Az adaptív világítás használata az Apple HomeKit lámpákkal

Avatar admin | 2021.02.09. 131 Views 0 Likes 0 Ratings

131 Views 0 Ratings Rate it

A HomeKit adaptív világítás funkciójának illusztrációja.
alma

Az adaptív világítás automatikusan beállíthatja az intelligens fények színhőmérsékletét a nap folyamán, hogy jobban megfeleljen az Ön fényének cirkadián ritmus és a kinti fény. Így állíthatja be iPhone vagy iPad készülékkel, valamint néhány HomeKit-kompatibilis lámpával.

Mi az adaptív világítás?

Először az Adaptive Lighting funkciót vezették be az iOS 14 és az iPadOS 14 szoftverfrissítések 2020 szeptemberében. Ezzel a funkcióval az Apple HomeKit intelligens otthoni szoftvere a nap folyamán automatikusan beállíthatja a támogatott intelligens otthoni fények színhőmérsékletét. Reggel meleg sárga tónusokat kaphat, amikor felkel a nap, hűvös fehér világítást lát el a nap közepén, és lágyabb sárga árnyalatokat kap éjszaka, amikor a nap lemegy – mindezt automatikusan.

A szükséges hardver

Az adaptív világítás csak az ezt támogató intelligens lámpákkal működik. 2021 februárjától Philips Hue izzók támogassa, akárcsak a Éva fénycsík. Remélhetőleg más lámpák is támogatást nyújtanak hozzá a jövőben.

Be kell állítania a lámpákat is, hogy működjenek az Apple HomeKit programmal, ha még nem tette meg. A Hue fények esetében például megnyithatja a Hue alkalmazást iPhone-ján vagy iPadjén, és ennek beállításához válassza a Beállítások> HomeKit és Siri lehetőséget. (Ha ezt korábban beállította, és jelenleg a Sirit és a Home alkalmazást vezérelheti, akkor ezt már beállította.)

Szüksége van egy eszközre, amely „otthoni hubként” működik. Beállíthat egy Apple TV, HomePod, HomePod mini, vagy akár egy iPad, mint otthoni hub. Az automatika valójában ezen az eszközön fut – folyamatosan kommunikál a lámpákkal és megváltoztatja azok színhőmérsékletét. Itt van hogyan lehet otthoni hubot felállítani, az Apple jóvoltából.

ÖSSZEFÜGGŐ: 16 Apple HomePod-tipp és trükk, amelyeket tudnia kell

Az adaptív világítás beállítása

Ha rendelkezik a szükséges hardverrel, és beállított egy otthoni hubot, akkor ennek a lehetőségnek könnyen megtalálhatónak kell lennie. Csak indítsa el a „Home” alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén.

Láthat egy szalaghirdetést: „Adaptív világítás már elérhető”. Ha igen, koppintson rá a fények beállításához.

Az Adaptív villám már elérhető szalaghirdetés a Home alkalmazásban.

Kiválaszthat egy adott fényt és manuálisan is engedélyezheti az adaptív fényerőt. Keresse meg a lámpát a Home alkalmazásban, és tartsa lenyomva a vezérlők megjelenítéséhez.

Hosszan nyomja meg a világos csempét a Home alkalmazásban.

Ha egy fény támogatja az adaptív megvilágítást, akkor egy speciális „adaptív megvilágítás” vezérlőt fog látni az első helyen a színbeállításokban. A többi színvezérlővel ellentétben a nap logója látható rajta.

Az adaptív világítás bekapcsolásához csak érintse meg azt az adaptív világítás ikont.

Koppintson a "Adaptív fényerő" kör a színrács bal felső sarkában.

Ennyi – a fény most Adaptív megvilágítás módban van. Bármikor megváltoztathatja másik színre, de addig marad ebben a színben, amíg az Adaptív megvilágítás kör megérintésével vissza nem állítja Adaptív megvilágítás módba.

Hogyan működik az adaptív világítás a fényerő-szabályozókkal

Az adaptív világítás nem állítja be automatikusan a fényerejét – csak a színhőmérsékletét. Valójában, amikor manuálisan állítja be a fényerejét, az Adaptív fényerő automatikusan megváltoztatja a szín hőmérsékletét. Nagyobb fényerőnél hűvösebb, kisebb fényerőnél melegebb.

Például a leghűvösebb hőmérséklet 100% -os fényerőnél lesz a nap közepén. Ha csökkenti a fényerőt, a színhőmérséklet felmelegszik – még akkor is, ha a nap közepe van. Ha éjszaka van, és a fényei már meleg árnyalatúak, sötétítésük azt eredményezi, hogy még melegebb színűvé válnak.

Próbáld ki, és nézd meg, hogyan működik.
Source link


131 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok