A „Primal” az animáció tiszta, véres ünnepe – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.13. 54 Views 0 Likes 0 Ratings

54 Views 0 Ratings Rate it

Felnőtt úszás Primal: Lándzsa és Fang szemben a velociraptorokkal
Felnőtt úszás

Ha valaha is tetszett a rajzfilmek, mint művészeti forma, látnia kell Eredeti. Genndy Tartakovsky producer legújabb sorozata, ő Dexter laboratóriuma és Samurai Jack hírnév, ez nem annyira show, mintsem a zseniális animáció és rendezés bemutatója. Az első öt epizód elérhető HBO Max.

Nem sokat hozzá

A Primal az előzmények fantasy változatában van megadva, ez a fajta beállítás látható egy laza gyermekjáték-készlet esetében, amelyet sokkal jobban érdekel a képzelet, mint a paleontológia. Ez egy kis T-rex és egy termetes barlanglakó vándor kalandjait követi. És úgy értem, hogy a barlanglakó ősember, nem korai hominid vagy neandervölgyi: Gondolkodj Kr. E, nem A tűz keresése.

A történetet teljesen párbeszéd nélkül közvetítik: az ősember csak morgolódhat és ordibálhat, a dinoszaurusz csak ordíthat és sziszeghet. A karaktereknek vannak neveik (Spear the Caveman, Fang the T-Rex), de csak akkor fedezed fel őket, ha belemélyedsz a produkciós jegyzetekbe. Vannak más intelligens lények is a vadvilágban, de ezek kevesen vannak, és még azoknak sem sok mondanivalója van, mint a Spear.

Kettőjük valószínűtlen párost alkot, miután egy sokkal nagyobb ragadozók egy része megeszi a családját és a nőstényét. Miután a gyilkosokat legyőzték, Spear és Fang egyik helyről a másikra járnak. Nem mondják meg, hogy merre tart Spear és Fang, mit keresnek, vagy mit tehetnek, ha megtalálják. Az egyetlen sürgető gondjuk az, hogy találnak ennivalót, és kerülik (vagy kíméletlenül megölik) mindazt, ami meg akarja enni őket.

Ez egy epizodikus élmény, amelynek sokkal több közös vonása van a régebbi műsorokkal, mint például Van fegyver, utazni fog mint a leglazább sitcom, amelyet ma a televízióban láthat. Szinte bármilyen sorrendben megnézheti az epizódokat, és megismerheti a lényegét: Mindössze kettőre (eddig tízből) van szükség ahhoz, hogy az ember és a fenevad közötti kooperatív támogató dinamikát szögezzük le. Az agyar nem Spear háziállata vagy akár lovaglása, és nem is a foglya. Inkább Han és Chewie helyzet, csakhogy egyikük sem a sziporkázó.

Felnőtt úszás Primal: Lándzsa és agyar mezőben
Felnőtt úszás

Ja, és mielőtt tovább mennénk: A fantasztikus téma és az animációs formátum ellenére ez egyáltalán nem gyerekeknek szóló műsor. Kizárólag a Felnőtt úszás, a Cartoon Network pimaszul felnőtteknek szóló részében jelenik meg, és kiérdemli ezt a különbséget. Alapvetően minden epizód rendkívüli mennyiségű zsigeri erőszakot fog elkövetni, gyakran elhúzódó, döbbenetes lövésekben. Ez a szó legtisztább értelmében vad.

A szem ünnepe

Ha 20 perc rajzfilm, párbeszéd nélkül és lényegében humor nélkül, nem tűnik vonzónak számodra, valószínűleg nem is az lesz. Eredeti egy kirakat: Tartakovsky és csapata esélye teljesen megvadulni animációval, rendezéssel, karaktertervezéssel és dicsőséges, dicsőséges színekkel.

Nehéz verbálisan kifejezni a mozgás puszta örömét Eredeti szállít. Beszélhetnék arról, hogyan láthatja Tartakovsky szerelmét a kontrasztos szögletes és ívelt elemek iránt a karakterekben, vagy arról, hogy az éles vastag vonalak mennyire képesek annyi mozgást és érzelmet kifejezni, miközben más animációs műsorok anime hatásait megcsinálják. Beszélhetnék a heti akciókészlet puszta kreativitásáról, amelyeket érdemes önmagukban megnézni, csak azért, hogy lássam az őskori vadállatok fantázia változatát.

De valójában csak mozgásban kell látnod ezt a dolgot. Nézze meg az alábbi négy perces klipet. A végére tudni fogja, hogy szeretné-e látni a sorozat többi részét, vagy sem. Figyelem: Elég grafikus, de ez az egyik legkevésbé véres szekvencia Eredeti.

Ennek ellenére az előadás nem mindenkinek való. Ellentétben más műsorokkal, amelyek csodálatos animáció vitrinek, Eredeti követeli, hogy nagyjából állandóan figyeljen. A szóbeli párbeszéd helyett a főszereplők finom érzelmekre való hagyatkozása azt jelenti, hogy nem nézheti meg, miközben okostelefonján hírcsatornákat böngész.

Tapasztalatként inkább közös, mondjuk Fantázia mint valami csodálatos akciósorozattal és átfogó cselekménnyel Támadás a Titán ellen vagy Vadász X vadász. Meglepő összpontosításra van szükség ahhoz, hogy valóban élvezhesse Eredeti, ezért mentse el rövid megtekintéshez hosszú meghajlás helyett.

Felnőtt úszás Primal: Lándzsa egy fában
Felnőtt úszás

Ha régóta rajongsz az animációért, láthatsz néhány varratot. A Primal állítólag a TVPaint-ben készül, egy népszerű animációs csomagban, amelyet professzionális gyártásra terveztek, szemben a saját fejlesztésű rendszerekkel, amelyeket a Disney, a Pixar és a Co. És igen, ha jól megnézi, ismétlődő elemeket, változó karakterlépéseket és néhány animációs következetlenséget fog látni. Különösen bűnös az egyik epizód, amely többször átnagyítja a sötét erdőt.

De összességében nagyjából minden egyes vizuális elem Eredeti állkapocs. Nem kevesebbre emlékeztet, mint azokra a klasszikus színes vasárnapi csíkokra Calvin és Hobbes amikor Bill Waterson egy apró négyzetet töltött el az űrben egy viccen, és diót festett akvarell dinoszauruszokkal a maradék részéig. Kivéve most, hogy mozgásban van.

Meglepetés Tear-Jerker

Míg az első epizód erősen az érzelmekre támaszkodik, hogy eladja Spear és Fang kapcsolatát, a sorozat ritmusba kerül a következő epizódok felett, főként azokra a kiterjesztett cselekvési szekvenciákra összpontosítva, hogy a világ egy részét kivégezze. Általában egyikük vagy másikuk bajba kerül, vagy találkoznak egy igazán nagy dologgal vagy nagyon sok apró dologgal. És akkor ölje meg őket.

Felnőtt úszás Primal: Lándzsa és fia
Felnőtt úszás

De amikor a műsor lassítás mellett dönt, lehetővé téve, hogy a nem verbális vezetéseinek finom kapcsolatára összpontosítson, meglepheti, hogy mennyire meghatóvá válik. Az első évadban semmi sem zavart, mint a hírhedt első sorozat Fel, de határozottan eladja a Spear és a Fang közötti alapvető kötést.

A műsor első öt epizódját egy cliffhangeren fejezi be, majd a tizedik (és jelenleg utolsó) epizód még ennél is nagyobb eséssel jár. Ez a legjobbfajta finálé a történet bővítéséhez, így nemcsak a szereplők kedvéért, hanem azért is, amit a világ Eredeti mint egész. Szerencsére tudjuk, hogy jön a második évad … bár nincs megmondva, hogy valójában mikor érkezhet meg.

Trükkös a felkutatás

A rossz hír az, hogy valamennyit nehéz megtalálni Eredeti pillanatnyilag. HBO Max az egyetlen streaming szolgáltatás, amely a teljes katalógus részét képezi, és csak a tíz első öt epizódot tartalmazza. Ha előfizet kábeles vagy műholdas csomagra, akkor is jelentkezzen be a Felnőtt úszás webhelyre ugyanarra az öt epizódra.

Felnőtt úszás Primal: Lándzsa és agyar tábortűznél
Felnőtt úszás

Furcsa módon a Eredeti igény szerint megtekinthető videóként, ha feliratkozik a drága YouTube TV-re. A Sling TV kapja az első ötöt, de nem az utolsót. Még nincs DVD- vagy Blu-Ray-kiadás, és sehol sem lehet ingyen megnézni a következő öt részt.

Jó hír, hogy epizódonként megvásárolható minden szokásos gyanúsítotttól: alma, Google, amazon, Microsoftstb. És bár a tényleges tartalom hossza meglehetősen drága, nekem Eredeti minden fillért megér.
Source link


54 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok