A DigitalOcean cseppek figyelemmel kísérése – CloudSavvy IT

Avatar admin | 2021.02.12. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

DigitalOcean logó

A felhőalapú erőforrások figyelemmel kísérésével megelőzheti az igényes munkaterheléseket. A DigitalOcean cseppjeinek előnyeit a sokoldalú beépített jelentéskészítési lehetőségek jelentik, amelyek átláthatóbbá teszik a használatát.

A cseppmérőszámok ábrázolása

A legegyszerűbb módja a cseppek megfigyelésének a Cloud Control Panel grafikonjaival történik. Jelentkezzen be DigitalOcean-fiókjába, és kattintson az egyik cseppre. A Grafikonok képernyőre kerül.

A grafikonok egy pillanat alatt áttekinthetik a csepp CPU-ját, RAM-ját, valamint a lemez és a hálózat kihasználtságát. A jobb felső sarokban található legördülő menü segítségével beállíthatja a megjelenített időkeretet és beállíthatja az automatikus frissítési intervallumot. Az adatok az elmúlt órától az elmúlt 14 napig állnak rendelkezésre.

Hogyan gyűjtik a mutatókat?

A mutatókat a cseppekből gyűjtjük a DigitalOcean nyílt forráskódjával do-agent hasznosság. Ezt támogatja az Ubuntu, a CentOS, a Debian és a Fedora. Más disztribúciók (valamint a fentiek régebbi verziói) nem használhatók do-agent, és ehelyett korlátozott számú alapdiagramot jelenít meg.

tudsz manuálisan telepíteni do-agent ha a cseppje támogatott terjesztést futtat, de nem látja a grafikonok teljes kiegészítését. Ennek oka lehet, hogy a cseppeket egy régebbi verzióról frissítette, vagy esetleg eredetileg a metrikaügynök telepítése nélkül hozta létre.

Csatlakozzon a cseppekhez SSH-n keresztül, és futtassa a következő telepítési parancsfájlt:

curl -sSL https://repos.insights.digitalocean.com/install.sh | sudo bash

Az adatoknak néhány percen belül el kell kezdenie megjelenni a Cloud Control Panel panelen.

do-agent időszakosan adatokat gyűjt tól /proc virtuális fájlrendszer. A mutatókat ezután a gRPC-n keresztül feltöltik a DigitalOcean bekerülési végpontjába. Az ügynök hitelesíti magát, hogy az Ön cseppjéhez tartozik, így az adatok a DigitalOcean-fiókjába kerülnek.

A. Által nyújtott információk egyike sem do-agent biztonságérzékeny. Az eszköz csak adatokat továbbít, és nem fogadja azokat. Bár a 80-as és a 443-as porton keresztül kommunikál, biztonságosan futtathat egy webkiszolgálót, amíg telepítve van.

A DigitalOcean grafikonjai egy pillanat alatt áttekinthetik a cseppeket. Csatlakoznia kell SSH és használjon Linux eszközöket hogy mélyebben elmélyüljek az aktivitás tüskéiben.

Te tudod használni top hogy gyorsan megtekinthesse a cseppjén futó folyamatokat. A táblázat automatikusan frissül. Alapértelmezés szerint a CPU-használat szerint van rendezve. A memóriafogyasztás szerinti rendezésre váltáshoz nyomja meg a gombot Shift+M. A gomb megnyomásával válthat a memóriaegységek (bájt / MB / GB) között e kulcs. A képernyő tetején lévő statisztika egységei a következőkkel kapcsolhatók át Shift+E.

Egy másik hasznos megfigyelési parancs a uptime. Ez megmutatja, hogy meddig futott a cseppje, hány felhasználói kapcsolat jött létre ez alatt az idő alatt, és az átlagos terhelési adatok az elmúlt egy, öt és 15 perc során.

A terhelésátlag a futó és várakozó folyamatok számát határozza meg egy bizonyos idő alatt. Jelzi, hogy a rendszere rendelkezésre áll-e új folyamatok kezelésére. Az alacsony terhelési átlag azt sugallja, hogy a cseppje általában üresjáratban van, amit a DigitalOcean CPU-grafikonján ellenőrizhet. A maximális terhelés átlagos értéke megegyezik a szerver számára elérhető magok számával (azaz 4.0 4 vCPU-val ellátott cseppen).

Információk a lemez kihasználtságáról a következő címen szerezhetők be iotop. Ez megmutatja a lemez valós idejű olvasási és írási statisztikáit. Tartalmazza a lemezedet használó folyamatok listáját. Az IO oszlop azt az időtartamot mutatja, amelyet az egyes folyamatok az I / O lemez várakozásával töltöttek.

Automatizált riasztási házirendek létrehozása

Jelentkezhet riasztások fogadására, ha a mutatók meghaladják az adott küszöböt. A riasztásokat el lehet küldeni e-mailben vagy a Slack-en keresztül.

Kattintson a „Monitoring” linkre a Vezérlőpult oldalsávján. Megjelenik a fiókjában található riasztások listája. Új házirend hozzáadásához kattintson a kék „Riasztási irányelv létrehozása” gombra.

Az új riasztás konfigurálásához használja a legördülő menüpontokat. A rendelkezésre álló mutatók összhangban vannak a do-agent. Öt, tíz, 30 és 60 perces jelentési küszöbök közül választhat. Az alábbi példa figyelmeztetést küld, ha a CPU-használat öt percnél hosszabb ideig meghaladja a 70% -ot. Az összesített jelentés megakadályozza, hogy a pillanatnyi tüskék és mélyedések rengeteg riasztást hozzanak létre.

Ezután válassza ki azokat a cseppeket, amelyekre alkalmazza az irányelvet. Hozzáadhat egyedi cseppeket, címke nevet (Kubernetes csomópontokhoz) vagy a speciális „Minden csepp” választót.

Konfigurálja a riasztási mechanizmust az „Értesítések küldése a következőn keresztül” részben: Ezt előre kitölti a DigitalOcean-fiókjához társított e-mail cím. Szükség esetén további címzetteket is felvehet, ami hasznos, ha munkatársat vagy vállalkozót szeretne kezelni az események kezelésében.

Választhat riasztások fogadását a Slack szolgáltatásban. Kattintson a „Connect Slack” gombra, és kövesse az utasításokat, hogy bejelentkezzen a Slack-fiókjába. Engedélyezze a DigitalOcean számára, hogy hozzáférjen a Slack munkaterületéhez. Ezután kiválaszthatja, hogy a riasztásokat egy csatornára vagy a felhasználó közvetlen üzeneteire küldje-e el.

A figyelmeztetés aktiválásához adjon nevet és nyomja meg az „Értesítési irányelv létrehozása” gombot. Ismételnie kell a folyamatot, és hozzá kell adnia egy másik figyelmeztetést, ha további mutatókat szeretne követni. Jelenleg nem támogatott több mutató hozzáadása egyetlen riasztási házirendhez.

A DigitalOcean monitorozásának korlátai

A DigitalOcean megfigyelési lehetőségei magas szintű képet nyújtanak a cseppek teljesítményéről. Az adatok pontosak és időszerűek, de csak azt mutatják be, hogy mi történik, nem pedig miért.

A DigitalOcean riasztási házirend konfigurálásával biztosítani tudja, hogy a problémás események felmerüljenek. Ennek ellenére a rendszer nem használható egyetlen felügyeleti megoldásként. Gondoskodnia kell arról, hogy felkészült, olyan eszközökkel és munkafolyamatokkal, amelyek feltárhatják a rendellenes tevékenységek kiváltó okát.

A DigitalOcean monitorozása a cseppek rendszerállapotára összpontosít. Ideális forgatókönyv esetén ritkának kell lennie, ha riasztás vált ki. Az alkalmazásszintű felügyeleti rendszernek el kell kezdenie jelenteni a megnövekedett hibaarányokat vagy az áteresztőképesség szűk keresztmetszeteit, mielőtt azok kihatnának a szélesebb rendszerre. Sok csapatban azonban az eseményekre való reagálás továbbra is fentről lefelé indul, ebben az esetben a DigitalOcean grafikonjai és riasztásai azonnali eszközként szolgálnak a tűzoltás tájékoztatásában.

Következtetés

A DigitalOcean megfigyelési lehetőségei lehetővé teszik az erőforrások használatának vizualizálását, és a változó követelmények előtt maradhatnak. A cseppeken túl a Vezérlőpult tevékenységi grafikonokat is kínál Kezelt adatbázisok, Kubernetes Klaszterek, és Terheléselosztók. Válassza ki ezek közül az erőforrásokat a megfelelő Vezérlőpult oldalról a tevékenység valós idejű felméréséhez. A cseppszámítási statisztikák mellett ezek a mutatók betekintést nyújtanak a munkaterheléssel szembesülő nyomásokba.


Source link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok