A gyorsabb sebesség érdekében engedélyezze laptopjának teljesítménymódját

Avatar admin | 2021.03.09. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A laptopok gyártói általában megpróbálnak egyensúlyt teremteni az energia, az akkumulátor élettartama és a hő miatt az eszköz alapértelmezett beállításai miatt. Mivel azonban mindenki másképp használja a laptopját, a gép tápellátásának beállításai a szállítás közben akadályozhatják a teljesítményét játék közben vagy média szerkesztésekor.

Szerencsére megvizsgálhatja és módosíthatja a laptop beállításait, hogy kicsi – de értékelhető – teljesítménynövelést kapjon, amelyhez nincs szükség drága frissítésekre vagy potenciálisan veszélyes túlhúzásra. Csak annyit kell tennie, hogy engedélyezi számítógépe teljesítménymódját.

A PCWorld nemrég tesztelt A maroknyi laptop teljesítményének módja, amelyek közül a legtöbb megtalálható, 10 és 30 százalék közötti sebességnövelést kapott. Ez nem varázslatosan változtatja meg burgonyafúrógépét erőművé, de növelheti a játék képkockasebességét anélkül, hogy megváltoztatná a játékon belüli beállításokat, vagy a média szerkesztését és kevésbé szlogen exportálását eredményezheti.

Ahogy Gordon Mah Ung ügyvezető szerkesztő írja:

Vegyünk egy régebbi, tartalomkészítőknek szánt MSI Prestige 14-et. A 10. generációs Core i7-10710U alacsony fogyasztású chip, így soha nem lesz pajtaégető. Mindazonáltal, ha a dobozon kívüli „Kiegyensúlyozott” beállításról a „Nagy teljesítményre” váltja, akkor a PCMark 10 általános használatának 10 százalékos növekedése tapasztalható. A PCMark 10 digitális tartalomkészítésében a Nagy teljesítmény beállítás 15,5 százalékos javulást jelent.

A teljesítmény előnyei a feladattól függően változhatnak. Adja meg ugyanennek az MSI Prestige 14-nek egy CPU-intenzív HandBrake videokódolást, és váltson Nagy teljesítményűre, és a futtatása 30 százalékkal kevesebb időt vesz igénybe. Ez egy szép emelkedés.

A laptop teljesítményének engedélyezése

A laptop teljesítménybeállításainak megkeresése és módosítása a gyártók és a modellek között különbözik, de a legtöbbjük asztali alkalmazáson keresztül érhető el. Az alkalmazásokat általában valami olyannak nevezik, mint „teljesítménybeállítások” vagy „teljesítménymonitor”. Egyes laptopok hardveres váltókkal vagy gyorsbillentyűkkel rendelkeznek a teljesítmény előbeállításaihoz, például egyes ASUS ROG modelleknél a „Turbo” gomb. A gyors internetes keresés segíthet megtalálni a rendszerben a teljesítménybeállításokat, ha nem biztos abban, hogy hol van.

Ne feledje, hogy a rendelkezésre álló energiaellátási beállítások és előre beállított értékek a laptop gyártmányától és modelljétől is függenek. Csak győződjön meg arról, hogy azokat a lehetőségeket választotta, amelyek előnyben részesítik a sebességet és az energiát az akkumulátor-megtakarítás helyett. Azonnal észre kell vennie a laptop teljesítményének növekedését – de ismételten tartsa kordában az elvárásait.

Az energiabeállítások módosítása nem azonos a CPU vagy a GPU túlhúzásával. Míg a túlhúzás növelheti az asztali gépeket a hardver normál korlátain, ez egy veszélyes folyamat, amely károsíthatja a számítógépet, vagy akár sérülést okozhat a megnövekedett hőteljesítmény miatt – különösen a laptopokon.

A laptop teljesítménybeállításainak módosítása azonban teljesen biztonságos, és mindegyik módot a gyártó teszteli. Ennek ellenére fokozott ventilátorzajt tapasztalhat a teljesítmény mód használata során, és a laptop valószínűleg melegebben fog működni (és valószínűleg gyorsabban megemészti az akkumulátort). Egyes laptopok dinamikusan megváltoztatják a teljesítménybeállításokat is, ha kihúzják az áramforrásból, vagy ha az akkumulátor élettartama egy bizonyos szint alá csökken. Ezek az opciók egyes eszközökön módosíthatók, de a megszakítások elkerülése érdekében a legjobb, ha laptopját csatlakoztatva tartja.

Ha a bekapcsolt teljesítménymód mellett is problémákat tapasztal, ellenőrizze, hogy a laptop illesztőprogramjai frissültek-e. Ez különösen fontos a GPU-k számára, ha játékokat játszol; Az elavult illesztőprogramok kompatibilitási problémákat okozhatnak, és lelassíthatják a GPU-t. Hasonlóképpen, az Nvidia és az AMD vezérlő alkalmazásai segíthetnek kitalálni a találgatásokat a gépen belüli legjobb játékbeli beállításokból.

Ezeknek a módosításoknak kisebb hatása lesz a teljesítménybeállításokhoz képest, de minden apróság segít, amikor optimalizálni szeretné a laptop sebességét.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok