Játékok átvitele és fájlok mentése PS4-ről PS5-re

Avatar Gadam | 2021.02.06. 12050 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

12050 Views 5 On 1 Rating Rate it

Játékok átvitele és fájlok mentése PS4-ről PS5-re

 

Játékok átvitele és fájlok mentése PS4-ről PS5-re

A PlayStation 5 (PS5) betölti és lejátszja PlayStation 4 (PS4) játékait, és fájlokat ment, feltéve, hogy az egyik konzolról a másikra importálod őket. Így másolhatod át az összes régi adatot.

Ha PS5 és a PS4-esed is van, akkor könnyedén átállhatsz a konzolok között. Nem csak az összes, hanem egy maroknyi PlayStation 4 játék is kompatibilis a PlayStation 5-tel, de a mentett játékokat átmásolhatod az új konzolra.

A mentések és a játékadatok többféle módon továbbíthatók a két konzol között, és hogy melyiket választod, az kényelemre és az extra vezetékek toleranciájára vezethető vissza. Ez a mentett adatokra és a digitális játékok letöltésére vonatkozik. Ha szabványos PS5 és PS4 játéklemezed van, behelyezed a lemezt a PS5 lemezmeghajtójába, és a játék automatikusan települ.

Adatok átvitele interneten keresztül PS4-ről PS5-re

A PS5 az úgynevezett „Adatátvitel” nevet kínálja, amely – amint a neve is mutatja – lehetővé teszi, hogy az összes adatot áttöltsd a régi konzolról az újra. Ez internetkapcsolaton keresztül történik, és akár vezeték nélkül, akár ethernet kábelek segítségével megoldható.

Elsőként győződj meg arról, hogy mindkét konzolon ugyanahhoz a PlayStation-fiókhoz vagy bejelentkezve – ezt úgy teheted meg, hogy az egyes konzolok Beállítások menüjébe lépsz, és ellenőrzöd a „Fiók” adatait.

hol találja meg a PS4 és PS5 fiókadatokat

Ezután ellenőrizd, hogy mindkét konzol ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik-e. Ezt a Beállításokból is megteheted, ha a „Hálózat” menübe lépsz.

hálózati beállítások ps4 és ps5

A PS4 és PS5 konzolokat vezeték nélkül vagy Ethernet-kábeleken keresztül is csatlakoztathatod egymáshoz. Bármelyik út működik, de a vezeték nélküli átvitel hosszabb ideig tarthat. Felgyorsíthatja a folyamatot, ha a konzolokat egyetlen Ethernet kábellel csatlakoztatod.

Miután a konzolok ugyanazon a hálózaton vannak, lépj újra a „Beállítások” elemre a PS5-ön. Ezután a Rendszer> Rendszerszoftver> Adatátvitel menüpontra.

hol található az adatátvitel a ps5 beállításaiban

Amikor kiválasztod ezt az utolsó opciót, a PS5 további információkat jelenít meg arról, milyen adatok másolódnak PS4-ből, és közli, hogy azokat nem távolítja el a PS4-ből.

ps5 adatátvitel és mit mozgat a ps4-ből

Ezután feljön egy újabb ablak, amiben figyelmeztetnek, hogy ellenőrizd, hogy mindkét konzol be van-e kapcsolva és ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e.

ps5 adatátvitel a hálózaton

Amikor megnyomod a „Folytatás” gombot, öt perc visszaszámlálás következik. A visszaszámlálás befejezése előtt egy másodpercig meg kell nyomnod a PS4 bekapcsológombját. Erre ez az üzenet figyelmeztet.

ps5 adatátviteli visszaszámlálás

Ha ez megtörtént, megjelenik a mentett adatok listája a PS4 konzoltárolón. Válaszd ki, melyiket szeretnéd átvinni, ha mondjuk nem az összeset.

A ps4 adatátvitel útján elmenti a mozgást a ps5-be

Megtalálsz egy hasonló listát a PS5-re átvihető játékokról és alkalmazásokról. Ismét válaszd ki, melyiket szeretnéd átmásolni, vagy jelöld ki az összeset.

adattovábbítás útján vigye át a PS4 játékokat a PS5-re

A PS5 megadja a becsült időt, amelyet a mentett adatok átvitele igényel. Ez az előtérben fog megtörténni, vagyis addig nem használhatod a PS5-öt. Ha ez megtörtént, használhatod a PS5-öt, miközben a játékok és az alkalmazások a háttérben letöltődnek.

ps5 adatátviteli idő becslés

Az adatátvitel befejezése után a játékok megjelennek a főmenüben, a mentések pedig a konzol tárhelyén lesznek.

Bár a kiterjesztett tárhelyre nem fog semmit átvinni, nagyszerű módja ez annak, hogy mindent gyorsan és egyszerűen átmásold a PS4-ről az új konzolodra.

Transfer Save-k PlayStation Plus-on keresztül

Ha PlayStation Plus előfizetésed van, akkor másképp is átviheted a mentett adatokat PS!-ről PS5-re.

Ismét meg kell győződnöd arról, hogy mindkét konzolon be vagy -e jelentkezve a PlayStation Plus-fiókodba. Ehhez a „Beállítások” menübe kell lépned, és mindkét esetben csekkolni a „Fiók” menüt.

A mentések áthelyezéséhez lépj a Beállítások> Alkalmazás mentett adatkezelés menüpontba.

hol találja a mentett adatokat a ps4-ben

Ezek a beállítások lehetővé teszik a mentett adatok átvitelének módját a rendszer tárhelye, a PS Plus segítségével kapott online felhőtár és egy USB eszköz között (erről később). Válaszd a „Mentett adatok a rendszertárban” lehetőséget.

Válassza a lehetőséget "Mentett adatok a rendszer tárolójában."

Ott válaszd a „Feltöltés az online tárhelyre” lehetőséget. Ennek az opciónak egy kis PlayStation Plus szimbóluma van.

A PS4 feltöltés online tárhelyre menti

Megjelenik azoknak a játékoknak a listája, amelyekre adatokat mentettél. Ha kiválasztasz egy játékot, megjelenik egy lista a játékban elért minden egyes mentésről. Választhatod az összes vagy csak a meghatározott mentések átadását.

Ez a folyamat arra is figyelmeztet, ha ezeket a mentéseket már feltöltötted a felhőbe. A PlayStation Plus gyakran szinkronizálja a mentéseket, így előfordulhat, hogy nem kell manuálisan megismételned a folyamatot.

Miután feltöltötted az összes kívánt mentést a felhőbe, kapcsold be a PS5-öt, és töltsd le a kívánt játékot.

Ezután lépj a Beállítások> Mentett adatok és a Játék / alkalmazás beállításai elemre.

mentse az adatbeállításokat a ps5-n

Görgess le innen a „Mentett adatok (PS4)” elemig, majd válaszd az almenüből a „Cloud Storage” lehetőséget. Mellette lesz egy kis PS Plus szimbólum.

hol találja meg a ps4 mentéseket a felhőtárolóban

Válasszad a „Letöltés konzolos tárhelyre” lehetőséget.

A PS4 a felhőből menti a konzoltárolóba letöltött adatokat

A megjelenő listából válaszd ki a menteni kívánt PS4-mentéseket, majd nyomd meg a „Letöltés” ​​gombot.

letölthető ps4 ment a ps5 konzol tárhelyére

Amikor elindítod a kérdéses PS4 játékot a PS5-ön, a mentett adataid már ott várnak rád.

PS4 játékok másolása PS5-re külső HDD-vel

Ha külső merevlemezzel rendelkezel, akkor szerencséd van, mivel ez az átviteli módszer az egyik legkönnyebb módja.

Mielőtt kihúznád a merevlemezt a hálózatból, ellenőrizd, hogy az összes PS4-mentés és az átvinni kívánt játék rajta van-e. Ehhez kapcsold be a PS4-et, és lépj a Beállítások menübe.

ps4 beállítási menü tárhelyre mutató nyíllal

Keresd meg a „Storage” menüt, majd válaszd a „System Storage” lehetőséget. A külső HDD-nek itt kell lennie, mint „Bővített tárhely” = Extended Storage.

ps4 konzol tárolási lehetőségei

A „Rendszertároló” részben megtalálod a játékokat az „Alkalmazások” részben.

ps4 játékok a rendszer tárolóján

Nyomd meg az Opciók gombot a DualShock 4 készüléken, amely a vezérlő jobb felső részén található. Ezután válaszd a „Move to Extended Storage” lehetőséget a képernyő jobb oldalán megjelenő menüből.

helyezze át a ps4 játékokat kiterjesztett tárhelyre

Ezután a képernyő ellenőrző listára változik, lehetővé téve, hogy kiválaszd, mely játékokat szeretnéd átmásolni a külső merevlemezre. Miután kijelölted az összes elemet, amelyet át szeretnél vinni, válaszd az „Áthelyezés” gombot. Ez a menü azt is megmondja, hogy mekkora lesz az átvihető adatok mennyisége.

Ezután az átviteli folyamatjelző jelenik meg. Attól függően, hogy hány játékot másolsz át, ez eltarthat egy ideig.

előrehaladási sáv a ps5-hez, mentse át merevlemezre

Miután az összes játék, amit kijelöltél átmásolódott, kapcsold ki teljesen a PS4-et. Húzd ki a külső merevlemezt, majd dugd be a meghajtót a PS5-be.

A PS5 hátulján található USB-portok ideálisak, mivel felszabadítják a konzol elején található USB-portokat a DualSense töltőkábel számára.

Csak annyit kell tenned, hogy bekapcsolod a PS5-öt. A PS5 automatikusan felismeri a merevlemezt bővített tárhelyként, és a játékokat ezután a PS5-en lehet majd játszani.

Ne feledd, egyes digitális letöltéseket frissíteni kell, és a lemezalapú játékaihoz továbbra is szükség lesz a lemez behelyezésére a frissítéshez.

Ha meg szeretnéd találni a játékokat a kibővített tárhelyen (feltételezve, hogy egyik sem jelenik meg a főmenüben), lépj a „Játékkönyvtárba” a PS5 kezdőképernyőjének jobb szélén.

hol található a ps5 játékkönyvtár a főmenüben

Válts a „Telepített” fülre, és görgess lefelé. Először a konzoltárolóra telepített játékok jelennek meg, de alatta a kibővített tárhelyen lévő játékokat is látni fogod.

ps4 játékok kiterjesztett tárolással a ps5 játékkönyvtárban

Ez a módszer lehetővé teszi a PS4 mentések és játékok a PS5-re történő átmásolását anélkül, hogy azok bármilyen belső tárhelyet foglalnának el.

PS4 játékok másolása PS5-re USB-n keresztül

A fentiekhez hasonlóan a mentett adatokat egy külső eszközön keresztül – ebben az esetben egy USB-meghajtón keresztül – átmásolhatod a PS4-ről a PS5-re.

A Beállítások menüben válaszd az „Alkalmazás mentett adatkezelés” lehetőséget. Érdemes megjegyezni, hogy a PS4 nem másolja a mentéseket a „kibővített tárhely” formátumú fájlokba, vagyis nem másolhatod át a mentéseket olyan külső HDD-re, mint a fent említett.

hol találhatók mentett adatok a ps4-en

Válaszd a „Másolás USB-tárolóeszközre” lehetőséget. A felbukkanó játékok listájából válaszd ki az áthelyezni kívánt adatokat. Mint fent említettük, több mentést is mozgathat egyetlen játékból.

másolja le a ps4 mentett fájlokat egy USB eszközre

Válaszd ki a kívánt mentéseket, majd nyomd meg a „Másolás” gombot. Ezzel a játékokat az USB-eszközre fogja tenni.

a ps4 másolása USB-eszközre ment

Az USB-eszköz biztonságos eltávolításához lépj a „Beállítások” „Eszközök” menübe, majd az „USB-tárolóeszközök” almenübe, és válaszd ki a kérdéses eszközt. Végül az „Az USB-tárolóeszköz használatának leállítása” lehetőséget. Ezután biztonságosan eltávolíthatod az USB-t a PS4-ből.

ne használja az usb-t ps4-en

Ezután csatlakoztasd az USB-eszközt a PS5-höz, és lépj a „Beállítások” részhez. Görgess le a „Mentett adatok és a játék / alkalmazás beállításai” részhez.

ps5 mentse az adatokat a beállításokba

Innen lépj a „Mentett adatok (PS4)” oldalra, és válaszd az „USB meghajtó” lehetőséget.

hol találja meg a ps4-et, elment egy USB meghajtóra

Ezután: „Másolás a konzoltárolóba”.

másolás mentés az USB meghajtóról a PS5-re

Ha a játékot még nem töltötték le a PS5-re, akkor a mentett adatok neve „Nem telepített játék vagy alkalmazás” lesz, de ettől függetlenül átmásolhatod azt a konzolra. A mentések ott lesznek, amikor telepíted és elindítod a játékot.

Most biztonságosan áttérhetsz az egyik konzol generációról a másikra anélkül, hogy elveszítenéd a játékokat vagy a mentéseket. Ha meg szeretné tudni, hogyan lehet az Xbox One konzolról az Xbox Series konzolra váltani, megnézheted ezt a cikket: az X / S sorozat kompatibilitásáról.

Forrás: Howtogeek.com


12050 Views 5 On 1 Rating Rate it