A legjobb társasjátékok a “köztünk” rajongók számára

Avatar admin | 2021.02.07. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Közöttünk banner
InnerSloth

A videojáték Köztünk az elmúlt évben az egekbe szökött a népszerűsége. Ugyanígy a társasjátékok is népszerűvé váltak a pandémiának és az otthon maradásnak köszönhetően. De mi van, ha társasjátékaid lehetnek, amelyek nagyon hasonlítanak egymásra Köztünk? Nos, jó helyre jöttél.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt Köztünk-szerű társasjáték

Most minden eddiginél jobban otthon maradnak az emberek egy kis szabadidővel a kezükben. A társasjátékok fantasztikus otthoni tevékenységek, amelyek nem fogják feltörni a bankot.

Néhány dolgot figyelembe kell venni, mielőtt felvenné a Köztünk-szerű társasjáték.

  • Verseny: Ahogy az várható volt, ahhoz, hogy egy játék hasonló legyen Köztünk, társadalmi elvonásokkal (rejtett csalókkal) kell rendelkeznie, ahol senkiben sem lehet megbízni. Egyes játékokban senki sem tudja, ki van a csapatában, másokban csak egy személy vagy csapat tudja.
  • Játék hossza: Nem mindenkinek van pár órája ölni. Egyes játékok fél óra alatt befejeződhetnek, mások pedig folytathatnak egy délutánt. Ügyeljen arra, hogy olyan játékot válasszon, amely megfelel a szükséges időtartamnak.
  • Játékosok száma: Ellenőriznie kell a játékhoz szükséges játékosok számát. Ha csak te vagy a másik jelentős, nézz meg néhány kétjátékos lehetőséget. Szeretne 20 vagy több emberrel játszani? Erre is vannak lehetőségek.

Most, hogy megfontolta a három legfontosabb szempontját Köztünk-szerű játék, ideje kiválasztani egy játékot (vagy kettőt, vagy hármat).

A fenyegetés köztünk

A Menace közöttünk társasjáték doboz
smirkanddagger

A fenyegetés köztünk hasonló témát követ, mint Köztünk. Sérült űrhajón vagy, mivel az oxigén fogy. A csavar? Amint te és a legénység társai megpróbálják megjavítani a hajót, minél több mozdulattal végezzük el, annál kevesebb oxigént kapunk, és közelebb kerülünk a halálhoz. Természetesen lesz egy rejtett csaló a baráti társaságában. Céljuk, hogy szabotálja tervét, és egyenként, észrevétlenül megöljön.

A játék körülbelül 40-60 percig tart, és négy-nyolc játékossal játszható. A játék elején minden játékos kiválaszt egy véletlenszerű napirendet. A rendelkezésre álló napirendek a következők: Legénység tagja, Menace (impostor) vagy Gyáva (gondoljon rájuk, mint harmadik impostorra. Nem hűséges, de mindig a „nyertes” oldalon áll.)

A fenyegetés köztünk végül akkor ér véget, amikor a következő három dolog valamelyike ​​megtörténik: ha a legénység minden tagja befejezi minden feladatát, ha a fenyegetés megöli az összes legénységet, vagy ha az egész személyzet meghal oxigénhiány miatt.

A fenyegetés köztünk

Burke’s Gambit

Burke Gambit társasjáték doboz-rajza
WizKids

Vigyázz, egy idegen van a fedélzeten! Ban ben Burke’s Gambit, több szerepe van: kapitány, tengerész, parancsnok és tiszt. Minden ember kanyarral kanyarog a kockán olyan eredményekkel, mint például önmagának meggyógyítása, egy másik játékos megrongálása vagy a motor bekapcsolása, ezzel csökkentve a Földre való visszatéréshez szükséges időt.

A fertőzött játékos célja az, hogy szabotálja a küldetést, hogy a hajó soha ne érje el a Földet. A játék időérzékeny, és több fordulóig tart. Ha letelt az idő, a játékosoknak le kell szavazniuk valakit az ürességre. Ha a fertőzött játékost kidobják – gratulálunk, megnyerted a játékot.

A Burke’s Gambit körön alapuló kártyajáték, amelynek becsült játékideje körülbelül 20 perc. Négy-nyolc játékossal játszhat. Nagyon jó, ha gyors játékot keres.

Burke’s Gambit

WizKids Burke’s Gambit

Vigyázz, van egy idegen a fedélzeten! Kötelessége kideríteni, hogy ki az Alien, és megbizonyosodni arról, hogy nem szabotálja a küldetését, hogy visszatérjen a Földre!

Az ellenállás

Az Ellenállás társasjáték doboz-rajza
Indie táblák és kártyák

Ön egy lázadás része, amelyet a kormány elfojtott. Csapatként dolgozzon, hogy visszavegye szabadságát. De ne légy túl beképzelt, mert van néhány kém (a császári kémek), akik beszivárogtak az ellenállás, és az a dolgod, hogy kitaláld, kiben bízhatsz, különben szabotálják a küldetésedet.

A listán szereplő többi játékkal ellentétben a The Resistance-nak nincs játékos kiesése. Ez azt jelenti, hogy korán ki kell derítenie a kémeket, és szemmel kell tartania őket. A játékosok három-öt fordulóig fognak játszani, amelyek abból állnak, hogy a Leader elkészít egy tervet bizonyos számú játékos számára. Mindenkinek szavaznia kell attól függetlenül, hogy jóváhagyja-e vagy elutasítja-e a megbízást. A jóváhagyást követően minden játékos titokban dönthet úgy, hogy támogatja vagy szabotálja a küldetést.

Amikor bármelyik csapat, az Ellenállás vagy a Birodalom három fordulót megnyer, győztesnek nyilvánítják. A játék körülbelül 30 percig tart, és 5-10 játékossal játszható.

Az ellenállás

Maffia: A világ leghalálosabb társasjátéka

Maffia: A világ leghalálosabb társasjáték doboza és kártyái
Laurence King

Te sus? Ban ben Maffia, A falusiaknak együtt kell működniük és azonosítaniuk kell a mellettük élő maffiát. Ha része a maffiának, az a feladata, hogy hazudjon, és úgy tegye magát, mintha falusias lenne, különben fennáll annak a kockázata, hogy kivégzik (és senki sem akarja, hogy kivégezzék).

Van egy Moderátor, amely egész éjjel-nappal nyomon követi, mi zajlik. Mindenki kap egy véletlenszerűen kiválasztott szerepet, amely orvosból, civilből, polgármesterből, maffiából és néhány másból áll. Nem szabad senkinek elmondania, mi a szerepe, és mindegyik szerepnek külön feladata van.

A játéknak meglehetősen tanulási görbéje van, mivel három „szintet” játszhat. A játék legalapvetőbb formájában a bíró megkéri az összes játékost, hogy csukja be a szemét, majd megkéri a maffiát, hogy nyissa ki a szemét, és diszkréten válasszon áldozatot. Ezután bejelentik az áldozatot, és az élő játékosoknak azonosítaniuk kell a gyanúsítottat. A játék addig folytatódik, amíg az összes maffiát vagy civilet meg nem ölték.

Legalább hat játékosnak ajánlott, és a játék 15-60 percig tarthat, attól függően, hogy milyen gyorsan kiesnek a játékosok.

Maffia: A világ leghalálosabb társasjátéka

Halott tél

Dead of Winter társasjáték doboz art
Fantasy Flight Games

Paranoia a legnagyobbra! A lényeg Halott tél túlélő vagy egy kolóniában, ahol zombik járják a Földet? A játék kezdetén a játékosok döntenek arról a fő célról, amelyet a túlélőknek teljesíteniük kell a győzelemhez.

A Dead of Winter legjobb szerelője a Betrayer kártya. Igen, ott van, de a játékhoz nem szükséges. Igen, van rá esély, hogy soha nem rajzolják ki. Paranoia valóban. A fő cél mellett minden játékosnak megvannak a saját problémái, például az életben maradás érdekében kellékek keresése.

A Dead of Winter egyike a listánkon elérhetőbb játékoknak a játékosok számát tekintve. Két és öt játékos között játszható. Bár egy kis időt kell szánnia rá, mivel egyetlen játék 60 perc és 120 perc között mozoghat.

Halott tél

Halott tél

Van még egy kis idő a kezeden? Vannak olyan barátai, akik szuper paranoidak? A Dead of Winter fogja tartani az ülés szélén. Csak légy óvatos, lehet, hogy egy áruló van a csoport között.

Ultimate Werewolf: Deluxe Edition

Végső Werewolf Deluxe Edition dobozos rajz
Bezier Games

Végső vérfarkas egyenes játék. Két csapat létezik: Falusiak és Farkasemberek. A falusiaknak fogalmuk sincs arról, hogy kik a Farkasfarkasok, a Farkasfarkasoknak pedig hazudniuk kell, és meg kell próbálniuk kiszavazni az összes Falut.

És ugyanúgy, mint a Maffia, az Ultimate Werewolf is rendelkezik egy Moderátorral, amely nyomon követi, mi történik a játék során. A játéknak nappali és éjszakai fogalma van, és minden nap egy játékost kiszavaznak annak alapján, hogy a játékosok hisznek-e vérfarkasnak. Éjjel pedig a Vérfarkasok is ezt teszik. A játék akkor ér véget, ha az összes Farkasember vagy az összes Falusi kiesik.

Az Ultimate Werewolf körülbelül 30 percet fut, és 5-75 játékossal játszhat. Javasoljuk, hogy próbáljon meg ragaszkodni 15-20 játékoshoz a legjobb élmény érdekében.

Végső Werwolf: Deluxe Edition

Titkos Hitler

Titkos Hitler renderelés dobozos rajzokkal, kártyákkal és a táblával
Titkos Hitler

Potenciálisan ellentmondásos név mellett, Titkos Hitler az 1930-as években zajlik Németországban. Három csapat van: liberálisok, fasiszták és maga Hitler. Minden játék elején minden játékos lehunyta a szemét. Ezután arra kérik a fasisztákat, hogy nyissák ki a szemüket, és tudassák egymással, ki a csapatuk. Hitler szeme továbbra is csukva van, de ő hüvelykujjával felemel, hogy a fasiszták tudják, kik ők. A liberálisoknak fogalma sincs arról, hogy ki is valaki (beleértve saját csapatának tagjait is).

Minden fordulóban a játékosoknak elnököt és kancellárt kell választaniuk. Mindkét játékos együtt fog működni, és a pakliból rajzolva fogad el egy törvényt. A játékosoknak el kell dönteniük, hogy elárulták-e őket, vagy sem csak a sorsolás szerencséje.

A játék körülbelül 45 percig tart, és 5-10 játékossal játszható. A Titkos Hitler sok móka, főleg a játékban, ahol mindenki sikoltozik egymással.

Titkos Hitler

Titkos Hitler

Itt az ideje harcolni a kormány ellen, és kivonni a fasisztákat és Hitlert.

A legénység: A kilenc bolygó keresése

The Crew: Quest for Planet Nine box art
Temze és Koszmosz

Élvezze a csendet játék közben Köztünk? Jól, A legénység: A kilenc bolygó keresése megfelelő lehet az Ön számára. A játék az „űr” szempontot a következő szintre emeli. Nem lehet lélegezni az űrben, ezért a játék teljes csendben zajlik. Tehát kreatívnak kell lenned, és más módokat kell találnod a kommunikációra. A játék elején a játékosok különböző színű és számú kártyákkal kezdenek. Minden fordulóban egy játékos kap lehetőséget arra, hogy kártyázzon, és a legmagasabb kártyával rendelkező játékos igényli az összes kártyát.

A küldetésük „megnyeréséhez” vagy sikeréhez bizonyos kártyákat kell beszereznie bizonyos játékosok számára. Vigyázni kell azonban, mivel véletlenül rossz kártya kijátszása komoly káoszt okozhat, ami elveszítheti a küldetését.

A Crew: Quest for Planet Nine két-öt játékossal játszható, és a játék meglehetősen rövid, átlagos 20 perc játékidővel. Fantasztikus játék, ha kevés az idő és gyors szórakozást keres.

A legénység: A kilenc bolygó keresése
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok