A georgiai gyermekorvos COVID-19 oltást hoz a közösségbe

Avatar admin | 2021.07.02. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

A grúziai Decaturban található Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ beiratkozott oltásszolgáltatóvá, amint a COVID-19 vakcinák rendelkezésre álltak egy sürgősségi felhasználási engedély (EUA) alapján. Az 1992-es nyitásuk óta kialakított kapcsolataikkal a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ magabiztosnak érezte, hogy még egy kis irodával is könnyen elérhet annyi szülőt, nagyszülőt és közösségtagot, hogy a COVID-19 oltások minimális sorrendjét használja.

Noha szívesen segítenek, a gyermekgyógyászati ​​gyakorlatok nem kerültek be az állam 1. fázisú oltóanyag-terjesztési tervébe. Dr. Jane Wilkov, a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ alapítója a praxisuk és az összes gyermekorvos nevében támogatta a Pfizer-BioNTech vakcina kiosztását, és 2021. március 19-én megkapták első szállítmányukat.

A DeKalb Gyermekgyógyászati ​​Központ Dr. Jane Wilkov elmondta, hogy 106 ember volt megbeszélve 16 és 17:30 között a március 25-i vakcinaklinikára.

“Ez volt az első reménysugár egy sötét évben, és izgatottan vártuk, hogy a mi részünkről segíthessünk a közösségnek” – mondta Dr. Wilkov.

A jóváhagyás után a hír, miszerint a Dekalb Gyermekközpont COVID-19 oltásokat kínál, futótűzként terjedt, és elárasztották őket a beoltani vágyó szülők, tizenévesek és a helyi közösség tagjai. Az első héten 1170 adag vakcinát adtak be. Innen a gyakorlat a közeli Decatur Középiskolával működött együtt, hogy támogassa az oltási napot a Dekalb Gyermekgyógyászat irodájában.

A gyakorlatban mindenkinek szüksége volt arra, hogy kielégítse a vakcinakeresletet középiskolai partnerségükből. A Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ 25 fős személyzete, beleértve az összes orvost, ápolót, ápolónőt, valamint az adminisztratív és klinikai személyzetet, 650 vakcinát tudott beadni egy nap alatt. Miután a védőoltásra való jogosultságot kiterjesztették a 12 éves és annál idősebb korosztályra, a gyakorlat kevesebb mint egy hét alatt több mint 1300 tinédzsert képes beoltani.

“Volt egy 17 éves korú tinédzser, aki soha életében nem kapott oltást (nem a mi betegünk), aki az anyukájával érkezett, és kijelentette, hogy elmondta neki, hogy ezt kapja, és ő beleegyezett.” Azt mondta, hogy „szeretné visszakapni az életét” – mondta Dr. Wilkov.

Amint a gyakorlat egyre hatékonyabb lett, kibővítették erőfeszítéseiket, hogy oltást kínáljanak a közösség összes jogosultjának, beleértve a helyi Dekalb Farmers Market alkalmazottait is, amelynek több mint 700 alkalmazottja van a világ minden tájáról.

Adamant, hogy nem akar pazarolni egy oltásadagot, Dr. Wilkov emlékeztet arra az időre, amikor a nap végén 1 vagy 2 maradék adag volt, és meg kellett keverednie, hogy megtalálja azokat az embereket, akik be akarnak oltani.

– Szükségem volt még egyre, ezért visszamentem, és megláttam egy nőt, aki nagy kutyát sétáltatott. Rettegek a nagy kutyáktól, de nem akartam pazarolni az oltást ”- mondta Dr. Wilkov. – Félénken kerestem fel, ő beleegyezett, és beoltattuk az irodán kívül, a kutya nagyon ijesztőnek és súlyosbítottnak tűnt. Nevettünk rajta, amikor a kutya nélkül visszatért a 2. adagért.

Bár ez egy kicsi gyakorlat, a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ az Egyesült Államok egyik legkülönbözőbb megyéjének közepén található, és bár a gyermekekre összpontosítanak, képesek voltak elhozni az oltást a közösség mindenki számára.

8 hetes időtartam alatt a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központ több mint 6400 embert beoltott, miközben továbbra is működött. 12 és 96 év közötti, minden háttérrel rendelkező oltókat oltottak be, sokan korlátozott angol nyelvtudással, minden etnikai és társadalmi-gazdasági csoportból, sokan biztosítás nélkül, sokan dokumentáció nélkül. Magángyakorlatként a közösség egyes tagjai úgy döntöttek, hogy beoltják magukat a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központba, mert aggályaik voltak a kormány által üzemeltetett oltási hely felkeresésével kapcsolatban.

Dr. Wilkov a közösségi partnerségek támogatását nevezi sikereik hajtóerejének. Két alkalommal állhattak együtt a Decatur High School, a Renfroe Middle School, a Decatur városi iskoláival és a Decatur Housing Authority-val, kezdetben a 16 éves és annál idősebb, valamint a 12-15 éves korosztály számára. A PTA önkéntesei segítettek a bejelentkezésben, az áramlás kezelésében, ebédet és harapnivalókat biztosítottak az oltási napokon. Az óvónők is jelen voltak, hogy segítsenek az oltás utáni megfigyelési időszakban és egyéb támogatásban, lehetővé téve a gyakorlat számára, hogy be tudja oltani az iskola személyzetét, szüleit és tinédzsereit.

COVID-19 vakcina: A DeKalb Gyermekgyógyászati ​​Központ orvosi asszisztense és orvosa jeleket mutat arra, hogy készen állnak a következő személyre.

Bal oldalon Denrita Leonard orvosi asszisztens és hátul Dr. Debby Pollack tartják a jeleket, amelyek jelzik, hogy készen állnak a következő személyre a DeKalb Gyermekgyógyászati ​​Központ COVID-19 vakcinaklinikáján 2021. május 12-én.

– A tizenévesek izgalmának és reményének látása a lövés szükségességére adott szokásos reakció helyett felemelő volt, és tovább tartott minket. Ez mindannyiunk számára kifizetődő volt – valószínűleg személy szerint számomra a leghasznosabb élmény a karrierem során. ”- mondta Dr. Wilkov.

Az egyik tanulsága ebből a törekvésből az volt, hogy a tervezés és az összes személyzet fedélzeten tartása kritikus jelentőségű a sikerük szempontjából. „A legegyszerűbb az oltás beadása volt. A legnehezebb és legnagyobb kihívást az oltások ütemezése jelentette. Nagyrészt ezt tettük, miközben megtartottuk gyakorlatunkat a pácienseink szolgálatában – mondta Dr. Wilkov. “Tervezz előre, vonj be mindenkit, és tudd, hogy ha csak néhány embert oltasz be, akkor nagy változást hozol az életükben.”

Dr. Wilkov szerint a Dekalb Gyermekgyógyászati ​​Központnak azon kell dolgoznia, hogy egyenként elérje az egyéneket és családokat, mert több időt töltenek beszélgetésekkel és az oltással kapcsolatos kérdések megválaszolásával. Annyi tapasztalata van, hogy rutinszerű oltásokat ad, úgy érzi, hogy a gyermekorvosoknak szakértelmüket fel kell használniuk közösségeik támogatására.

– Akik gyermekorvosok vagyunk be kell építeni a COVID vakcina beadását a mindennapi munkánkba. Az a pozitív hatás, amelyet a gyermekeink normális érzésének helyreállításában érhetünk el, megéri az oltás beadására irányuló erőfeszítéseket ”- magyarázta Dr. Wilkov.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok