A legjobb képernyőfelvevő és műsorszóró szoftver – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.07. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Streamlabs, AMD

Legyen szó akár a YouTube-on való közzétételről, akár a Twitchen történő közvetítésről, akár csak e-mailben történő elküldésről egy barátjának, a számítógép képernyőjének videóinak rögzítése mindig jól jön. És számos olyan választás létezik a képernyőrögzítő szoftverek számára, amelyek különböző felhasználási esetekre próbálnak felhívni a figyelmet, ezért vessünk egy pillantást a legjobbakra.

Mire kell figyelni

Néhány dologra szeretnénk kitérni, mielőtt belevágnánk magukba a programokba.

  • Árazás: Ez a lista ingyenes és fizetős programok keverékét tartalmazza. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ingyenes programok rosszabbak, mivel a listán szereplő összes program különféle réseknek felel meg. Biztosan külön megemlítjük, hogy az egyes programok mennyibe kerülnek, és különbségek lehetnek ugyanazon eszköz ingyenes és fizetett verziói között.
  • Jellemzők: A videofelvevő szoftver rengeteg különféle funkcióval rendelkezik, amelyek különböző felhasználási esetekre vonzódnak. Ha rövid oktatóanyagokat szeretne készíteni a rögzített klipjeivel, akkor egy egyszerű szerkesztő, ahol szöveget adhat hozzá és rövid videókat egyesíthet, gyilkos funkció lesz az Ön számára. De ha élő közvetítésre vágyik, vagy el szeretné menteni a játék legfontosabb eseményeit, akkor ezekre alkalmas eszközökre van szüksége – például a stream-átfedések testreszabására.
  • Teljesítmény: Különösen a játékmenet rögzítése és az élő közvetítés szempontjából a teljesítmény a fő probléma – a számítógép számára nem könnyű feladat mindkét folyamatot egyszerre futtatni. Tehát függetlenül attól, hogy a program egyszerű klipmentés-e, vagy a képernyőjét olyan webhelyekre sugározza-e, mint a Twitch és a YouTube Gaming, megbizonyosodtunk arról, hogy az itt található opciók nem rontják el a számítógép teljesítményét.

Ingyenes és sokoldalú: OBS (Windows / Mac)

OBS Stúdió

Az OBS egy nyílt forráskódú program, amelynek középpontjában az erő áll a kezedben. Bár a felhasználói felületet kissé nehéz megtanulni, ez lehetővé teszi, hogy bármit szerkesszen, ami csak eszébe jut. Az OBS-t használják leggyakrabban a streaminghez, és a szoftver eszközeivel testreszabhatja az adatfolyam-átfedést a szíve szerint. Szintén egyszerű létrehozni több olyan „jelenetet”, amellyel élőben élve gyorsan válthat (például az asztali képernyő és a kamera nézete között válthat).

De az OBS továbbra is kiválóan alkalmas a képernyő rögzítésére is – rengeteg lehetőség áll rendelkezésére a képernyőfelvétel konfigurálásához, és ez viszonylag kevés költséget jelent a számítógépén. Mivel az OBS nyílt forráskódú, rengeteg különböző bővítmények a szoftver további testreszabásához. Ha hajlandó elkötelezni magát a megtanulása mellett, az OBS messze a leghatékonyabb eszköz ezen a listán – és még ingyenes is.

A legjobb az új adatfolyamok számára: Streamlabs (Windows)

Streamlabs

Ha vadonatúj vagy a streaming játékban, a Streamlabs valószínűleg vonzóbb lesz számodra – szó szerint. A szoftver átfogó kialakítása kifinomult és könnyebben megtanulható az OBS-hez hasonlóan. A Streamlabs célja az, hogy a stream beállítását a lehető legegyszerűbbé tegye, és mint ilyen, rengeteg előre beállított lehetőség áll rendelkezésre az adatfolyam-átfedésekhez, a képernyőn megjelenő riasztásokhoz az adományokhoz és a csevegéshez, valamint a záróképernyőkhöz. Bár ez még mindig fejlett eszköz, különösen, ha belekezd a mindent személyre szabó apróságokba, a Streamlabs segít abban, hogy a streaming karrierje zökkenőmentesen induljon, bár általános képernyőfelvételhez is használhatja.

A Streamlabs ingyenesen letölthető, de Streamlabs Prime prémium témákat, telepíthető alkalmazásokat kínál új funkciók hozzáadásához, és segít abban, hogy szponzorokat szerezzen a streamjéhez évi 149 dollárért vagy havi 19 dollárért.

Felvétel, majd szerkesztés: FlashBack Express (Windows)

Példa a Flashback Expressben készített prezentációra
Flashback

A FlashBack Express megkönnyíti a képernyőfelvételek rövid videókká alakítását. Rögzítheti a teljes képernyőt vagy csak egy részét, majd mindent eldobhat a beépített videoszerkesztő eszközben. A szerkesztő egyszerűvé teszi a dolgokat, így könnyen megtanulható, de így is összeillesztheti a klipeket, szöveget, kommentárokat, zenét és egyszerű alakzatokat adhat, például nyilakat. A FlashBack Express kiváló eszköz video oktatóanyagok vagy prezentációk készítéséhez, és akár a programból is feltölthet videókat közvetlenül a YouTube-ra.

A FlashBack Express ingyenes verziót kínál, de ha néhány fejlettebb szerkesztőeszközt szeretne, például video- és hangeffektusokat, akkor szüksége lesz FlashBack Pro, ami egyszeri 49 dolláros költség.

Megosztás !: ShareX (Windows)

ShareX Team

Ha a klipek vagy képernyőképek rögzítésének egyetlen célja az, hogy megossza azokat másokkal, akkor a ShareX az Ön programja. A ShareX büszke arra, hogy megkönnyíti a videók feltöltését és küldését a közösségi oldalakon vagy egyszerű linkeken keresztül – videoklipjeivel akár GIF-eket is létrehozhat. A ShareX egy nagyszerű eszköz, amelyet telepített, és a lehető legkönnyebbé teszi a rövid klipek elküldését barátainak.

És a legjobb rész? A ShareX nyílt forráskódú, és mint ilyen, teljesen ingyenesen használható.

Ingyenes Mac-hez: QuickTime

alma

Míg az ebben a listában szereplő opciók többsége kizárólag a Windows operációs rendszerre terjedt ki, a QuickTime kizárólag a Mac eszközökre vonatkozik – ennek akkor van értelme, ha azt az Apple fejlesztette ki. Ez az ingyenes szoftver lehetővé teszi, hogy gyorsan rögzítse a képernyő részeit, majd ezeket a klipeket a szerkesztőbe vigye, hogy kivágja, átrendezze és elforgassa. A QuickTime akár csatlakozni is tud a sajátjához iPad és iPhone is, így átviheti a klipeket ezekről az eszközökről a számítógépére, hogy egy egységes videót hozzon létre a szerkesztőben.

Rengeteg eszköz: Snagit (Windows / Mac)

Snagit honlapja
TechSmith

A Snagit célja, hogy mindennek vége legyen képernyővédő szoftver– de rengeteg remek képernyőfelvételi eszközzel is rendelkezik. Rögzíthet egyetlen képernyőt, régiót vagy görgető ablakot, és ha minden elkészült, szöveget adhat hozzá, szerkesztheti a videoklipeket és a hangokat a szoftveren belül. Rengeteg remek vizuális sablon van, így a videóid jól fognak kinézni, anélkül, hogy órákat töltenél velük, és könnyedén konvertálhatod a videókat GIF-fájlokká. A Snagit rendelkezik egy egyszerű eszközzel is, amellyel megoszthatja kész videóit rengeteg különböző webhelyen és szolgáltatásban, beleértve az e-mailt, a YouTube-ot és a Slack-et.

A Snagit 15 napos ingyenes próbaverziója elérhető, de ezt követően egyszeri, 49,99 dolláros árat kell fizetnie a szoftver használatáért. Ez kompatibilis a következőkkel is: TechSmith Capture—IOS alkalmazás, amely lehetővé teszi az iPhone képernyőjének rögzítését, és a felvételek elküldését közvetlenül a számítógépén a Snagit számára.

Beépített: Nvidia Shadowplay és AMD Radeon Relive

AMD

Ezek az utolsó opciók már megtalálhatók a számítógépen, ha van dedikált AMD Radeon vagy Nvidia GeForce grafikus kártya. Noha ezek az eszközök bizonyos szempontból különböznek egymástól, ugyanolyan alapvető eladási pontokkal rendelkeznek, mint a GPU-ban található beépített rögzítő / műsorszóró eszközök. Mindkét program lehetővé teszi a képernyő és a hang rögzítését, a videó és a hang sugárzását, sőt konfigurálható időtartamú klipek mentését egyetlen gombnyomással.

A műsorszóró eszközök világában mindkettő nagyon egyszerű, de néha az egyszerű pontosan azt akarja. Ha olyan programot szeretne, ahol a „Go Live” gomb megnyomásával streamelhet, anélkül, hogy aggódna rajta, akkor mindkettő kiváló. És ami a játékmenet rögzítését illeti, mindkettő fantasztikus munkát végez, anélkül, hogy jelentősen befolyásolná a teljesítményt.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok