A Hyundai EV-k parkolás, töltés vagy vezetés közben gyulladás következtében felidézték – Review Geek

Avatar admin | 2021.04.03. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Kék Hyundai Kona EV
Hyundai

Ha 2019-es vagy 2020-as Hyundai Kona, vagy 2020-as Hyundai Ioniq elektromos járműve van, akkor felidézhető. Az Egyesült Államok Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Igazgatósága (NHTSA) kiadta a visszahívást több mint egy tucat akkumulátortüz után. Érdemes a garázstól távol parkolni.

Az NHTSA szerint a probléma az EV lítium-ion akkumulátor celláinak elektromos rövidzárlatából származik, amely parkolás, töltés vagy vezetés közben tüzet okozhat. Amíg a probléma nem oldható meg, addig nem szabad autóját szerkezetek közelében vagy a garázsban parkolnia. Az NHTSA szerint az érintett autókban „az akkumulátor anód (negatív) fülét lehet hajtani. Az akkumulátorcellában lévő összehajtott anódfül lehetővé teheti az anódfül lítium bevonatának érintkezését a katóddal, ami elektromos rövidzárlatot eredményez. “

Egyelőre elviheti autóját kereskedőhöz, hogy csökkentse a töltéshatárot a tűzveszély csökkentése érdekében. Végül a Hyundai azt tervezi, hogy ingyen kicseréli az elemeket. Összesen a Hyundai több mint 80 000 jármű visszahívását tervezi világszerte. Irány az NHTSA és adja meg a VIN-jét hátha az autója a visszahívottak között van. A 2021-től származó Hyundai járműveket nem érinti a probléma.

A Hyundai szerint a teljes visszahívást április végén kezdi meg.
Forrás link


17 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok