A konyhai mosogató tisztítása

Avatar admin | 2021.03.23. 91 Views 0 Likes 0 Ratings

91 Views 0 Ratings Rate it

Könnyű és tágas konyha fehér falakkal, tölgyfa pultokkal és fehér porcelán mosogatóval.
Switlana Sonyashna / Shutterstock

A tavaszi takarítás régóta bevett hagyomány, de ez nem jelenti azt, hogy nem kicsit elsöprő. Pontosan ezért állítottunk össze egy négyhetes kihívást, hogy segítsen levetni a téli zűrzavart. Indítsuk el a dolgokat a konyhai mosogatóval!

Miért érdemes a konyhai mosogatóval kezdeni?

Ha valaha is követte a takarítási kihívásokat, olvasson könyveket arról, hogyan lehetne megoldani a ház energiatakarítását, függetlenül attól, mennyire túlterhelt vagy, vagy más módon belemerült a házi szennyeződések és rendetlenségek elűzésének képzőművészetébe, valószínűleg észrevett valamit. A konyhai mosogató gyakori kiindulópont sokféle útmutatóban és módszerben.

Miért kezdődik ennyi tisztítási útmutató és könyv, köztük a híres „FlyLady Method” a konyhai mosogató tisztításával? Könnyű – ha a konyha az otthon szíve, akkor a mosogató az, ami megőrzi a szív lüktetését.

Ha a mosogatója rendetlenség, a konyha teljes munkafolyamatát akadályozza. Az étkezés előkészítésétől az étkezés utáni rendrakásig minden hatástalan és frusztráló. Tehát visszaszerezzük a konyhai mosogatót, majd visszaszerezzük a konyhát, és ha otthonának szíve tiszta egészségügyi számlával rendelkezik, akkor minden mást visszakérünk.

Lehet, hogy kissé túlzott ígéretnek tűnik részünkről, de amint a mosogató szikrázik, láncreakcióba kezd. Amikor a mosogatója nagyon szépnek tűnik, nem akar edényeket halmozni, és az egész konyhai munkafolyamat javul. Így valósíthatja meg ezt.

A konyhai mosogató tisztítása

Napos konyha rozsdamentes acél mosogatóval egy nagy ablak alatt.
PhotoMavenStock / Shutterstock

A konyhai mosogató tisztítása és fényezése meglehetősen egyszerű ügy, csak egy könyökzsírra és néhány alapvető dologra van szükség, amelyek valószínűleg már a konyhában vannak, vagy amelyeket könnyen megszerezhet.

Amire szüksége lesz a mosogató tisztításához

Bármilyen tisztítószert használ, azt javasoljuk, hogy viseljen kesztyűt. Még az alapvető mosogatószappan is elég durva a bőrödön, a többi tisztítószer pedig még durvább. Nincs oka felverni a bőrt, amikor elkerülheti.

Ami a porított tisztítószereket illeti, a szódabikarbóna körülbelül olyan szelíd, amennyire csak lehet, ha el akarja kerülni a tisztább füstöket. A Comet súrolópor klasszikus kíméletes mosogatószer (bár viszonylag erős tisztító szaga van).

És ha rozsdamentes acélból vagy porcelánból készült mosogatója van, akkor nehéz legyőzni a klasszikust Bárőrök barátja opció – évek óta használjuk a rozsdamentes acél mosogatónkat, és esküszünk rá. Nem csak szeretjük, de nagyon enyhe illata van.

Bárőrök barátja

A hagyományos acél vagy porcelán mosogatók esetében nem lehet legyőzni ezt a 140 éves klasszikus tisztítóport.

Ha van egy újabb kompozit anyagú mosogatója, amely nem rozsdamentes acél vagy porcelán, akkor a tisztítószer kiválasztásakor mindig kövesse a gyártó útmutatásait, hogy elkerülje a karcolódást vagy a felhősödést.

Hogyan tisztítsuk meg a mosogatót

Eszközök a kézben, pillanatok alatt elkészül. Így lehet a halom-edényektől a rendezett mosogatóig néhány lépésben eljutni.

 1. Ürítse ki a mosogatóját minden edényből, edényből és bármi másból, ami utat talált. Nagyszerű alkalom a mosogatógép működtetésére, hogy előrelépjen a mosogató rendetlenségének megőrzésében.
 2. Távolítsa el az ételmaradékokat, és tisztítsa meg a mosogató szűrőt a törmeléktől.
 3. Dugja le a lefolyót, tegyen néhány csepp mosogatószert a medencébe, és töltse fel nagyjából fél centi forró vízzel. (Ha nincs dugója, nyugodtan egyszerűen használjon egy tál forró szappanos vizet.)
 4. A forró szappanos víz és a nejlonkefe használatával dörzsölje meg az ajkát, az oldalfalait és a medence alját. A cél itt az, hogy fellazítsuk és eltávolítsuk a felületi szennyeződéseket, mint apró ételrészecskék, olajok és egyéb dolgok, amelyek akadályozzák a következő lépéseket.
 5. Törölje le a csapot a forró szappanos vízzel, valamint a mosogató minden egyéb tartozékával, például kézi permetezővel vagy beépített szappanadagolóval.
 6. Ha vízkő képződik a csap vagy a szappanadagoló alapja körül (két gyakori hely, ahol kemény víz csöpög, majd elpárolog, ásványianyag-felhalmozódást hagy maga után), áztasson rongyot vagy papírtörlőt fehér ecettel, és tekerje be a területet. Az ecetben lévő enyhe sav megemészti az ásványi anyag felhalmozódását, miközben Ön a mosogató többi részén dolgozik.
 7. Húzza meg a szűrőt, és jó súrolást végezzen a nejlonkefével. Ha van egy kombinált szűrője / dugója (akkor csavarja be, hogy rögzítse a lefolyóba), fordítson különös figyelmet a fém dugólemezre. Ennek felülete a zsírok és gunk főzésének fő gyűjtőhelye. Tegye ugyanezt a szeméttároló terelõvel (a gömbgallérral, amely a hulladéktároló nyílásában található).
 8. Engedje le a mosogatót, és öblítse le a felületet vízzel.
 9. Nedvesítsen meg egy puha szivacsot vagy rongyot, és bőven szórja meg a mosogatót a választott porszerű lemosóval. Dörzsölje a tisztítószert a felületbe, különös figyelmet fordítva az esetleges festésekre.
 10. Öblítse le a tisztítószert és értékelje a mosogatót. Ismételje meg a maradék foltok eltávolításához.
 11. Ha vízkőlerakódásokat áztat, használja az ecettel átitatott rongyot a maradék lerakódások súrolásához. A könnyű ásványi anyagok felhalmozódásának ezen a ponton meg kell szűnnie, a súlyosabb felhalmozódáshoz több kezelés szükséges, hosszabb áztatással.
 12. A szeméttárolóval ellátott mosogatókhoz egy kicsit a tisztítás és a szagtalanítás rendben van. Vágjon fel egy citromot vagy meszet (vagy egyszerűen használjon Plink citrusolaj kapszulát). Futtassa az ártalmatlanítást meleg vízárammal, és dobja be a citromdarabokat vagy kapszulákat. Futtassa 10-20 másodpercig.
 13. A víz eltávolításához száraz ronggyal törölje le az egész mosogatót. Ez a lépés segít elkerülni a vízfoltokat vagy az ásványi anyagok felhalmozódását.
 14. Csepegtessen néhány csepp olívaolajat a most tiszta mosogatója köré, és tiszta ronggyal dörzsölje a felületbe. A mosogatónak egyenletes nedves / csiszolt megjelenésűnek kell lennie.

Lehet, hogy csábító lenne kihagyni ezt az utolsó lépést, de nagyon bátorítanánk, hogy valóban dobbantson és ragyogjon a mosogatóján. Ha még soha nem tetted meg, az valószínűleg buta lépésnek tűnik, de biztosítjuk, hogy fura halo-hatása van, ha a konyhádat tisztán tartod. Gondoljon rá, mint részletezze autóját: ha autója olyan hihetetlenül tiszta, akkor nem szívesen koszolja be. Ugyanez történik a mosogatóval is.

Van egy rossz szokása, hogy edényeket dob ​​a mosogatóba, és otthagyja őket egy későbbi napra, hogy foglalkozzon velük? Rossz érzés elmosni a mosogatót, amelyet csak súrolt és tökéletesre csiszolt, így inkább hajlandó őket inkább a mosogatóvízbe tenni. Bízz bennünk! Hamarosan arra törekszik, hogy a mosogatóját csiszolt állapotban tartsa, ami egyik napról a másikra megoldja a piszkos edény-halom problémát.


Most, hogy a mosogatója rendben van, készen áll a konyha többi részének (és viszont az otthon többi részének) kezelésére. Kövesse velünk Tavaszi takarítási kihívás az elkövetkező hetekben további tippeket, trükköket és útmutatásokat talál!
Source link


91 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok