A parmezán sajt költsége hamarosan megnő

Avatar admin | 2021.01.29. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Valaki reszel egy tömb parmezán sajtot.
GCapture / Shutterstock

Ha az utóbbi időben egy élelmiszerboltban járt, valószínűleg észrevette az élelmiszer költsége az elmúlt évben nőtt. Sajnos egy népszerű sajt ugyanarra a sorsra jut. Készítsd el most a tésztádat, sajtfejeket, mert a parmezán hamarosan pricessé válik.

A tej volt az egyik élelmiszer-ipari elem, amelyet a 2020-as járvány nagy mértékben érintett. Mivel az iskoláknak és éttermeknek a bezárások és a csökkent kapacitások miatt már nem volt rá szükség, többlet keletkezett. Ez elmozdította a piacot, és az ellátási lánc megmutatta a hatást növekvő költségek és korlátozott készlet.

A bajban lévő tejpiacok miatt a tej alapú sajtok drágultak, amint valószínűleg észrevettétek. A sajt öregedési folyamata következtében újabb változás következik be.

Ellentétben a frissebb sajtokkal, például a mozzarellával, amelyek meglehetősen gyorsan eljutnak az élelmiszerboltokba, a parmezán csak most kezd áremelkedést mutatni. Mivel a sajt hosszabb ideig érlelődik, a 2020 késő tavaszán és kora nyár elején (amikor a tejtermékellátás kérdéseinek csúcspontja volt) készült tételek éppen most érik el az üzleteket.

Ez azt jelenti, hogy az ellátási lánc kérdései éppen most fognak tükröződni az árcédulában. Ezt egyél, ne azt! beszélt Neil Cox-szal, a Schuman sajt, aki azt jósolta, hogy a parmezán költsége fontonként összességében 1,50–2,00 USD, 2021 áprilisáig pedig 70–75 cent lesz.

Ha olyan tésztaimádó vagy, aki nem tud ellenállni egy kis borotvált sajtnak a vacsora tetején, akkor érdemes sokat készítenie ezeket az ételeket még az árak emelkedése előtt.
Source link


27 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok