A függőleges fülek használata a Microsoft Edge-ben

Avatar admin | 2021.03.17. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Edge logó lila színnel

Függőleges fülekkel Microsoft Edge, most a böngésző ablakának bal oldalán a fülek kényelmes, függőlegesen orientált listáját tekintheti meg. Az Edge lapfülének sávjának használatáról itt olvashat: Windows, macOS vagy akár Linux rendszeren.

A függőleges fülek listájának megjelenítése és elrejtése

Mielőtt elkezdenénk, győződjön meg róla, hogy megtette frissítve a legújabb verzióra a Microsoft Edge. Függőleges fülek kerültek a Microsoft Edge 89-es verziójába, amely 2021. március 4-én jelent meg.

Ezután indítsa el az Edge alkalmazást, és nyisson meg egy új ablakot. Alapértelmezés szerint az ablak bal felső sarkában megjelenik egy „A függőleges fülek bekapcsolása” gomb. Úgy néz ki, mint egy kis lekerekített négyzet, amelynek görbe nyílja balra mutat. Kattints rá.

A Microsoft Edge programban kattintson a függőleges fülek gombra a függőleges fülek oszlop megnyitásához.

A függőleges fülek oszlop megnyílik a böngészőablak bal oldalán, és a vízszintes fülsáv eltűnik. Amint megnyílt, úgy működik, mint amire számítani lehetett: Kattintson a füllista bármelyik bejegyzésére, és azonnal megnyílik az ablakban. Ezenkívül rákattinthat az „Új lap” gombra egy új lap hozzáadásához, vagy a meglévő fülek áthúzásával rendezheti sorrendjüket.

Példa a függőleges fülekre a Microsoft Edge-ben.

A függőleges fülek oszlop bezárásához (és a vízszintes fülekre való visszalépéshez) kattintson a „vertikális fülek kikapcsolása” gombra, amely olyan négyzetnek tűnik, amelynek nyílja felfelé mutat. A függőleges fülek s bal bal felső sarkában van.

A Microsoft Edge alkalmazásban kattintson ismét a függőleges fülek gombra a vízszintes fülekre való visszatéréshez.

Ha valaha vissza akar térni a függőleges fülekre, ott nincs nagy meglepetés: Csak kattintson ismét a „függőleges fülek bekapcsolása” gombra. Nagyon könnyű!

ÖSSZEFÜGGŐ: A Microsoft Edge frissítése

A függőleges fülek listájának automatikus kibontása vagy összecsukása

Alapértelmezés szerint az Edge függőleges fülsávja folyamatosan kibővített állapotban marad, ami azt jelenti, hogy láthatja mind a webhelyek nevét, mind az ikonjaikat. Ha azt szeretné, hogy a függőleges fülek oszlop automatikusan minimalizálódjon, koppintson a függőleges karát nyílra (ez kevesebbnek tűnik, mint egy szimbólum) a függőleges fülek ablaktábla jobb felső sarkában.

Az Él függőleges fülek oszlopban kattintson a függőleges karátos gombra a fülek listájának összecsukásához.

Ezt követően a függőleges fülek oldalsávjának minimalizált verziója jelenik meg, amely csak a nyitott webhelyek ikonjait jeleníti meg fülként. Ebben a nézetben bármikor új lap hozzáadásához érintse meg a plusz („+”) gombot.

Példa az összecsukott függőleges fülek oszlopra a Microsoft Edge-ben.

Ha vissza szeretne térni egy véglegesen kibővített függőleges fülek listájához, vigye az egérmutatót a függőleges fülek sávjára, amíg ki nem bővül. Ezután kattintson a tűsapka ikonra a füllista jobb felső sarkában.

A Microsoft Edge alkalmazásban kattintson a függőleges fülek oszlopban található nyomógombra az oszlop kibővítéséhez.

Ezt követően a függőleges fülek listája kibővített állapotában „rögzítésre kerül”.

Mi van, ha nem látom a Függőleges fülek gombot?

Ha nem látja a függőleges fülek gombot, akkor sem frissítve az Edge legújabb verziójára, vagy korábban elrejtette a függőleges fülek gombot.

A függőleges fülek gomb újbóli megtekintéséhez kattintson az ellipszis gombra az Edge ablak jobb felső sarkában, és válassza a menü „Beállítások” menüpontját.

Kattintson a Microsoft Edge Beállítások elemére

A Beállításokban kattintson a „Megjelenés” elemre, majd keresse meg az „Eszköztár testreszabása” részt. Kapcsolja be a kapcsolót a „Függőleges fülek megjelenítése gomb” mellett a bekapcsoláshoz.

Az Edge Settings menüben kattintson a "Kinézet" majd kapcsolja be "A függőleges fülek megjelenítése gomb."

A kapcsoló elfordításakor a függőleges fülek gomb azonnal megjelenik. Zárja be a Beállítások lapot, és kész. Boldog böngészést!

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet elrejteni a függőleges fülek gombot a Microsoft Edge-ből
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok