A Google bejelentette az új dinamikus kizárási listát

Avatar admin | 2021.04.17. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Ma a márka biztonságának növelése felé az interneten a Google dinamikus kizárási listák hozzáadását jelentette be, amelyek segítenek a hirdetőknek a negatív elhelyezések kezelésének egyszerűsítésében.

Mik azok a dinamikus kizárási listák?

A dinamikus kizárási listák olyan elhelyezéskizárási listák, amelyeket dinamikusan frissítenek az elhelyezéskezelés egyszerűsítése érdekében. Ez a funkció lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy harmadik felek listájára válasszanak, és a folyamatos márkavédelem érdekében automatikusan frissítsék kizárásaikat.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A dinamikus kizárási listák tartalmazhatnak weboldalakat vagy teljes domaineket, és számos formátumban feltölthetők lesznek.

Mennyire különbözik ez a meglévő kizárási listáktól?

Jelenleg a hirdetők fenntarthatják saját kizárási listáikat, és kényelmük szerint frissíthetik őket. A dinamikus kizárási listák lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy kihasználják a kizárási listákat vezető harmadik felek, például az érdekképviseleti szervezetek és az ipari csoportok szakértelmét.

Miután a dinamikus kizárási listát feltöltötte egy Google Ads-fiókba, a hirdető ütemezheti a lista automatikus frissítését a domainekkel és weboldalakkal, amelyeket a tulajdonos hozzáad – például egy harmadik féltől származó csoport vagy egy ügynökség.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Más szavakkal, a hirdetők használhatnak harmadik felek által kezelt listákat anélkül, hogy maguknak kellene frissíteniük a listát.

A dinamikus kizárási listák felhasználási esete

Mivel ezeket a listákat tömegesen töltik fel és osztják meg, az egyik elsődleges előny a márka biztonsága lenne. Ezeknek a listáknak az a célja, hogy segítsék a hirdetőket abban, hogy megvédjék hirdetéseiket a márkájukhoz nem igazodó tartalom mellett történő megjelenéstől.

Érdemes megjegyezni, hogy a hirdetőknek a márkabiztonsági kizárások mellett továbbra is előnyösek lennének az egyénre szabottabb teljesítményalapú kizárások.

Előnye, hogy a hirdetők nagyobb szervezetekkel vagy iparági csoportokkal dolgozhatnak márkájuk védelme érdekében.

Például 2021 elején voltak olyan esetek, amikor a hirdetők szüneteltették a kampányokat, mert attól tartottak, hogy hirdetéseik olyan tartalom mellett jelennek meg, amelyet nem kívánnak támogatni. A Google hirdetőknek régóta vannak tartalmi kizárási lehetőségeik, de továbbra is aggodalmak merültek fel a vizuális kampányok kezelésével kapcsolatban. Ezek a dinamikus kizárási listák lehetővé tennék az egyes témákra hivatkozó cikkek központosított listáját, amely segíthet a hirdetőknek az ilyen eseményekben történő eligazodásban. Általánosabban lehetővé tehetik a hirdetők számára, hogy az általuk támogatott szervezetekkel és társulásokkal együttműködve azonosítsák az általuk nem támogatott oldalak vagy webhelyek listáját annak biztosítása érdekében, hogy hirdetéseik ne jelenjenek meg ezeken a webhelyeken.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A hirdetőket továbbra is arra ösztönzik, hogy továbbra is használjanak további vezérlőket kampányaikon belül, beleértve a tartalomkizárási beállításokat, valamint a témakizárásokat annak megakadályozására, hogy hirdetéseik olyan tartalmat jelenítsenek meg, amely esetleg nem felel meg márkájuknak vagy céljaiknak.

Van-e korlát arra, hogy egy fiók egyszerre hány dinamikus kizárási listát alkalmazhat?

Egy fióknak legfeljebb 20 megosztott kizárási listája lehet, listánként több tízezer URL és domain.

Mikor jelennek meg a fiókomban a dinamikus kizárási listák?

A megvalósítás részleteivel kapcsolatban még mindig várnak részletek, de a Google megjegyzi, hogy ennek a funkciónak a következő hetekben az összes felhasználó számára elérhetőnek kell lennie.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban
Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok