A nyári hőség díjat számít az autó akkumulátorának – Legyen tudatában az autóápolásnak

Avatar Gadam | 2021.01.29. 69 Views 0 Likes 0 Ratings

69 Views 0 Ratings Rate it

A nyári hőség díjat fizet autója akkumulátorán

Ha érzi a nyári hőséget, akkor az autója akkumulátora is. A közhiedelemmel ellentétben a nyári mélypontok, nem pedig a téli mélypont jelentenek nagyobb veszélyt az akkumulátor élettartamára a nonprofit autógondozási tanács szerint.

„Amikor az autósok többsége olyan akkumulátorokra gondol, amelyek indítási hibát okoznak, akkor a súlyos téli időjárásra gondolnak, de a nyári forróság az igazi bűnös” – mondta Nathan Perrine, az autógondozási tanács ügyvezető igazgatója. „Sok akkumulátorprobléma jóval a hőmérséklet csökkenése előtt kezdődik. A hő, több mint hideg, lerövidíti az akkumulátor élettartamát. ”

Előbb vagy utóbb az összes elemet ki kell cserélni. A túlzott hő és a túltöltés az akkumulátor élettartamának két fő oka. A hő hatására az elemfolyadék elpárolog, így károsodik az akkumulátor belső szerkezete. A töltőrendszer hibásan működő alkatrésze, általában a feszültségszabályozó, túl magas töltési sebességet tesz lehetővé, ami az akkumulátor lassú halálához vezet.

Az akkumulátor maximális élettartama érdekében az Autóápoló Tanács a következő egyszerű lépéseket javasolja:

  • Ellenőrizze, hogy az elektromos rendszer a megfelelő sebességgel tölt-e; a túltöltés ugyanolyan gyorsan károsíthatja az akkumulátort, mint a túltöltés.
  • Ha az akkumulátora olyan típusú, amelyet ki kell tölteni, rendszeresen ellenőrizze, különösen meleg időben. Adjon hozzá desztillált vizet, ha szükséges.
  • Az akkumulátort mindig cserélje olyanra, amely legalább olyan magas besorolású, mint az eredetileg megadott.
  • Tartsa tisztán az akkumulátor tetejét. A piszok vezetővé válik, amely lemeríti az akkumulátort. Továbbá, ahogy a korrózió felhalmozódik az akkumulátor pólusain, szigetelővé válik, és gátolja az áram áramlását.

Az olyan vezetési szokások, mint a gyakori motor be- és kikapcsolási ciklusok, az önindító több kopását okozzák, mint egy egyszerű oda-vissza munka. További tényezők a vezetési és időjárási viszonyok, a futásteljesítmény, a jármű kora és a túlzott elektromos húzások, például a járműben található szórakoztató rendszerek. Ellenőrizze az akkumulátort, ha észreveszi, hogy a fényszórók és a belső lámpák halványan világítanak, nem működnek a tartozékok, vagy a „ellenőrizze a motort” és / vagy az akkumulátor világít.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.Source link


69 Views 0 Ratings Rate it