pillanatkép készítése a cseppje által használt adatok 1 GB-jáig terjedhet. A pillanat befejezése után a pillanatkép a „Cseppképek” alatt jelenik meg.

Kötet pillanatképéhez kattintson a Kötetek linkre a bal oldalsávon. Kattintson bármelyik kötete mellett a „Tovább” gombra. Nyomja meg a „Pillanatfelvétel” gombot, és adjon nevet a pillanatképnek. A kötet pillanatképek hasonló létrehozási időt igényelnek, mint a cseppek pillanatképek.

Az összes csepp és kötet pillanatképhez az oldalsáv „Képek” linkjén férhet hozzá. A pillanatképek megtekintéséhez használja a „Cseppek” és a „Kötetek” lapokat.

A „Tovább” menü segítségével létrehozhat egy cseppet a pillanatképből, visszaállíthatja a cseppet (vagy kötetet) a pillanatkép segítségével, vagy átviheti a pillanatképet egy másik régióba. Ez utóbbi opció lehetővé teszi, hogy később létrehozzon egy új cseppet egy másik adatközpontban, amely a pillanatképet használja alapképként.

A pillanatképes műveleteket a Doctl segítségével hangszerelheti. Íme néhány hasznos parancs a pillanatképek használatakor:

# Get all snapshots stored for a droplet
doctl compute droplet snapshots <droplet-id>

# Create a snapshot of a droplet
doctl compute droplet-action snapshot <droplet-id>

# Create a snapshot of a volume
doctl compute volume snapshot <volume-id>

# List all snapshots in your account
doctl compute snapshot list

# Delete a snapshot
doctl compute snapshot delete <snapshot-id>

Használja a compute droplet list, compute volume list és compute snapshot list parancsok az erőforrás-azonosítók megadására a fent látható pillanatkép-parancsokhoz.

Más DigitalOcean-források biztonsági mentése

A biztonsági mentések csak cseppekre vonatkoznak; Pillanatképek a cseppek és a kötetek számára. Nem használhatja őket más DigitalOcean erőforrástípussal.

Meg kell fontolnia, hogyan készítsen biztonsági másolatot a többi DigitalOcean-adatról. A platform által kezelt szolgáltatások – mint pl Kezelt adatbázisok és Szóközök objektumtároló – legyenek integrált biztonsági mentései a DigitalOcean infrastruktúrájában. A redundancia biztosítása érdekében érdemes manuálisan biztonsági másolatot készíteni egy másik felhőszolgáltatóhoz.

Összegzés

A DigitalOcean Backups egy olyan megoldás, amely felejtsd el és felejtsd el a biztonsági másolatokat, amelyeknek a legtöbb könnyű terhelésnél „csak működniük” kell. A heti menetrend és az azonos adatközpont-tárolás azonban semmi kritikus üzleti szempontból nem fog működni. Ebben az esetben fontolóra kell vennie az időszakos pillanatképeket vagy az egyéni biztonsági mentési rendszert.

A pillanatfelvételek ideálisak, ha jelentős cseppkonfiguráció-változtatásra készül. Pillanatképet készíthet a gépéről, hogy hiba esetén helyreállítási lehetőséget nyújtson. A pillanatképek hordozhatósága lehetővé teszi az adatok mozgatását a DigitalOcean régiók között anélkül, hogy bármit manuálisan kellene továbbítania.


Forrás link


46 Views 0 Ratings Rate it