A leggyakoribb otthoni javítás, amelyet könnyen kezelhet

Avatar admin | 2021.05.14. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Az otthona az egyik legdrágább dolog, amit valaha fizetni fog, ezért akár bérel, akár vásárol, gondosan ügyeljen rá. Bár felkaphatja a kísértést, hogy hívjon szakembert, ha valami elromlik, számos kisebb javításról maga gondoskodhat.

Ezek a projektek mind könnyűek és alacsony kockázatúak, de mindig ügyeljen arra, hogy kutasson minden olyan projektet, amelyet nem ért, különösen, ha villamos energiával vagy vízvezeték-szereléssel foglalkozik, ami rendkívül veszélyes lehet. Továbbá, ha még nincs saját szerszámkészlete, akkor ez nem lenne rossz idő az építkezés megkezdéséhez az alapvető eszköztár. Az itt felsorolt ​​javítások egy részéhez speciális eszközökre lesz szükség, amelyeket esetleg nem fektet le, de szükség esetén felsoroljuk azokat.

Javítsa meg vagy cserélje ki a törött WC-kart

A WC-karok (vagy fogantyúk) folyamatosan törnek, és szerencsére nagyon könnyen rögzíthetők. Ha a kar megnyomásával nem öblíti ki a WC-t, akkor általában csak kinyitja a tartályt, és visszahelyezi a láncot. Bizonyos esetekben maga a fogantyú korrodálódhat, vagy bármelyik darab, amely a fogantyút a szárnyhoz köti (beleértve a fogantyút, az anyát, a fémrudat vagy a láncot), eltörhet. Ha ez történik veled, a következőket kell kijavítanod:

A tényleges telepítés nagyon egyszerű, mint ez a Mindennapi Otthon Javítás videó bemutatja:

Távolítsa el a WC lefolyóját

Mielőtt felhívná a vízvezeték-szerelőt egy WC eltömődésének eltávolításához, két dolgot érdemes kipróbálnia. Szükséged lesz:

Először is, győződjön meg arról, hogy WC-specifikus eszközöket használ. A WC-dugattyúknak az üzleti végén vannak a szárnyak, amelyek szoros tömítést képeznek a lefolyóval. A mosogatódugattyúk teljesen kerekek, és nem sokat tehetnek egy makacs dugulás ellen. A csigák nagyon hasonlítanak a lefolyó kígyókra, de kifejezetten WC-vel való használatra készültek.

Ezen eszközök egyikét sem nehéz használni, de ez a rövid videó a Home Depot YouTube-csatornáján a technikák láthatóak

Javasoljuk, hogy 3 evőkanál folyékony edényszappant öntsön a WC-be, mielőtt belemerítené (vagy felcsévélné), hogy kenje a lefolyót és segítsen eltömíteni az eltömődést.

Rögzítse a szivárgó P-csapdát a konyha vagy a fürdőszoba mosdója alatt

A legtöbb kisebb csőszivárgás a P-csapda körül történik, és általában kopott alátét vagy laza vagy törött nyomóanya okozza. A javításhoz a következőkre lesz szüksége:

Mielőtt bármi mást tenne, kapcsolja le a vizet a mosogatóhoz. Néhány mosogatónál közvetlenül a mosogató közelében van egy elzáró szelep, de mások olyan messze lehetnek, mint az alagsor. Ha leállt a víz, akkor jó kezdeni.

Ez nagyon egyszerű, amint láthatja ez az útmutató videó Jeff Ostroff-tól a Youtube-on:

Csak annyit kell tennie, hogy lecsavarja a P-csapdát a helyén tartó nyomóanyákat, hogy kicserélhesse őket és az elhasználódott alátéteket. Ahogy Jeff megemlíti a videóban, az ilyen típusú rögzítőelemeket kézzel kell meghúzni, mert a PVC cső túl nagy nyomás alatt megrepedhet; ha bárki is telepítette a P-csapdáját, az anyákat mindenképpen túlságosan meghúzta, a 3-utas vízvezeték-szerelő csavarkulcsja segít meglazítani.

Távolítsa el az elakadt szeméttárolást

A szeméttárolás egy nagy félelmetes gép, amely rejtett pengékből és rossz zajokból készül. A baljós gödröktől való elsődleges félelmeket félretéve valójában meglehetősen könnyű eltömődni. Szükséged lesz:

A reset gomb megnyomásával néha megteszi a trükköt, de ha nem, ez a videó a Williams Plumbing & Heating-től két másik egyszerű módszert mutat be az ártalmatlanítás feloldásához:

Az ártalmatlanító lapátok imbuszkulccsal történő elforgatása általában elegendő a törmelék kiürítéséhez és az ártalmatlanítás újbóli elindításához. Nagyobb, nehezebb munkákhoz szükség lehet egy szeméttároló kulcsra: Úgy tervezték, hogy illeszkedjen az ártalmatlanítás fő kamrájába, és eltávolítsa minden elakadt dolgot.

Cserélje ki a villanykapcsolót

A legtöbb elektromos munkát otthonában valószínűleg szakembernek kell elvégeznie, de a villanykapcsolókat a legkönnyebben cserélhetik. Ha van olyan kapcsolója, amely nem működik megfelelően, az alábbi általános eszközökkel teheti meg:

Kezdés előtt kapcsolja ki a megfelelő megszakítót, majd kezdjen dolgozni. Ez az oktatóanyag a Lowe YouTube-csatornájáról mindent meghatároz:

Miután lecsavarta az előlapot, csak le kell húznia a vezetékeket, csatlakoztatnia kell az új kapcsolót és ki kell cserélnie a lemezt.

Javítsa a gipszkarton lyukakat

A lyukak a falakban szinte elkerülhetetlenek, még akkor is, ha csak bérelsz. Ha azonban még nem szántott át rajta egy autót, a legtöbb lyukat elég olcsón meg tudja javítani. A lyuk méretétől függően szükséged lesz ezekre vagy ezekre az eszközökre:

Kezdje a kár mértékének felmérésével. A felakasztott képek vagy tévék csavarja vagy szöge a legegyszerűbb: Tisztítsa meg az esetleges törmelék területét, törölje le a falat, majd gitt késsel nyomjon meg néhányat spackle into the wall and let it dry. Once it’s done, smooth it out with some sandpaper. Depending on how seamless you need it to be and what color you your walls are, you may need to apply a coat of paint.

Larger holes are trickier. Ez az LRN2DIY videó néhány különböző módszert mutat be a javításukhoz.:

Egy nagy lyuk megfelelő foltozásához ki kell vágnia a környező gipszkarton egy részét, és ki kell cserélnie. Ez nem éppen nehéz, de fejlettebb technikákat igényel, mint a többi eddig javított javítás – főleg igazán nagy lyukak. Ha nem biztos benne, hogy megfelel a feladatnak, hívjon profit.

Lazítsa meg a beragadt ablakot

Ha túl sokáig mész anélkül, hogy kinyitnád az ablakot, az annyira beszennyeződik a szennyeződésektől és a szaroktól, hogy nehéz kinyitni. Ez nem egy borzasztóan összetett probléma megoldása, de szükség lehet némi könyökzsírra. Szüksége lesz ezekre az eszközökre és kellékekre:

Az ablak fizikai eltávolítása a keretből nagyon jó kiindulópont. Ez a videó a ForRent.com-tól néhány különböző technikát mutat be:

Ha a kíváncsiskodó és a (szelíd) kalapálás nem cselekszik, akkor vegyi anyagokat kell bevonni. A festékhígító segíthet fellazítani a makacs, becsukott, bezárt ablakokat, a WD-40 vagy egy szilikon kenőanyag pedig az ablak ismét a sínbe csúszását. Csak ne feledje A WD-40 felgyújtja a vinil ablakokat; használhatsz egy keveset a rozsda feloldására, de ne permetezd az egész sínre.

Házadban nincs hiány, ami összetörhet, de rájössz, hogy a legtöbbet javítani lehet néhány hardverbolt alapjaival és egy kis guglizással. Ha valami nem életveszélyes módon szakad meg, ellenőrizze online, mielőtt szakembert hívna. Megspórolhat egy csomagot.

Ezt a cikket eredetileg 2013. október 15-én tették közzé. 2021. május 14-én frissítették új linkekkel, frissített információkkal és a Lifehacker stílusirányelveinek való megfelelés érdekében.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok