A jelző kapcsolattartó személyazonosságának ellenőrzése (a biztonsági szám használatával)

Avatar admin | 2021.01.25. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Khamosh Pathak

A Signal alapértelmezés szerint end-to-end titkosítással véd minden egyéni beszélgetést és csoportos csevegést. De akkor is kiszolgáltatott lehet a középső ember támadásainak. A biztonság érdekében a következőképpen ellenőrizheti a Signal kapcsolattartó személyazonosságát egy 60 jegyű biztonsági szám használatával.

Minden névjegy Jel saját egyedi biztonsági kóddal rendelkezik. Ez egy hosszú, 60 jegyű numerikus kód. Ha ellenőrizni akarja a végpontok közötti titkosítást közted és a névjegy között, akkor csak annyit kell tennie, hogy illeszti ezt a két 60 jegyű kódot. De ez elég sok lehet, így QR-kódot is használhat az ellenőrzéshez.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?

A biztonsági szám akkor változik, amikor kapcsolattartója megváltoztatja telefonszámát, vagy újratelepíti a Signal alkalmazást. Ha a biztonsági szám folyamatosan változik, ez annak a jele lehet, hogy valami nincs rendben. Ez lehet egy ember közötti támadás, vagy valaki más, aki a kapcsolattartó fiókját használja.

Ezért javasolja a Signal, hogy rendszeresen ellenőrizze és ellenőrizze a biztonsági számot, különösen akkor, ha bizalmas információkat oszt meg egy partnerrel.

A kezdéshez nyissa meg a Signal alkalmazást a készüléken iPhone vagy Android okostelefon. Ezután nyissa meg azt a csevegést, amelynek biztonsági számát ellenőrizni szeretné. Itt koppintson a névjegy profiljának nevére a tetején.

Most válassza a „Biztonsági szám megtekintése” lehetőséget.

A képernyő tetején megjelenik egy QR-kód, alján pedig egy 60 jegyű numerikus biztonsági szám. Ez a kapcsolattartó biztonsági kódja.

Meg kell kérnie kapcsolattartójától, hogy ossza meg számát.

Ha meg szeretné osztani velük biztonsági számát, koppintson a megosztás ikonra. Az ikon kissé eltérően fog kinézni az Android rendszeren.

Itt válassza a „Másolás” gombot.

Innen illessze be a számot a partner szövegmezőjébe, és koppintson a Küldés gombra.

Ha a két biztonsági szám egyezik, aranyos vagy.

Ha nem szeretné manuálisan összehasonlítani a 60 jegyű kódot, használhatja a QR-kódot is. Ez könnyen megtehető, ha mindkét eszköz ugyanazon a helyen van.

A „Biztonsági szám ellenőrzése” képernyőn egyszerűen érintse meg a QR-kódot.

Most kérje meg a kapcsolattartót, hogy jelenítse meg a biztonsági szám QR-kódját. Miután a QR-kód beolvasásra került a telefon kamerájával, a Signal megmondja, hogy a kód megegyezik-e. Ha ez megtörténik, akkor a „Megjelölés ellenőrzöttként” opcióval jelölheti meg a névjegyet igazoltnak.

Ez megkönnyíti az Ön számára a megismerést, amikor a végpontok közötti titkosítás biztonságos és engedélyezett egy kapcsolattartó számára.

Jelzésben ellenőrzött biztonsági szám

Ezt a folyamatot megismételheti más kapcsolatok esetén is. A Signal azt javasolja, hogy rendszeresen ellenőrizze a biztonsági számot, különösen azt követően, hogy az érintkező megváltoztatja a számát, vagy elmozdítja az eszközöket.


Összezavarodott a Signal és a távirat között? Olvassa el Jel és távirat összehasonlító útmutató hogy megtudja, melyik biztonságos üzenetküldő alkalmazás az Ön számára a legjobb.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jel vs. távirat: melyik a legjobb csevegőalkalmazás?
Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok