A Google Mueller-je egy korábban parkolt domainre való áttérésről

Avatar admin | 2021.02.20. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

A Google John Mueller arra a kérdésre válaszolt, hogy van-e olyan homokozó-hatás, amely visszatartja a webhelyet, miután a domainneveket korábban parkolt domainnévre változtatta. Mueller a korábban leparkolt domainekre vonatkozó részletekkel válaszolt, és arra, hogy a Google hogyan kezeli őket, amikor egy meglévő webhelyen aktiválják őket.

Háttér-információ

A kérdező azt mondta, hogy egy olyan webhelyen dolgozik, amely megváltoztatta a domain nevet. A webhely architektúrája és az URL-ek változatlanok maradtak. Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az a domain név volt.

Az új domaint korábban parkolták, és valamilyen korábbi időpontban aktívan használták webhelyként. A kérdést feltevő személy arra hivatkozott, hogy az oldalt jelenleg az okostelefon Googlebot indexeli az esetek 96% -ában.

Kérdése az volt, hogy van-e valamilyen homokozó-hatás, amelyet a domain név megváltoztatása okoz, ami visszatartja a webhelyet attól, hogy áttérjen az első mobilindexelésre.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Azt is meg kell jegyezni, hogy később a videóban megemlítette, hogy a rangsor esett és lassan helyreállt a domain váltás óta eltelt héten.

Ne aggódjon a mobil első indexelése miatt

John Mueller említette először, hogy ne aggódjon a mobilindexelés késése miatt.

Mueller így válaszolt:

„Nem aggódnék a mobil első részével kapcsolatban ilyesmi miatt, mert úgyis megvan az idővonal, hogy mindent előbb mobilra kapcsoljunk.

Tehát erre sor kerül (nem tudom, mi az, márciusban vagy áprilisban?) … Nem tudom, milyen idővonalunk volt ott. Tehát ez úgyis megtörténik.

A korábban parkolt domainek ideiglenes hatást okozhatnak

Ezután Mueller foglalkozott azzal a problémával, hogy egy webhelyet korábban parkolt domainre váltanak. Megjegyezte, hogy átmeneti hatás lehet.

John Mueller elmagyarázta:

De ha egy korábban létező domainre költöztünk, ahol parkolt tartalom volt, akkor mindenképpen tapasztalhatunk itt ideiglenes hatást.

Nem annyira a sandbox-effektus vagy valami hasonló, hanem inkább abban a tekintetben, hogy ha a leghosszabb ideig mindig láttunk egy noindex oldalt ezen a webhelyen, akkor valószínűleg azt fogjuk feltételezni, hogy egy ideig még mindig noindex.

És láthat ilyen … pillanatot, ahol… láttam, hogy megtörtént egy-két hétig, esetleg három hétig, ahol csak a rendszereink feltételezik, hogy ez még mindig parkolt webhely, és lényegében az új tartalmat kezeli ott is parkolnak.

És akkor vagy egyáltalán nem indexálják, vagy az elején nagyon rosszul rangsorolják, majd egy bizonyos ponton a rendszereink mennek, jaj, már nincs parkolva, és lényegében csak visszaugrik. “

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Az a személy, aki feltette a kérdést, bólintott, és megjegyezte, hogy a domain megváltoztatása óta eltelt héten kezdett némi helyreállást tapasztalni a rangsorban.

Megjegyezte azt is, hogy az AMP-hez tartományi eltérési hibákat jelentettek. Azt mondta, hogy az új AMP-tartalmat feltérképezték, de a régi AMP-oldalakat továbbra is létezőnek jelentik, mert az átirányítást nem dolgozták fel.

Mueller így válaszolt:

“Ez egy olyan dolog, ahol ideiglenes hatást tapasztalhat, amíg mindez kissé el nem rendeződik, ahol talán az AMP URL van valahol összekapcsolva, és elindulunk, és kezdetben feltérképezzük egy asztali bejáróval, majd rájövünk, hogy ó, muszáj használjon mobilot, mert az AMP. Akkor ezt felvennénk.

De azt várnám, hogy meglehetősen gyorsan meg kell rendeződnie … mint például… nem tudom .. egy, két, három hét, valami ezen a tartományon belül.

Mueller megjegyezte továbbá, hogy az AMP-oldalakat és képeket bármit át kell irányítani, ami korábban a régi tartományban volt.

Domain névváltozások és rangsorolási cseppek

Tapasztalataim szerint a Google nagyon jól képes kezelni a domainek változását, valamint megváltoztatni a szakaszok URL-mappáit.

A rangsorban bekövetkező drámai változások nem szokatlanok. Mueller megfigyelése, miszerint egy-három hétig tarthat, megfelel saját tapasztalataimnak a domainnevek megváltoztatásával kapcsolatban.

Idézet

Nézze meg a Google SEO irodai videót

A videó körülbelül 15: 30-kor kezdődik.
Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok