A makrók engedélyezése (és letiltása) a Microsoft Office 365-ben

Avatar admin | 2021.02.05. 151 Views 0 Likes 0 Ratings

151 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Office logó

Ha ismételten elvégez egy feladatot, megteheti időt takaríthat meg egy makró használatával hogy automatizálja azt a feladatot. Azonban nem minden makró jön létre egyenlően – néhányuk rosszindulatú kódot tartalmaz. Így engedélyezheti (vagy letilthatja) a makrókat a Microsoft Office 365-ben.

Biztonsági figyelmeztetés

A makrókat a feladatok automatizálására használják, egy gombnyomássorozat leképezésével egy adott feladat végrehajtásához. Az Office-ban megteheti rögzítsen makrót fejlesztési háttér nélkül, de a makrók kódok. A jogos makrók időt és energiát takarítanak meg, ha ugyanazokat a gombokat kell többször megnyomniuk vagy ugyanazokra a gombokra kattintaniuk.

Azonban valaki, aki rossz szándékú, makrón keresztül rosszindulatú kódot juttathat be egy Office-dokumentumba, és megfertőzheti számítógépét és / vagy hálózatát.

ÖSSZEFÜGGŐ: Makrók magyarázata: Miért lehetnek veszélyesek a Microsoft Office fájlok?

Mindig legyen óvatos, amikor Office-dokumentumot tölt le az internetről, és soha ne nyisson meg megbízhatatlan forrásból származó dokumentumokat.

Engedélyezze vagy tiltsa le a makrókat az Office rendszerhez Windows 10 rendszeren

A makrók alapértelmezés szerint le vannak tiltva, de könnyedén engedélyezheti őket. Ha makrókat tartalmazó fájlt nyit meg, a Microsoft Office a biztonsági figyelmeztetés az Üzenetsávon keresztül a dokumentum tetején. A fájlban lévő makrók engedélyezéséhez kattintson az Üzenetsáv „Tartalom engedélyezése” elemére.

A makrókat a „Biztonsági figyelmeztetés” részben is engedélyezheti. Ehhez kattintson a „Fájl” fülre.

Ezután válassza ki az „Info” elemet a bal oldali ablaktáblából.

Ha az Office dokumentum makrókat tartalmaz, akkor egy sárga „Biztonsági figyelmeztetés” szakasz jelenik meg; kattintson a „Tartalom engedélyezése” gombra.

A megjelenő legördülő menüben kattintson az „Összes tartalom engedélyezése” elemre.

A makrók mostantól engedélyezve lesznek a munkamenet időtartamára. Ha le szeretné tiltani a makrókat, egyszerűen zárja be a dokumentumot, majd nyissa meg újra.

A makróbeállítások módosítása Windows 10 rendszeren

Javasoljuk, hogy alapértelmezés szerint hagyja kikapcsolva a makrókat, de a megbízhatósági központban kezelheti a makrók beállításait. Ehhez kattintson a „File” gombra.

Ezután válassza a bal oldalon megjelenő panelen az „Opciók” lehetőséget.

A megjelenő „Beállítások” menüben (a példánkban a „Word beállítások” részben kattintson a „Megbízhatósági központ” elemre.

A „Microsoft Trust Center” részben kattintson a „Trust Center Settings” elemre.

Most a Biztonsági központ „Makróbeállítások” lapján lesz. Itt a következő négy lehetőség közül választhat:

  • „Minden makró letiltása értesítés nélkül”: Ez a beállítás letiltja a makrókat és a vonatkozó biztonsági riasztásokat.
  • „Az összes makró letiltása értesítéssel”: Válassza ezt a lehetőséget a makrók letiltásához, de biztonsági riasztás küldéséhez is, hogy tudja, hogy egy dokumentum makrókat tartalmaz.
  • „Az összes makró letiltása, kivéve a digitálisan aláírt makrókat”: Ennek kiválasztása letiltja a makrókat, de biztonsági riasztást küld, hogy tudja, a dokumentum makrókat tartalmaz. Azonban olyan makrókat fog futtatni, amelyek egy megbízható kiadó digitális aláírását tartalmazzák. Ha nem bízott a kiadóban, értesítést kap.
  • „Minden makró engedélyezése (nem ajánlott; a potenciálisan veszélyes kód futtatható)”: Ha ezt a beállítást választja, akkor az összes makró figyelmeztetés nélkül fog futni.

Kattintson a kívánt beállítás melletti választógombra, majd kattintson az „OK” gombra.

Engedélyezze vagy tiltsa le a makrókat az Office-on Mac-en

Amikor megpróbál megnyitni egy makrót tartalmazó Office fájlt a Mac gépén, a dokumentum megnyílása előtt megjelenik egy biztonsági figyelmeztetés. Az üzenet azt állítja, hogy a makrók vírusokat tartalmazhatnak, és csak akkor engedélyeznie kell a makrókat, ha megbízik a forrásban.

Kattintson az „Engedélyezze a makrókat” engedélyezésükre, a „Makrók letiltása” gombra a letiltáshoz, vagy a „Ne nyissa meg” gombra, hogy megakadályozza az Office megnyitását a dokumentumban.

Ha a „Makrók engedélyezése” gombra kattint, a munkamenet időtartamára a makrók engedélyezve vannak. Ha le szeretné tiltani a makrókat, egyszerűen zárja be a dokumentumot, majd nyissa meg újra.

A makró beállításainak módosítása Mac gépen

A szigorúbb biztonság érdekében ajánlott a makrók letiltása, bár elmondhatja az Office-nak, hogyan kell kezelni a makrókat tartalmazó dokumentumokat.

Ehhez nyisson meg egy Office fájlt, majd kattintson a tetején lévő program menüre (a Word-t használjuk). Válassza a menü „Beállítások” menüpontját.

A „Személyes beállítások” részben válassza a „Biztonság és adatvédelem” lehetőséget.

A Mac biztonsági és adatvédelmi beállításai

A „Makróbiztonság” részben a következő három lehetőség közül választhat:

  • „Minden makró letiltása értesítés nélkül”: Ez a beállítás letiltja a makrókat és a vonatkozó biztonsági riasztásokat.
  • „Az összes makró letiltása értesítéssel”: Válassza ezt az opciót a makrók letiltásához, de biztonsági riasztást is kap, így tudja, hogy egy dokumentum makrókat tartalmaz.
  • „Minden makró engedélyezése (nem ajánlott; a potenciálisan veszélyes kód futtatható)”: Válassza ezt az opciót, ha az összes makrót figyelmeztetés nélkül szeretné futtatni.

Csak kattintson a választógombra a kívánt beállítás mellett.
Source link


151 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok