Don’t Let Your Thanksgiving Road Trip be a Turkey – Be Car Care AwareBe Car Care Aware

Avatar Gadam | 2021.01.29. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Ne hagyd, hogy a hálaadás útja Törökország legyen

Az egyik módja annak, hogy elkerüljük a hálaadás útjának pulykáját, az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vezetni kívánt jármű jól működik-e. Az utazás előtti 10 perces ellenőrzés gyors és egyszerű módja annak, hogy elkerülje az otthontól sok mérföldnyire lévő meghibásodást – állítja a nonprofit autógondozási tanács.

Az Autóápolási Tanács a következő utazás előtti ellenőrzést javasolja a biztonság és a megbízhatóság biztosítása érdekében az úton:

  1. Ellenőrizze az összes folyadékot, beleértve a motorolajat, a szervokormányt, a féket és a sebességváltót, valamint a szélvédőmosó oldószert és a fagyálló / hűtőfolyadékot.
  2. Ellenőrizze a tömlőket és az öveket amelyek meglazulhatnak, megrepedezhetnek, törékenyek, elkophatnak vagy túlzott kopás jeleit mutathatják. Ezek kritikus fontosságúak az elektromos rendszer, a légkondicionáló berendezés, a szervokormány és a hűtőrendszer megfelelő működéséhez.
  3. Ellenőrizze a gumikat, beleértve az abroncsnyomást és a futófelületet is. Az egyenetlen kopás jelzi a kerék összehangolásának szükségességét. A gumiabroncsokat is ellenőrizni kell a kidudorodások és kopasz foltok szempontjából.
  4. Ellenőrizze a világítást a külső és belső világítással kapcsolatos problémák azonosítása, mivel nő a baleset esélye, ha nem látja vagy nem látja.
  5. Ellenőrizze az ablaktörlőket. Az ablaktörlő lapátokat félévente cserélni kell. Ellenőrizze, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek-e, és tartályban tartsa az oldószert.

„Az utazás előtti járműellenőrzés nyugalmat biztosít” – mondta Nathan Perrine, az Autóápolási Tanács ügyvezető igazgatója. „A megfelelő óvintézkedések meghozatala lehetőséget biztosít arra, hogy a javításokat saját megbízható technikusa végezze el, mielőtt az útra lép, csökkentve ezzel a költséges autóhibák esélyét otthonról távol.”

Az utazás közbeni üzemanyagköltségek megtakarítása érdekében az Autóügyi Tanács azt javasolja, hogy az autósok kerüljék az agresszív vezetést, tartsák be a sebességkorlátozást és kerüljék a túlzott alapjáratot. A sérült, laza vagy hiányzó gázkupakokat ki kell cserélni, hogy megakadályozzák a gáz kiömlését vagy elpárologását. A tanács azt is javasolja, hogy az autótulajdonosok töltsék be az útmenti vészhelyzeti készletet.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.Source link


17 Views 0 Ratings Rate it