A nagy szóda-ébredés | ÍZ

Avatar admin | 2021.01.31. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Soha nem volt még jobb alkalom érzelmi összeomlásra és annak eldöntésére, hogy nem lehet-e alkoholt fogyasztani, mert túlságosan kavar az agykémia. Ez történt velem tavaly júniusban – de sajnálom, ne legyen kár, mert felfedezni a szénsavas alkoholmentes italok gazdag és változatos új világát, amelyek közül sok elegendő árnyalattal és érdekes ízkombinációval rendelkezik ahhoz, hogy kitöltse a bor és a szeszes italok által hagyott üreget. Egzisztenciális válság.

Az egyik italt a szódával ébresztem: Kimino pezsgő ume leve, amelynek zömök üvegpalackjait egyszer felfedeztem, melegen és meglehetősen magányosan, a helyi különlegességű élelmiszerboltomnál, egy útközbeni polcon. Az egyetlen másik tapasztalatom az ume-val, amelyet néha „japán szilva” -nak neveznek, amely genetikailag a legjobban hasonlít a kajszibarackra, a házi készítésű Sylvan Mishima Brackett umeshu (ume brandy), amelyet San Francisco-i éttermében, a Rintaro-ban szolgálnak fel. Ott Brackett éretlen umát semleges szemcsében párol, cukorral édesít, és egy nagy jégkocka fölött egy sziklás pohárban tálalja, és köretként egy kicsi, sóval savanyított umét (más néven umeboshi). Rintaro umeshuja az egyik kedvenc italom. Kíváncsi voltam, vajon Kimino ódás szódája ugyanúgy képes-e szállítani.

Otthon a halvány szalma színű folyadékot öntöttem be, most már rendesen lehűtve, egy gyémánt által kivágott highball pohárba, és megörültem, amikor láttam, hogy egy üledékréteg ül le az alján: Ez jelezte nekem, a szűretlen természetes borok egykori szerelmeseinek, hogy a termék valódi gyümölcsből készült, és kémiailag vagy mechanikailag nem volt tisztázva. Az íz elfújt: csípősen savanykás, nem túl édes, szinte vegetális minőségű, amelyet a szilva még éretlen állapotban történő sajtolásából adnak.

Minden ebben az italban – földi színe, enyhe homályossága és mézes édességének, savasságának és finom sósságának egyensúlya – jelezte nekem, hogy természetes, kézműves termékeket ittam, eredetileg. Itt volt egy alkoholmentes ital, amelynek több közös vonása volt a normandiai kedvenc paraszti almaborommal, mint a Coca-Cola és a Pepsi vállalatok furcsa, szintetikus termékeivel. Rákattantam.

Elkötelezettségem Kimino szódabikarbónájához rendíthetetlen: Egy furcsa és ijesztő évben ez volt a békém, az enyhítő. És amint a kifinomult üdítők iránti szeretetem egyre növekszik, rengeteg másra érdemes rákeresnem, az ásványi eredetű „fűszeres üdítőkről” a keserédes, amaro által ihletett „szabadidős üdítőkre”. Íme néhány kedvencem.

Capo Soda

Nőszemély
Brooklyni székhelyű Nőszemély teakoncentrátumok gyártójaként kezdte, de a „Spice Soda” termékcsalád három kínálatát mindenképpen érdemes megkeresni. Az Rózsaszín bors citrom szóda váratlan és elragadó, ceruzaforgács és pala jegyzetekkel (olyan érzésekkel, amelyeket általában kiváló minőségű Rhône syrah-okhoz kötök) és a bors tövében enyhe zsibbadás. A meleg, pézsmas fűszer és kellemes keserűség Kurkuma Mézeskalács íz lesz a sláger a hagyományos indiai kurkuma ital aranytej (haldi doodh) vagy amerikai mostoha gyermeke, a Sqirl’s Kurkuma Tonic rajongói körében. Elérhető online drinkdona.com és amazon.com, valamint a Whole Foods és a speciális élelmiszerek New Yorkban.

SZÁRAZ Botanikai Bubbly
Amikor az alapító, Sharelle Klaus 2005-ben elindította a DRY Soda-t, a zérómentes választások kevéssé voltak. Ezért nekiállt egy kulináris alapanyagokból ihletett, változó savtartalmú és édességes szódavíz-sorozat kifejlesztésére, amely reményei szerint egy sörös és borosüveg mellett ülhetett egy kellemes vacsorán. Személyes kedvencem a Uborka zamat, ami olyan, mint a gyengéden édesített gyógyvíz (valamikor várom, hogy élvezhessem a medence mellett). A TASTE szerkesztője, Matt Rodbard részleges a Ananász, amely bor méretű, 750 ml-es palackokban kerül forgalomba. Elérhető online címen drinkdry.com valamint a Whole Foods és a szaküzletekben országszerte.

Casamara Amaro Club Sodas
A detroiti székhelyű Casamara gyönyörűen csomagolt „szabadidős üdítőitalai” mind-mind keserédes ízprofillal rendelkeznek, amelyet a klasszikus olasz aperitivo és digestivo likőrök inspiráltak, amelyek „amari” néven ismertek (és a keserű italok és a szóda klasszikus nem ivóvizes sorrendje). Matt részleges a citrom-zsálya iránt Onda palackot, amelyet még nem tudtam kipróbálni, de amelyet „üdítőnek, ismeretlennek és kalandosnak nevez, mintha egy fiatal LaCroix konzerv vonattal indult volna Long Islandről, hogy felfedezzék a belvárosi amaro bárot, későn iszogatva és hiányolva a visszatér Massapequába. ”

Személyesen kezeskedhetek a grapefruit-chinotto-pelyhesítésért Sera, a fekete ruhás, cigarettázó szocialista, akivel az Onda-palack a belvárosi amaro bárban találkozik. (Az avatatlan chinotto a liguriai virágzású citrusfa, amely az olasz szóda stílusának, más néven chinottónak az alapja. Úgy gondolják, hogy a savanyú narancs regionális mutációja, de íze valóban sui generis. ) Elérhető online címen casamaraclub.com és országszerte a szaküzletekben.

Kimino
Kimino önmagában „habzó leveként” számlálja magát, nem pedig szódaként, és valóban, a legtöbb üvegben látható csábító üledékréteg azt sugallja számomra, hogy ezt a terméket csak frissen préselt gyümölcslével, nádcukorral és japán hegyi vízzel készítik, mint a címkét. mondja. A Japánban 2017-ben piacra dobott márka egy független gazdálkodó kollektíva, amely a Shimoda-félszigeten alapul, ahol gyümölcsléjük a tengerre néz. (Markus Schlageter társalapító szerint a gazdaság egy részét hamarosan hostellé alakítják át, ahol agroturismo-stílusú farmházban tervezik vendégeik fogadását.)

Shimodában Kimino növekszik és válogatja a gyümölcsöket felháborítóan jó érdekében Yuzu íz – kötelező megtalálni a rajongók számára szeretett japán citrusfélék, virágos fejjel és élénk zöld fanyarsággal. Érdemes megnézni a Mikan (narancssárga) és Ringo (alma) ízek, amelyek közül az utóbbi nem tartalmaz hozzáadott cukrot és sok kedvenc almaborom földi funkcionalitása. Nem kell többet mondanom ezekről Ume zamat, csakhogy az oltáránál imádkozom. Minden gazdálkodás a „kanso” módszert követi – ami azt jelenti, hogy Kimino és mezőgazdasági partnerei „a lehető legkevesebbet avatkoznak be, és soha nem használnak herbicideket vagy növényvédő szereket” – állítja Schlageter. Elérhető online us.kimino.com valamint számos speciális élelmiszernek és Whole Foods-nak Los Angeles, San Francisco és New York metró területén.

Moshi
A természetes bor- és kézműves sör mozgalmainak legismertebb „rosszfiúi” sem tudtak viccesebb vagy jobb címkés figyelmeztetést találni, mint a brooklyni székhelyű Moshi: „A Yuzu bőr tele van aromás illóolajokkal, amelyek a az ital teteje. Ne őrjöngj, ez csak yuzu! Határozottan ne őrülj meg, és határozottan csináld figyelje az eredetiket Yuzu íze, valamint azok Cukrozatlan Yuzu szénsavas víz, amely végtelenül üdítő és tökéletesen megragadja a citrus lényegét. Elérhető online drinkmoshi.com, valamint a Ranch Market 99 helyszínén, a nyugati parton, és speciális élelmiszerekkel New Yorkban.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok