A hiteles kukoricakenyér elkészítésének több mint egy módja van

Avatar admin | 2021.06.18. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a hitelesítéshez több mint egy módja van.  Kukoricakenyér

Fénykép: Arina P Habich (Shutterstock)

Kevés étel olyan politikai és polarizáló, mint a kukoricakenyér. Ha úgy gondolja, hogy az ananász a pizzavita kapcsán felmelegszik, ohó fiú, kérdezzen valakit az amerikai dél ha a kukoricakenyérnek édesnek vagy sósnak kell lennie. A kukoricakenyér témája, hasonlóan a nagy cukor Grits-vitához, gyakran zsigeri reakciót vált ki, különösen a fekete emberek körében.

Látja, a kukorica azon kevés növények egyike volt, amelyet a rabszolgák felismertek, amikor az Újvilág ültetvényeire kényszerültek. Bár háziasítása visszanyúlik 10 000 évig Mexikó déli részén az általános történelmi konszenzus szerint a portugálok a 16. században kukoricát vezettek be Afrikába. A nyugat-afrikaiak tudták, hogyan kell kezelni a kukoricamagot és finom ételeket készíteni –különösen a sült termékek—mind tej, vaj és tojás nélkül. Az eredeti amerikai kukoricakenyér recept kukoricadarát, sót, forró vizet és sertészsírt igényel. Ez az.

Michael Twitty élelmiszer-történész és szerző szerint „[w]kukorica, amit ma kukoricakenyérnek hívunk, puffadt és tojással kovászolt, kukorica volt [once] játékos. Brit brit gyarmatosoktól származik, akik sütésüket a fehér kukoricából őrölt étkezéshez igazították. ” Jamaikában, ahonnan származom, a kukoricacsutka sűrű desszert sárga kukoricalisztből, szerecsendióval, fahéjjal és szegfűborssal újjáéledve. Ügyes kézre van szükség annak biztosításához, hogy ne legyen olyan szilárd, mint egy tégla. Van egy régebbi jamaicai mondás: “Egy rossz csont megölhet egy disznót.”

Mivel a Juneteenth is itt van, rengeteg beszélgetést folytattam a kukoricakenyérről –eredete, átalakulás és jelentés. Az afrikai-Az amerikaiaknál a kukoricakenyér intuitív vágyat jelent, hogy az amerikai konyha panteonjában tükröződjenek. Mindannyian szeretjük a sült csirkét, és ismerjük eredetét, de valahol a kukoricakenyeret kisajátították, és eredetének története zavaros volt. A kukoricakenyér amerikai, inkább az almás pite. Szeretne bizonyítékot? A Southern Foodways Alliance úgy döntött Kukoricakenyér Nemzet mint a déli ételírás antológiájuk címe.

A Nagy Ház konyháiban a kukoricakenyér elkészítése lehetővé tette, hogy a rabszolgasütésű szakácsok hazaszállítsák magukat. Amint a kukoricaliszt az ujjaikon keresztül áramlott, miközben a darált ételt mérték, a középső járat emlékei pillanatnyilag a hátsó égőre helyezkedtek el. Az áramló sárga vagy fehér étkezés emlékeztette őket kenkey, pap, ungali és étkezőkenyér – őrölt kukoricából készült ételek, amelyeket odahaza ettek.

Texasban, Juneteeth szülőhelyén a kukoricakenyeret régóta tisztelik. Egy 1853 New York Times cikk – amelyet tizenhat évvel a Juneteenth előtt tettek közzé – Texasról azt hirdette, hogy „a kukoricakenyér képezi az étrend alapvető cikkét – bármi, ami búzalisztből áll, olyan szűkös, mint Szaharában a fagylalt”. Sokféle kukoricadara van a piacon, és legtöbbjüket kipróbáltam. A texasiak inkább a serpenyős kukoricakenyeret részesítik előnyben, mint például a Dél-Karolinában található kukoricakekszeket, én pedig az apróra őrölt kukoricalisztből készült kukoricakenyeret. Bár a durvára őrölt étkezés jobb morzsát kínál, szeretem a kukoricakenyeret, amelyet ital nélkül igényelni tudok. (Nem szeretem, ha kukoricakenyerem úgy eszik, mint egy Popeyes keksz.) Ha úgy tetszik Pillanat, jó neked, én is.

A kukoricakenyeret palantírnak tekintem – misztikusnak és elpusztíthatatlannak -, ami a mi voltunk, és előrejelzi a jövőnket. Bármennyire is megosztó, ez is összehoz minket, különösen akkor, ha gúnyolod, hogyan készíti el valaki más az övét. A nagynéném krémszerű kukoricát tesz az övébe. Az enyémbe kockák cheddart és foltokat skót motorháztető paprikát tettem. Láttam, hogy a karibi szakácsok narancs héjat és kókuszt adtak hozzá, és láttam, hogy az amerikai déli szakácsok egész mag kukoricát és szalonnát használnak keverékükben. Akárhogy is szeleteled, a kukoricakenyér a szabadság, amely egy-egy finom falatban nyilvánul meg.

Íme az öntöttvas serpenyős kukoricakenyér receptje, amelyet újra és újra elkészítek. A cukor nem kötelező.

Hogyan készítsünk öntöttvas serpenyőben kukoricakenyeret

Hozzávalók

  • 1 1/2 csésze őrölt kukoricaliszt (Győződjön meg róla, hogy nem kukoricaliszt! Kérjük, ne kövesse el ezt a hibát. Ha kétségei vannak, válasszon közepes vagy durva szemcsét)
  • 3/4 csésze önálló liszt (Tartsa meg az oldalsó szemét, az önemelkedés drágakő!)
  • 1 csésze író
  • 2 evőkanál forró vizet
  • 1 bot vaj, olvasztva; plusz egy negyed bot, ki nem olvadva
  • 2 tojás, felvert
  • 1 10 oz teljes mag kukorica, lecsepegtetve
  • ½ csésze fehér cukor (Igen, opcionális)

Helyezze az öntöttvas serpenyőt a sütőbe, és melegítse elő 425F-ra. Egy tálban keverje össze az olvasztott vajat, az írót, a tojást és a cukrot, ha törődik vele. Egy külön tálban keverje össze a kukoricalisztet és a lisztet. Készítsen egy mélyedést a száraz összetevők közepén, és adja hozzá a nedves hozzávalókat, majd fakanállal keverje össze. Adjon hozzá kukoricát és forró vizet, és keverje bele. Vegye ki a forró serpenyőt a sütőből, és tegye bele a vajat ((botot). Amikor megolvad, hozzáadjuk a kukoricakenyér-keveréket. Sizzelni kellene. Helyezze a sütőbe és süsse 30 percig, vagy amikor a közepébe helyezett kés tiszta lesz.


Forrás link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok