A lyuk rögzítése gipszkartonban, gipszkartonban vagy betonban

Avatar admin | 2021.05.11. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a lyuk rögzítéséhez gipszkartonban, gipszkartonban vagy betonban

Fénykép: Brett Hondow (Shutterstock)

Mivel a különböző falak különböző anyagokból állnak, a lyuk javításához alkalmazott módszerek gyakran specifikusak és a rögzítésre szoruló falhoz vannak igazítva. A következőképpen oldhatja meg a színvonalát falak, így foltozhatod a könnyeket, krátereket, és horpadásokat.

Gipszkarton vagy gipsz

“Bármely háznak, amelyet az elmúlt 50 évben építettek, gipszkarton lesz” – Timothy Dahl, a barkács és kaland weboldal szerkesztőségi igazgatója Charles és Hudson, mondja a Lifehacker. A gipszkarton olyan kompozit anyag, amelyet a belső falak és mennyezetek építésénél használnak, és valószínű, hogy otthonában is használják.

A gipszkarton lyukának rögzítése a legegyszerűbb a háztartási kráterek között, amelyekkel találkozhat. A gipszkarton furatának rögzítéséhez szükség lesz néhány kellékre, például gipszkarton késre, vakolatra vagy orsóra, csiszolótömbre vagy csiszolópapírra, csak az alapok fedezéséhez. Kezdheti azzal, hogy kivágja a lyuk bármelyik szaggatott vagy amorf szélét, hogy egységes alakot hozzon létre.

Dahl azt javasolja, hogy szerezzen be egy gipszkarton képernyőt, amelyet be lehet ékelni a hasadékba, és elkezdhet spacklel bevonni vagy ízületvegyület. Ki kell töltenie a lyukat bármilyen használt kötőanyaggal, hagyja megszáradni, majd csiszolja le. Mint Real Homes jegyzetek, a csiszolási rész kulcsfontosságú a munka rendben tartásához. A weboldal javasolja az újracsiszolást, „amíg a javítás sima és az élek teljesen egybe nem esnek a fallal.”

Dahl rámutat egy másik megoldásra, megjegyezve, hogy „kisebb darab gipszkarton darabokat is vásárolhat, méretre vágva, majd az éleket„ iszappal ”/ hézagkeverékkel simíthatja.”

Érdemes megjegyezni, hogy ez viszonylag megegyezik a gipszkarton anyagokkal, mivel sokan azt tartják, hogy megkülönböztethetetlenek a gipszkartontól. Vannak azonban mások, akik más megközelítést tanácsolnak, amit érdemes lehet ismerkedjen meg ha úgy gondolja, hogy szükséges.

Hogyan lehet rögzíteni a lyukat a betonban

Most a nagy teherbírású dolgokról. A betonban egy lyuk nagyobb valószínűséggel jelenik meg a külső falban, ami szerencsés, mert ez könnyebb munka, mint a gipszkarton javítása. Az induláshoz maszkra, kesztyűre és védőszemüvegre lesz szükség. A munka elvégzéséhez szükséges egyéb kellékek az alábbiakban találhatók: az SF Gate jóvoltából:

  • Csavarhúzó
  • Gitt kés
  • Drótkefe
  • Nedves száraz vákuum
  • Spray palack vízzel töltött
  • Hidraulikus cement
  • Tiszta keverés tartály
  • Simító (opcionális)

A következők egy egyszerű folyamat, de mégis kissé jobban érintettek, mint a több kertjavítás, amelyet megszokhat. Első, késsel el kell távolítania a felesleges törmeléket vagy a szaggatott éleket a lyukból, meg kell tisztítania drótkeféjével, majd porszívózza fel a maradványokat, mielőtt a lyukat vízzel csillapítaná.

Az SF Gate felvázolja a folyamat következő lépéseit, amelyek – akár hiszed, akár nem – a szárítás szükségessége miatt legalább 24 órán belül végbemennek.

Keverjen össze egy kis adag hidraulikus cementet egy tiszta anyagban tartály a csomag utasításai szerint. Gitt késsel addig keverjük a cementet, amíg sűrű mogyoróvaj állaga nem lesz. Csak annyi cementet készítsen, amennyit három perc alatt el tud használni.

Töltse be a hidraulikus cementet a lyukba egy gitt késsel vagy simítóval. Mielőtt a cement megköt, a lehető leggyorsabban simítsa meg a tapasz felületét.

A következő 24 óra alatt többször enyhén permetezze be a tapaszt vízzel. Hagyja a tapaszt 48 órán át megkötni a festés előtt, vagy addig, amíg a gyártó javasolja.

A téglához hasonló tapasztás sokkal bonyolultabb és bonyolultabb folyamat lehet, mivel Dahl arra figyelmeztet, hogy „nem akarja károsítani a habarcsot”, ha valami rosszat tesz. Vannak természetesen rengeteg lehetőség áll rendelkezésére ha ezt el akarja szúrni magának.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok