A legjobb kódoló játékok minden életkorú gyerekeknek – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.01.20. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Három szórakoztató kódoló játék: a Code-a-Pillar, a Botley a kódoló robot és a Sphero BOLT háromszínű háttérrel
Suzanne Humphries

Soha nem túl korai elkezdeni a gyermek kritikus gondolkodási képességeinek kiépítését és felkészítését a különféle forgatókönyvekre, amelyekkel az életben találkozni fog. Ezekkel a szórakoztató kódoló játékokkal megismertetheti az óvodásokat és a tizenkéteket a logikával és a kódolással olyan okos játékok és játékok révén, hogy fel sem fogják, hogy egyszerre tanulnak.

A legjobb STEM játékok – vagyis a természettudományhoz, a technológiához, a mérnöki tudományokhoz és a matematikához szükséges készségek megtanítására tervezett játékok – kiválóan alkalmasak arra, hogy gyermekeiknek egyszerű heads-upot adjanak az iskolában (és az életben is). A logika gyakorlatilag minden fontos építőköve, a kommunikációtól a problémamegoldásig. És amikor a STEM játék amely a logika mellett a számítógépes programozásra vagy a robotikára összpontosít, segít a gyerekeknek megtanulni, hogyan kell eligazodni az életben, és felkészíti őket arra, hogy sikeresek legyenek egy STEM-ben. karrier.

Mit kell keresni a kódoló játékoknál

A kódoló játékok nem fogják azt, hogy gyermeke egész nap a számítógépen gépeljen JavaScript-et. Inkább arra törekszenek, hogy megtanítsák a gyerekeknek az alapokat, és segítsenek nekik ugyanúgy gondolkodni, mint amire szükségük lesz, ha egy nap úgy döntenek, hogy kódolnak. De mégis van néhány más szempont, amelyet figyelembe kell venni, mi teszi a jó kódoló játékot:

  • A logika fókuszálva: A szokásos játékokkal összehasonlítva a kódoló játékokat úgy tervezték, hogy a logikára összpontosítsanak, ami a kódolás lényege. Ez arról szól, hogy a gyerekeket elgondolkodtassuk hogyan valaminek működnie kell, vagy aminek történnie kell kap valami dolgozni. Ösztönöznie kell a kísérleteket és a tévedéseket, valamint a kreatív gondolkodás szabadságát a megoldás felé.
  • Nyitott szórakozás: Mivel játék, ezért szórakoztató kell vele játszani. Tehát minél jobban hasonlít a játék, nos, inkább játékra, mint tanulságra, annál jobb. Ez különösen a fiatalabb gyerekek esetében érvényes, akik számára előnyös lesz a vonzó játék, a merész színek és a villogó fények.
  • Valós alkalmazások: A legjobb kódoló játékok nemcsak jó munkát végeznek a kódolás és a logika tanításában, hanem oly módon is, hogy a gyerekek növekedésük során emlékezzenek az alapokra. Az alapok megtanulása még fiatalon megkönnyíti a gyerekek számára a logika alkalmazását életük minden más területén, a kritikus gondolkodási forgatókönyvektől a kommunikációig.
  • Kornak megfelelő tervezés: A legtöbb játék egy adott életkorra szól, vagy legalábbis a felhasználó minimális életkorára utal. Ez segít megtudni, hogy egy játék túl egyszerű, túl fejlett-e, vagy éppen megfelel-e gyermekének.

Korai rajongóknak: Fisher-Price Think & Learn Code-a-Pillar

Fisher-Price Think & Learn Code-a-Pillar
Fisher Price

Fisher-Price Think & Learn Code-a-Pillar nemcsak aranyos, hanem okos is. Valójában odáig eljutnánk, hogy a színes szegmenseknek és a villogó fényeknek köszönhetően ez a legjobb kódoló játék a kisgyermekek számára. Az imádnivaló játékhoz egy motorizált fej és nyolc levehető szegmens tartozik, amelyek USB-A porton keresztül csatlakoznak, mint például egy flash meghajtó. A Code-a-Pillar mozgási iránya a szegmensek összekapcsolásának sorrendjétől függ, mivel mindegyik más-más úton halad (előre, balra vagy jobbra).

Minden szegmens a bekötés sorrendjében világít, miközben halad ebben az irányban. Ez segít a kisgyermeknek abban, hogy kapcsolatot teremtsen az irányok és a szegmensrend között. A játék még célokat is tartalmaz, és kihívhatja gyermekét, hogy állítsa be a Pillér kódot úgy, hogy elősegítse a cél elérését. Bónuszpontok, ha egy párnát vagy kitömött állatot teszel akadályba, és nekik kell kitalálniuk, hogyan működjenek körül.

Programozzon egy robotot LED-ekkel és érzékelőkkel: Sphero BOLT

Sphero BOLT és a hozzá tartozó doboz
Sphero

Oké, beismerjük: Szerintünk a robotok fantasztikusak, ezért természetesen szeretjük a robotokat Sphero BOLT. A nagyszerű BB-8 hangulatoktól eltekintve az alkalmazás-képes robotgömb csodálatos, mert automatizálhatja a mozgás helyét, valamint a 8 × 8 LED-es mátrixát és a fejlett érzékelőket. A Sphero BOLT 360 fokos infravörös kommunikáció segítségével „beszélgetni” is tud más BOLT robotokkal, megkönnyítve ezzel a mesemondásba merülést, ha több robot van együtt. Akár kihívásokat is felállíthat!

A társ Sphero Edu alkalmazás iOS és Android központként működik, ahol a gyerekek megtanulják, létrehozzák, programozzák és más módon együttműködnek a BOLT-tal. Az alkalmazás segítségével vizuális grafikonokon keresztül megtekintheti a robot helyét, gyorsulásmérőjét, giroszkópját, sebességét és távolságérzékelőjét. Használhatja azt is, hogy eligazodjon egy labirintusban, elvigye a BOLT-ot egy körútra a ház körül, vagy nagyjából bármi mást, amire csak gondolhat. A dolgok programozásához az alkalmazás három lehetőséget kínál: rajzolás a képernyőn, Scratch blokkok használata, vagy írás JavaScript vagy Swift programozási nyelvekkel. A Sphero BOLT egy kifizetődő módszer az idősebb gyerekek számára, hogy egyszerre játsszanak kódolási nyelvekkel és logikával, és szórakozzanak.

Programozzon egy robotot LED-ekkel és érzékelőkkel

Ismerje meg a tiszta kódolási logikát: ThinkFun Gravity Maze Marble Run

ThinkFun Gravity Maze Marble Run logikai játék
ThinkFun

A ThinkFun Gravity Maze Marble Run Logic Game egy zuhanó márvány logikai játék, amely tökéletes a 8 évesnél idősebb egyedülálló játékosok számára. Több mint 60 puzzle-kártyán (végig a kezdőtől a szakértőig) keresztül fog dolgozni, és az egyes rejtvényekhez megadott torony darabokat felhasználva felhasználhatja az utat. amely segít a márványnak egy kijelölt kiindulási pontból a célpontjába jutni egy mozdulattal.

A készlet tartalmazza a játékrács alapját, kilenc színes toronydarabot, egy céldarabot, 60 kihívókártyát és három golyót (egyet használható, kettőt biztonsági mentéshez). A kihíváskártyák megmutatják azokat az alapvető darabokat, amelyekre szükséged lesz, és tippet adnak a dolgok sikeres beállításának módjáról, de rajtad múlik (egy kis próbával és hibával), hogy kitaláld a dolgokat. És csak abban az esetben, ha elakad, minden kártya hátulján megoldás található. Bár a játék csak egy játékost határoz meg, kettő vagy hárman együtt tudnak dolgozni a nehezebb kihívásokon. És ha egyszer elsajátítja ezeket? Megpróbálhat szórakozásból saját tanfolyamokat építeni.

Korai STEM készségek felépítése: Botley a kódoló robot

Botley a kódoló robot kihívó lapkákkal, kódolókártyákkal és távvezérlő programozással
Tanulási források

Botley a kódoló robot többféle játéklehetőséget kínál az 5 éves és annál idősebb gyermekek számára. Állítsa a Botley-t Vonal módba, majd kövesse az utat a rejtvényszerű csempék segítségével, vagy fordítsa át a lapokat, és próbálja meg kitalálni a füzetben található 10 különféle kódolási és programozási kihívást (amelyek a könnyűtől a nehézig terjednek). Vagy állítsa a Botley-t Code Mode-ra, és használja a mellékelt távvezérlő programozót, hogy megmondja neki, hogyan kell mozognia. És ami a legjobb? Mindez egyetlen képernyő használata nélkül is megtehető.

Kód módban több irányú parancsot programozhat az egyszerű távirányítóba, majd továbbíthatja őket a Botley-nak. A robothoz 40 db irányított kódkártya tartozik, amely segít a gyerekeknek hosszabb lépésekben emlékezni az egyes lépésekre. A hurok gomb megmondja Botley-nak, hogy ismételje meg az aktuális szekvenciát, a törlés gomb törli az aktuális szekvenciát, és az objektumészlelő gomb segít Botley-nak alternatív szekvenciát végrehajtani, ha egy objektumba ütközik. Akár két karot is csatolhat, és beprogramozhatja a Botley-t a mellékelt golyók előhívásához és a célokhoz juttatásához.

Kódolás, építés és Minecraft: Boolean Box

Boolean Box a mellékelt hardverrel
Boolean Box

Ha nagyobb gyerekei vannak, akik már ismerik a logikát, és jobban érdeklik az áramkörök és modellek építése, az Boolean Box nagyszerű választás. A Boolean Box Raspberry Pi-re épül, és Python programozást, valamint Scratch, Java és Python projekteket tartalmaz. Rengeteg a tanulnivaló és a kísérletezés, és ez egyszerű módot kínál a gyerekek számára a kódolási nyelvek, az elektronikai mérnöki és a Scratch projektek kísérletezésére.

A Boolean Box készlet tartalmaz egy billentyűzetet, egeret, Raspberry Pi Model 3-at és egy 8 GB-os SD-kártyát Raspbian OS, Scratch, Python és Minecraft használatával. Tartalmaz továbbá vezetékeket, áramköröket, ellenállásokat, gombokat, LED-eket és kenyérlapot. HDMI-n keresztül csatlakozhat a TV-hez, és támogatja a Wi-Fi-t, de nem igényli. És ha kíváncsi arra, hogy többet tanítson gyermekeinek arról, hogyan működik a hardver és hogyan működnek együtt a kóddal, és segítsen nekik egy számítógép (héja) felépítésében, hogy tovább erősítsék a koncepciót, nézze meg a Piper számítógép készlet.

Kódolás, építés és Minecraft

Építés, kódolás, játék és vezérlés: LEGO MINDSTORMS robot feltaláló épületkészlet

LEGO Mindstorms Robot feltaláló épület szett doboz
LEGO

Ha a gyereked imádja a LEGO készleteket, a LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló épület készlet valószínűleg otthoni futás. Ezzel elkészíthetik, kódolhatják és lejátszhatják az öt egyedi távirányító robotot. Akár labdát is játszhatnak, körbevezethetnek, rakétákat lőhetnek és még sok mást. A készlet 949 darabot tartalmaz, köztük egy intelligens hubot, négy közepes motort, egy színes érzékelőt és egy távolság érzékelőt. Könnyen telepíthető újratölthető akkumulátorral is rendelkezik.

Miután befejezte a tervek elkészítését, le kell töltenie a Robot Inventor alkalmazást iOS vagy Android eszköz. Gyermeke kódolhatja és vezérelheti robot-találmányait, és végigdolgozhatja az 50 + -t tartalmazó tevékenységek egyikét. Az alkalmazás a Scratch-on alapuló drag-and-drop kódolási környezettel működik, ami megkönnyíti a gyerekek számára a robotok által elvégezhető mozgások és műveletek programozását. Összességében a készlet kiválóan alkalmas 10 éves és annál idősebb gyermekek számára.

Építés, kódolás, lejátszás és vezérlés
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it