A maszkolószalag és a festő szalag közötti különbség

Avatar admin | 2021.08.01. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a maszkolószalag és a festő szalag közötti különbségről (és mikor kell használni)

Fénykép: Viacheslav Zhedankov (Shutterstock)

Ha egy festési projekt elindítására készül, akkor valószínűleg a jövőben a hardverboltba utazik. Az ecseteken, hengereken és a festéken kívül valószínűleg szüksége lesz egy szalagra, hogy a festék ne kerüljön a helyiség díszléceire, ajtókereteire vagy más fafalaira. De milyen szalagot?

A két fő lehetőség a maszkolószalag és a festőszalag, amelyek mindegyike saját célját szolgálja. Ban ben egy cikk a BobVila.com számára, Bob Beacham lebontja a maszkolószalag és a festő szalag közötti különbséget – beleértve azt is, hogy mikor kell minden fajtát használni.

A maszkolószalag és a festő szalag közötti különbség

Kezdjük az alapokkal: Míg a maszkolószalag és a festőszalag is krepppapírból készül, a maszkolószalag általában bézs/krémszínű, a festő szalagja pedig kék (vagy sárga vagy zöld). De technikailag bármelyik szalag bármilyen színű lehet, és általában egymás mellett vannak a bolt polcán.

A legnagyobb különbség a két típusú szalag között, írja Beacham, a ragasztó. A maszkolószalag ragasztója erősebb, ami azt jelenti, hogy nem hámlik le olyan könnyen, mint például a festés – ezért szükség van dedikált festőszalagra.

Mikor használjunk maszkolószalagot

Lehet, hogy a maszkolószalag nem ideális a festéshez, de sok más helyzetben jól jön, – magyarázza Beacham:

Hasznos lehet mindenféle háztartási és műhelyi feladathoz, például egy szakadt vákuumtasak javításához, gyorscímkék készítéséhez vagy egy vonal kijelöléséhez a laminált táblákon, hogy fűrészeléskor ne szakadjanak szét. Ha ragasztószalagot ragaszt a csempere, akkor nem csak a fúrási helyet jelölheti meg egyszerűen, hanem megakadályozhatja a csempe repedését is.

Erős ragasztó tulajdonságai és alacsony költsége miatt jó ötlet, ha egy tekercs maszkolószalagot otthon tart a különböző projektekhez.

Mikor kell festő szalagot használni?

A kevésbé tapadó és könnyebben eltávolítható festő szalag nem meglepő módon a legjobb választás a festéshez. A maszkolószalaggal ellentétben a festési projekt befejezése után tisztán leválik. Ráadásul eltávolításakor a maszkolószalag az új festési munkák egy részét (vagy magát a falat) is magával viheti. Arról nem is beszélve, hogy annak ellenére, hogy kevésbé tapadó, a festő szalag szorosabb tömítést képez, mint a maszkolószalag, ami azt jelenti, hogy a festék kevésbé valószínű, hogy kifolyik.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok