A Google Offline Voice-to-Text-on dolgozik Chromebookoknál – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.04. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Chromebook Duet mikrofon ikonnal
Lenovo

A Chromebookok gyakran vonzzák az első számítógép-vásárlókat, vagy azokat, akik a Windows vagy a MacOS rendszert túl félelmetesnek találják. A Chrome OS kód friss frissítése azt jelzi, hogy még barátságosabbá válhatnak. Az Chrome Story blog két zászlót észlelt egy kanári (alfa) épületben, amelyek azt jelzik, hogy az egész rendszerre kiterjedő hangdiktálás jön, még akkor is, ha az eszköz offline állapotban van.

A zászlók a „Kísérleti akadálymentesítési diktálás kiterjesztése” és a „Kísérleti akadálymentesítési diktálás offline módban” felsorolásban vannak. Van egy hibakereső bejegyzés is, amely megemlíti az offline beszédfelismerést. Pontosan akkor nem érhető el, amikor a szolgáltatás a végfelhasználók számára készen áll, még a kanári előnézeti verziókban is.

Míg A Google Dokumentumok képes a hangdiktálásra, aktív adatkapcsolatot igényel, és még ez a képesség sem bővül operációs rendszer más szövegbeviteli pontjaival. A Google Dokumentumokon kívüli diktáláshoz jelenleg harmadik féltől származó bővítmények szükségesek. Ez szöges ellentétben áll a Google mobil OS Androidjával, amely évek óta mély hangintegrációval rendelkezik, és adatkapcsolat nélkül is képes átírni az „oké, Google” parancsokat. Mobil vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül történő csatlakozás növeli a pontosságot és a képességeket.

Nyilvánvaló, hogy egy vokális szövegbeviteli lehetőség óriási előnyt jelent mindenki számára, aki fizikailag korlátozott a hagyományos billentyűzet szövegbevitel szempontjából. De azt gondolom, hogy ez hatalmas lehet azok számára is, akik egyszerűen nem elég kényelmesek vagy gyorsak a rendszeres gépeléssel – különösen most, amikor a Chromebookok általánossá válnak az oktatási alkalmazásokban.

Forrás: Chrome Story keresztül LaptopMag
Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok