A Microsoft Teams fájljainak szinkronizálása az eszközzel

Avatar admin | 2021.03.18. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Teams logó

Akár azért, mert offline módban kell dolgoznia, akár inkább csak a fájlrendszerén dolgozik, a Microsoft Teams fájljainak szinkronizálása a merevlemezre gyors és egyszerű. Így teheti meg.

A Microsoft Teams fájljainak szinkronizálásához szükséges A OneDrive telepítve van. Ha már be van jelentkezve a Teams-be Microsoft-fiókkal – akár ingyenes fiókkal is -, akkor már akkor is rendelkezik OneDrive-hozzáféréssel, még akkor is, ha nem használja.

A háttérben a OneDrive a SharePoint webhelyet, és a Microsoft Teams az összes fájlját dedikált SharePoint-webhelyeken tárolja. A Teams fájlok szinkronizálásához az eszközre szüksége van egy kliensre az eszközén, amely a csapat mögött lévő SharePoint-helyekkel kommunikál.

A Microsoft Teams-fájlok szinkronizálásához lépjen a csapat egyik csatornájának „Fájlok” fülére, és kattintson a „Szinkronizálás” gombra.

A "Szinkronizál" opciót a Fájlok fülön.

A csapatok megpróbálnak csatlakozni az eszközön lévő OneDrive klienshez.

A Csapatokat megjelenítő panel csatlakozik a OneDrive-hoz.

Ha még nincs telepítve a OneDrive kliens, kattintson a „A OneDrive legújabb verziójának letöltése” linkre, és kövesse az utasításokat a számítógépre történő telepítéséhez.

Miután telepítette a OneDrive klienst (vagy ha már volt), a Teams felkéri Önt, hogy jelentkezzen be Microsoft-fiókjába.

A OneDrive bejelentkezési gomb.

Ha beállítottad kétfaktoros hitelesítés az Office 365-fiókján (amely határozottan javasoljuk), akkor hitelesítő alkalmazásával vagy SMS-kódjával kell jóváhagynia a bejelentkezést.

Az Office MFA jóváhagyási oldala.

Alapértelmezés szerint a fájlok szinkronizálva lesznek Users[username][organization name][Team - Channel]. Kattintson a „Hely módosítása” gombra, ha meg szeretné változtatni a tárolás helyét, majd válassza a „Tovább” lehetőséget.

A szinkronizálási hely és a "Következő" gomb.

Három oldalnyi információ található a megosztásról és a fájlok helyéről, ezért kattintson a „Tovább” gombra. A „Mobilalkalmazás letöltése” oldalon válassza a „Később” lehetőséget.

A "Majd később" gomb.

Most kattintson a „My OneDrive mappa megnyitása” elemre.

A "Nyissa meg a OneDrive mappámat" gomb.

Megnyílik a fájlkezelő ablaka. A szinkronizált Microsoft Teams-fájlokat a csapat és a csatorna nevét viselő mappában találja meg.

A szinkronizált mappa a OneDrive-ban.

Az eszközön végrehajtott bármilyen módosítást automatikusan visszaszinkronizáljuk a Teams csapatába, és fordítva. Ezenkívül a Teams fájljaiban bárki más által végrehajtott változtatások automatikusan szinkronizálódnak az eszközével. Ha offline állapotban dolgozik, a szinkronizálás akkor történik meg, amikor visszalép az internetre.

A szinkronizálási folyamat egyszerre egy csatornát szinkronizál, így ha egy másik csatornáról szeretne szinkronizálni fájlokat, akkor újra át kell futtatnia ezt a folyamatot.

Ha törli a szinkronizált dokumentumokat a OneDrive-ból, akkor azok a Teams-ből is törlődnek. Ennek elkerülése érdekében – vagy ha már nem kell dolgoznia a fájlokon – le kell állítania a mappa szinkronizálását. Ehhez nyissa meg a OneDrive alkalmazást, válassza a „Súgó és beállítások” lehetőséget, majd válassza a „Beállítások” lehetőséget.

A OneDrive "Beállítások" menüpontot.

A „Fiók” lapon keresse meg a szinkronizálni kívánt csatornát, kattintson a „Szinkron leállítása” elemre, és válassza az „OK” lehetőséget.

A "Állítsa le a szinkronizálást" opciót a OneDrive beállításai között.

A felbukkanó megerősítő ablakban kattintson a „Szinkron leállítása” gombra.

A "Állítsa le a szinkronizálást" megerősítő párbeszéd.

A fájlokban végrehajtott bármilyen módosítást a továbbiakban nem szinkronizáljuk a Microsoft Teams szolgáltatással, és az ügyfél fájljainak módosításait a rendszer nem szinkronizálja a számítógépen található fájlokkal. Ez azt jelenti, hogy törölheti a fájlokat a géped fájlkezelőjéből, és azokat nem törli a Teams.
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok