Íme a legjobb M2 SSD meghajtó PS5-höz

Avatar Gadam | 2021.08.05. 1821 Views 0 Likes 0 Ratings

1821 Views 0 Ratings Rate it

A Sony végre hagyja, hogy a PS5 -felhasználók frissítsék konzoljuk tárhelyét. A követelményei azonban fájóan specifikusak és nehezen elemezhetők azok számára, akik nem sokat tudnak az SSD-kről.

A Sony közzétette az útmutatóját az M.2 SSD -k PS5 -re történő telepítéséhez, de nem ajánlott konkrét SSD-ket. Mi Most elmagyarázzuk a PS5 tárhelyének M.2 SSD-vel történő frissítésének előnyeit. Az M.2 SSD PS5-n történő használatára vonatkozó követelményeket és az összes kompatibilis meghajtót is bemutatjuk, amely jelenleg elérhető.

PS5 M.2 SSD követelmények

Mielőtt rátérnénk a jelenleg elérhető PS5-kompatibilis M.2 SSD-k listájára, nézzük át a Sony követelményeit. Ez az információ kulcsfontosságú lesz, ha úgy döntesz, hogy olyan meghajtót vásárol, amely nem szerepel az alábbi listán.

  • Az M.2 SSD -nek PCIe Gen4 vagy újabb verziónak kell lennie. A PCIe Gen3 és régebbi verziók nem támogatottak.
  • A tárolókapacitásnak legalább 250 GB -nak és legfeljebb 4 TB -nak kell lennie.
  • Legalább 5500 MB/s vagy nagyobb olvasási sebesség ajánlott.
  • Az M.2 SATA SSD -k nem támogatottak.
  • A PS5 nem támogatja a hoszt memóriapuffert (HMB), és a Sony nem javasolja az M.2 SSD -k használatát HMB támogatással, mivel ezek lassabb teljesítményt tapasztalhatnak.
  • A PS5 támogatja az egy- és kétoldalas M.2 SSD-ket
  • Az M.2 SSD -nek hűtőbordával kell rendelkeznie. Számos M.2 SSD-hez előre rögzített hűtőborda tartozik, míg másokhoz manuálisan kell hozzáadni a hűtőbordát, mielőtt a konzolba telepítenék. A kétoldalas SSD-k mindkét oldalán hűtőbordákra lesz szükség. Ennek ellenére ne adjon hozzá további hűtőbordákat a már meglévő meghajtókhoz.

A fenti hardver specifikációkkal együtt a PS5 bővítő meghajtó nyílása is szigorú méretkorlátozásokat tartalmaz. Íme az M.2 SSD -k méretezési követelményei, a PlayStation támogatási webhelye szerint:

Hossz: A következő M.2 SSD -hosszúságok kompatibilisek a PS5 konzolokkal: 30 mm, 42 mm, 60 mm, 80 mm, 110 mm (az alaptényező típusának megfelelően).

Szélesség: 22 mm széles M.2 SSD modul szükséges. A teljes szerkezet (beleértve a hozzáadott hűtőszerkezetet) nem haladhatja meg a 25 mm -t (0,984 hüvelyk).

Magasság: Az M.2 SSD és a hűtőszerkezet (például hűtőborda) teljes magasságának-legyen az beépített vagy különálló-kevesebb, mint 11,25 mm. A magasságnak is megfelelő helyen kell lennie, az M.2 SSD áramköri lapjához képest: A tábla alatti méretnek kevesebbnek kell lennie, mint 2,45 mm. A tábla feletti teljes méretnek kevesebbnek kell lennie, mint 8 mm.

A Sony arra is figyelmeztet, hogy egyes játékok nem fognak olyan jól futni harmadik féltől származó M.2 SSD-eszközökön, mint a PS5 belső SSD-jén, még akkor sem, ha az M.2 SSD megfelel a Sony által javasolt specifikációknak.

A tesztelt The Verge, még a leglassabb PS5-vel támogatott meghajtók is tökéletesen működnek, de valószínűbb, hogy a teljesítményproblémák felmerülnek, mivel a PS5 játékok a konzol élettartama során egyre nagyobbak és kifinomultabbak lesznek.

Jelenleg támogatott M.2 SSD-k

Amint az előző részből is látható, számos specifikációnak meg kell felelnie az M.2 SSD-nek PS5-höz, de nem kell órákat töltened az egyes M.2 meghajtók átnyálazásával. Sok gyártó megkezdte a meghajtók tesztelését PS5 -ön, és összeszedtük az összes M.2 meghajtót, amelyek eddig megerősítették, hogy működnek rajta.

A Sony ezeknek az SSD-knek egyikét sem tette még meg a hivatalossá, de az alább felsorolt ​​SSD -k megfelelnek a Sony követelményeinek, és mindegyiket más kiadványok vagy maguk a gyártók tesztelték, és megerősítették, hogy működnek.

A listát két részre osztottuk: T.először hűtőbordákkal mutatja az M.2 SSD-ket, a második pedig Hűtőbordák nélkül. Gondoskodtunk arról is, hogy az egy- és kétoldalas SSD-ket és a hűtőbordákat saját alosztályukba válasszuk.

M.2 SSD -k hűtőbordákkal

Ezen M.2 SSD -k egyikének megvásárlása a legegyszerűbb lehetőség, mivel nem kell aggódnod a saját hűtőborda méretezésével vagy rögzítésével kapcsolatban – minden készen áll a telepítésre.

Ezen a ponton a Western Digital Black SN850 a legjobb lehetőség. Még a PS5 építésze, Mark Cerny is ezt választotta az ő és felesége PS5-öséhez.

A cikk írásakor azonban legalább három további lehetőség áll rendelkezésre:

M.2 SSD -k hűtőborda nélkül

Ezek a meghajtók megfelelnek a Sony hardverkövetelményeinek, és a gyártók is megerősítették, hogy működnek, de nincs hűtésük, ezért a konzolba történő telepítés előtt csatolni kell a sajátodat. A pontos folyamat attól függ, hogy melyik meghajtót szerezted be, legyen az egy- vagy kétoldalas. Szükséged lehet extra anyagokra is, bár néhány hűtőborda tartalmazza a szükséges ragasztókat és lépésről lépésre szóló utasításokat.

Egyoldalas M.2 SSD-k:

Kompatibilis hűtőbordák:

Kétoldalas M.2 SSD-k:

Kompatibilis kétoldalas hűtőbordák:

Ez a jelenleg elérhető megerősített PS5-kompatibilis meghajtók teljes listája, de a jövőben további SSD-ket is hozzáadnak ehhez a listához. Sok más M.2 SSD is létezik, amelyek papíron megfelelnek a Sony vonatkozó követelményeinek, de még nem tesztelték őket.

Milyen előnyökkel jár a PS5 belső meghajtójának bővítése?

Egyszerű: több tárhely. A PS5 mindössze 667,2 GB tárhellyel rendelkezik. Ez soknak tűnhet a korábbi otthoni konzolokhoz képest, de sok PS5-ös játék 100 GB tárhelyet foglal, és ez csak nőni fog, mivel a fejlesztők egyre több tartalmat pakolnak a játékokba. A PS5 tárhelyének bővítése egy extra SSD -vel akár 4 TB -nyi tárhellyel is járhat.

A belső M.2 SSD nem az egyetlen módja annak, hogy megnöveld a PS5 belső tárhelyét. Csatlakoztass egy külső USB merevlemezt a PS5 -höz és adj hozzá egy -két terrabájtot. A külső USB -eszközök azonban csak PS5-specifikus játékokhoz jók. Mindazonáltal tárolhatják és segíthetnek átmásolni a PS4 -es játékokat PS5-re,

A belső M.2 SSD azonban képes tárolni, lejátszani és frissíteni az összes PS5 és PS4 -et játékot. És bizonyos esetekben ugyanazokkal a szupergyors betöltési időkkel játszhatod ezeket a játékokat, mint amilyet a PS5 finomhangolt belső tárhelye biztosít. Bár hatalmas erőforrást igénylő játékoknál érzékelhetsz különbséget.

Tehát míg egy külső USB -meghajtó jó a régebbi játékokokhoz vagy olyan adatokhoz, amelyeket ritkábban nem használsz, az M.2 SSD több PS5 játék tárolását és lejátszását teszi lehetővé. Nem kell azonban egyiket választania a másik helyett; külső USB -meghajtót és belső M.2 SSD -t használhatsz egyszerre a PS5 készüléken. Az egyetlen nehéz rész annak kiderítése, hogy mely SSD -eszközök működnek valójában a PS5 -en.

Forrás: Lifehacker


1821 Views 0 Ratings Rate it