Egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta.

Avatar admin | 2021.03.12. 76 Views 0 Likes 0 Ratings

76 Views 0 Ratings Rate it

Egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta … amire szüksége van a hétvégén. A francia Baszk régió inspirálta ez a sajttorta ráncos, pelyhes, édes tetejű, krémes citromos sajttorta töltelékkel. Mélybarna teteje körül repedésekkel rusztikus, de csinos és nagyon egyedi megjelenésű. Tényleg nem olyan, mint bármely más sajttorta, amit korábban kapott. Kívül pelyhes, de belül krémes, dús és ruganyos citrom ízű. Bónusz? Ez a legkönnyebben elkészíthető sajttorta és (majdnem) lehetetlen elrontani.

Egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta felülnézeti képe, néhány szelet tortával

Nos, nézze meg, hogy ezen a héten nem egy, hanem két nem csokoládé desszert. Kedd között crème brûlée és a mai sajttorta, tényleg vaníliás témájú desszertrúgáson vagyok. Ma nem terveztem megosztani ezt a sajttortát, de miután a minap adtam egy kis előzetest az Instagramon, egyértelmű volt, hogy úgy tűnt, mindenki most szeretné ezt a receptet.

A húsvét rohamos közeledtével mindenképpen tavaszi témájú desszertek vannak a fejemben. A múltban többnyire csokoládé húsvéti desszerteket osztottam meg, de idén a klasszikusok közül többet ölelek fel. De klasszikusok csavarral… természetesen.

Adja meg ezt az égett baszk sajttortát. Csináltam egy áfonyás baszk sajttorta néhány nyárral ezelőtt. De ma egy hagyományosabb fogást szerettem volna megosztani édes citrom hozzáadásával. Ez valóban a legegyszerűbb sajttorta, amit valaha elkészít, és valószínűleg a legfinomabb is.

Ezt elég nehéz legyőzni.

prep fénykép torta tészta keverőtálba

Az égett baszk sajttorta háttere

Egy kis visszatekintő történet a baszk égett sajttortáról. Francia Baszkföldről származik. Hagyományosan kéreg nélküli sajttorta, sok krémsajttal és rengeteg tojással. A legnagyobb különbség a baszk sajttorta és a hagyományosabb amerikai sajttorta között az, hogy a baszk sajttortát magasabb hőmérsékleten sütik. A nagy meleg mély, sötétbarna „megégett” külsőt hoz létre, miközben továbbra is szuper krémes és szinte pudingszerű belső teret biztosít.

Személy szerint a baszk stílusú sajttortában azt szeretem a legjobban, hogy nem nyűg, stressz és semmi sem túl divatos. Rendben van, hogy égettnek tűnik, és rendben van, hogy a tetején végig ráncos repedések vannak. Valójában minél tökéletlenebb megjelenésű, annál jobb.

Arról a tökéletlen, de tökéletes megjelenésről szólok.

előkészített fotó sajttorta sütés előtt

A baszk sajttorta elkészítése egyszerű, íme, hogyan…

Hagyományosan ez a torta nagyon-nagyon egyszerűen krémsajtból, cukorból, tejfölből és lisztből készül. Egy csepp vaníliát és egy csipet sót is adnak hozzá. Ez segít megkönnyíteni és kiegyensúlyozni az elég gazdag sajttortát.

Elég egyszerűnek tartottam a változtatásokat, de úgy gondolom, hogy nagy változást hoznak.

Friss citromhéjat adtam hozzá, megkevertem a vaníliát, és egy még krémesebb és édesebb sajttortához egy tojással kisebb mennyiségű tojást használtam.

De itt a citromcukor a csillag. A megfelelő könnyedséget adja ehhez a gazdag sajttortához.

fénykép sütemény sütés után

Kezdje az összetevőkkel. Mindennek szobahőmérsékleten kell lennie, de különösen a krémes sajtnak és a tojásnak. Azt szeretné, hogy a krémsajt könnyen felverhető legyen a cukorral és a citrom héjával együtt. Különösen könnyű és bolyhos lesz, ami tökéletes textúrát biztosít a sajttorta számára.

Szeretem a krémsajtot cukorral és citrommal krémezni, hogy a citrom héja valóban bejusson a krémsajtba, és még ízesebb eredményt teremtsen.

Élelmiszerboltomban a rózsaszín citrom szépségei voltak, ezért ezeket használtam, de a Meyer vagy a szokásos citrom is csodálatosan működik ebben a tortában.

Miután a krémsajt könnyű és puha, egyszerűen verje bele a tojásokat, majd a tejszínt. Miután a tészta sima, rostáljon át egy kis lisztet és egy csipet sót. A szitálás kulcsfontosságú és biztosítja, hogy egy könnyű krémes sajttorta kerüljön a kezébe, lisztdarabok nélkül.

felső, zár-megjelöl fénykép, egyszerű, citrom, cukor, égetett, baszk, sajttorta

És most süt.

Öntsük a masszát egy pergamennel bélelt tortaformába, majd szórjuk meg egy kevés citromcukorral. És ennyi, az egyik legegyszerűbb süteményütő.

Mint fentebb említettem, ezt a sajttortát nagy hőfokon … 400 ° F-on sütjük, körülbelül egy órán keresztül. Amint a sajttorta süt, magasra emelkedik a kemencében, és mély, mély aranybarna lesz, körülötte égett foltokkal. A tetején lévő cukor nem hagyományos, de annyira finom. Végül karamellizálódik, és pelyhes, ropogós felsőt hoz létre … amit imádom.

Nagyon egyedi és egyben olyan csinos.

Egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta szelet

Hagytam a süteményt kihűlni a serpenyőben. Ezután kiveszem a serpenyőből, és óvatosan elhúzom a sütőpapír oldalait. Legyen óvatos, amikor eltávolítja a pergamenpapírt. Ha túl gyorsan húzza, végül beletép a süteménybe, mivel a torta szeret ragaszkodni az oldalak körüli pergamenhez.

Miután a torta kihűlt, felszeletelheti, megszórhatja még egy kis citromcukorral, és tálalhatja. Az amerikai sajttortával ellentétben ezt leginkább szobahőmérsékleten szolgálják fel. Bár biztosan lehűtheti, ha úgy tetszik.

És ez az. Minden falat kissé pelyhes a legkrémesebb sajttorta-központtól, amely tele van édes vanília- és citromízzel. Ez az egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta minden olyan finom, mint amilyennek hangzik.

Tökéletes egy nagyon kora tavaszi hétvégi sütéshez …

Egyszerű citromos cukorral égetett baszk sajttorta  halfbakedharvest.com

Más ruganyos citromos desszerteket keres? Itt van néhány próbálkozás:

Earl Grey áfonya citromos sütemény

Nincs felhajtás citromos torta

Pattanó áfonyás citromréteg torta

Citromos kókuszos meztelen torta felvert vaníliás vajkrémmel

Végül, ha elkészíti ezt az egyszerű citromos cukorral égetett baszk sajttortát, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Egyszerű citromcukorral égetett baszk sajttorta  halfbakedharvest.com