A prezentációk gyakorlása a PowerPoint Presenter Coach segítségével

Avatar Gadam | 2021.04.07. 109 Views 0 Likes 0 Ratings

109 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Microsoft PowerPoint szalag a számítógép monitorján.
Wachiwit / Shutterstock.com

A Microsoft PowerPoint mostantól rendelkezik egy Presenter Coach-szal, amely lehetővé teszi, hogy a közönség elé kerülése előtt gyakorolja az előadásokat. Ez az edző részletes jelentést ad Önnek arról, hogy milyen jól teljesített, és javaslatot tesz a fejlesztendő területekre. Így kell használni.

Hogyan segít a műsorvezető edzője a prezentációiban

Tekintsük a PowerPoint Presenter Coach-ot megbízható barátnak, aki meghallgatja, hogy gyakorolja-e az előadást előadásait. Ez az edző áttekinti az egész prezentációt, és elkészít egy jelentést, amely részletezi a teljesítményét.

Például értékelni fogja, hogy milyen gyorsan beszél, és mennyit használ olyan kitöltő szavakat, mint „um” és „ah”. Ezenkívül tájékoztat azokról a szavakról, amelyeket érdemes elkerülni, és arra ösztönzi, hogy ne egyszerűen olvassa fel hangosan a diák diáit.

Alapvetően, ha második véleményre van szüksége az előadás stílusával kapcsolatban, ez nagyszerű módja annak megszerzésére.

ÖSSZEFÜGGŐ: 8 tipp a legjobb PowerPoint-prezentációk elkészítéséhez

Amire szüksége lesz

A Presenter Coach használatához a PowerPoint-ban rendelkeznie kell:

  • Microsoft-fiókot vagy Microsoft 365 munkahelyi vagy iskolai fiókot
  • működő internetkapcsolat
  • egy mikrofont (hogy a PowerPoint meghallgathassa, amit mondasz)

Ezenkívül a Presenter Coach csak akkor működik, ha az angol nyelvet használja a PowerPointban. Más nyelveket 2021 áprilisától még nem támogatunk.

Hogyan lehet elindítani a bemutató edzőt a PowerPointban

A PowerPoint Presenter Coachja bármilyen prezentációhoz használható. Használhatja kereskedelmi, oktatási, sőt családi előadásaihoz is.

A funkció használatának megkezdéséhez nyissa meg a prezentációt a PowerPoint segítségével.

A PowerPoint ablakban kattintson az ablak tetején található szalagon található „Diavetítés” fülre.

Jegyzet: Ha nem látja a Diavetítés fület, akkor valószínűleg a Diák fő nézetében van. Zárja be ezt a nézetet úgy, hogy a tetején a „Slide Master” lehetőséget választja, majd a „Master View nézet bezárása” gombra kattint.

Diavetítés fül a PowerPointban

A Diavetítés lapon kattintson a „Próbák edzővel” gombra a PowerPoint Presenter Coach megnyitásához.

Diavetítés menüpontok a PowerPointban

Az előadás teljes képernyős módban nyílik meg. A Presenter Coach aktiválásához kattintson az ablak jobb alsó sarkában található „Próbák indítása” gombra. Opcionálisan engedélyezze a „Valós idejű visszajelzés megjelenítése” lehetőséget, ha azt szeretné, hogy az edző tippeket adjon Önnek, miközben Ön még mindig előad.

Az előadó edzőjének doboza a PowerPointban

Most kezdje el az előadást, mint általában. Ha engedélyezte a valós idejű visszajelzési lehetőséget, akkor az ablak jobb alsó sarkában megjelenik néhány tipp.

Az előadó edzőjének visszajelzései a PowerPointban

A teljes képernyős módból való kilépéshez nyomja meg az „Esc” gombot, ha elkészült a bemutatóval. A PowerPoint most megnyitja a próbajelentést.

A próbajelentés olvasása

Fontos, hogy megfelelően elolvassa és elemezze a műsorvezető edzőjének jelentését. Ez segít megtalálni a fejlesztendő területeket, és megnézheti, hogy jól jár-e.

Jegyzet: A jelentés eltűnik, amint bezárja a jelentés ablakát. A jelentés mentéséhez készítsen képernyőképet annak.

Próbajelentés nézet a PowerPointban

A jelentés egyes szakaszai a következőket mondják el a prezentációról:

  • Összegzés: Az Összefoglaló megmondja, mennyi időt töltött a prezentáció gyakorlásával. Ez megmutatja az előpróbált diák számát is.
  • Töltőanyagok: A Kitöltők részben láthatja azokat a kitöltő szavakat (umm, ah), amelyeket az előadása során használt. Ezeknek a kitöltő szavaknak a használata kevésbé magabiztosnak tűnik, és meg kell próbálnia kerülni a használatukat.
  • Érzékeny mondatok: Az érzékeny kifejezések kiemelik az előadásában használt kulturális szempontból érzékeny kifejezéseket, amelyeket érdemes elkerülni. Érzékenynek tekinti a következő területeket: fogyatékosság, életkor, nem, faj, szexuális orientáció, mentális egészség, geopolitikai témák és trágárság.
  • Pace: A Pace szakasz megmondja az előadás ütemét. Ha túl gyors vagy túl lassú volt, akkor itt megtalálja ezeket az információkat.
  • Eredetiség: A Microsoft javasolja, hogy kerülje el a prezentációs diákba írt szöveg elolvasását, mert ettől unalmas lesz a prezentáció. Ehelyett eredeti tartalmat kell használnia a beszédében. Az Eredetiség szakasz arról tájékoztat, ha csak a diáiról olvassa el a szöveget.

Most, hogy tudja, hol kell még javítania, kattintson a jelentés tetején található „Újrapróbálás” gombra az előadás újbóli bemutatásához. Ha kész, a PowerPoint elkészít egy újabb jelentést, amely részletesen bemutatja az új prezentáció teljesítményét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Zene hozzáadása a PowerPoint bemutatóhoz[ad_2]
Forrás link


109 Views 0 Ratings Rate it