A PS5 DualSense vezérlő párosítási módba állítása

Avatar admin | 2021.01.30. 34 Views 0 Likes 0 Ratings

34 Views 0 Ratings Rate it

dualsense ps5 vezérlő be van kapcsolva
Sony

A PlayStation 5 (PS5) DualSense vezérlője Bluetooth-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy nem kell csatlakoztatnia a konzolhoz való használatához. Ezt azonban párosítania kell a konzollal. Így állíthatja párosítás módba.

Az elődökhöz, a DualShock 3-hoz és a DualShock 4-hez hasonlóan a PS5 DualSense vezérlője vezeték nélkül is használható. Ha azonban nem USB-kábellel csatlakozik a PlayStation 5-hez, akkor a konzolon való regisztráláshoz párosítási módot kell használnia.

Amikor a DualSense párosítási módban van, vezeték nélkül összekapcsolható egy másik eszközzel – a kérdéses eszköz a PS5.

Jegyzet: Használhatja a párosítási módot a DualSense PC-hez és Mac-hez történő párosításához Bluetooth segítségével. Sajnos a vezérlőnek nincsenek kompatibilis illesztőprogramjai, így az írás idején nem fog egyszerűen működni ezen platformok egyikén sem.

A PS5 első vezérlőjének csatlakoztatása

Ha először kapcsolja be a PlayStation 5-et, akkor USB-kábellel csatlakoztatnia kell a DualSense vezérlőt a konzoljához, mivel a fiók beállításához szüksége lesz rá. A konzolhoz tartozik egy vezeték, ezért dugja be a konzol elülső részén található USB portba.

hol található az usb port a ps5 előtt

Ezután dugja be a kábel USB-C végét a vezérlő tetején lévő portba.

hol található a töltőport a ps5 dualsense vezérlőn

A vezérlő bekapcsolásához nyomja meg a PlayStation gombot a két analóg bot között. A konzol automatikusan csatlakozik a vezérlőhöz, vagyis azonnal használhatja. A konzol beállítása után kihúzhatja az USB-kábelt, és a vezérlő továbbra is szinkronizálódik a PS5-tel.

Engedélyezze a DualSense vezérlő párosítási módját

A megvásárolt további vezérlőkhöz Bluetooth párosítással kell párosítani őket a konzollal.

A DualSense vezérlő párosításának első lépése párosítás módba állítása. Ehhez tartsa lenyomva a PlayStation logó és a Létrehozás gombot egyszerre. A PlayStation gomb a két analóg bot között van, míg a Create gomb a trackpad bal felső sarkában található.

a párosítási mód aktiválva van a dualsense vezérlő létrehozó és playstation gombjaival

Tudni fogja, hogy a vezérlő párosítási módban van, amikor a nyomógomb alatt a fény gyorsan kéken villog, egy pillanatra elsötétül, majd újra villog.

Ezután lépjen a PS5 beállításaihoz a főmenü jobb felső sarkában lévő kis fogaskerék ikon kiválasztásával.

hol találja meg a beállításokat a ps5-n

Ezután keresse meg a „Kiegészítők” lehetőséget.

hol találja a kiegészítőket a PS5 beállításai menüben

Lépjen az „Általános”, majd a „Bluetooth kiegészítők” részhez.

hol találja meg a Bluetooth beállításait a PS5-ben

Ebben a menüben, ha a PS5 vezérlője még mindig villog, akkor a „Vezeték nélküli vezérlő” elemet kell látnia a „Talált kiegészítők” listán. Válassza ki, és a másodlagos vezérlő párosítva van a PS5-zel, és megjelenik a „Bejegyzett kiegészítők” alatt.

ps5 bluetooth kiegészítők menü

Ha párosítás nélkül szeretné kikapcsolni a párosítási módot, nyomja meg újra a PlayStation gombot.

Állítsa vissza a DualSense vezérlőt

Ha problémákba ütközik a vezérlő párosításával, a legjobb megoldás lehet a vezérlő visszaállítása. Ez visszaveti a vezérlőt a gyári üzemmódba, amely az első szállításkor volt, vagyis újra konzollal kell párosítania.

Meg kell nyomnia a reset gombot, amely a vezérlő hátoldalán található a „Sony” szó mellett. A gomb megnyomásához tűt vagy kibontott gemkapcsot kell használnia.

Tartsa lenyomva a gombot körülbelül öt másodpercig. Nem fog jelezni, hogy a vezérlő vissza lett állítva. Innen újra megpróbálhatja a fenti lépéseket a vezérlő és a PS5 párosításához.


A DualSense nem az egyetlen Sony vezérlő, amelynek párosítási módja van. A DualShock 3 volt az első Bluetooth funkcióval rendelkező vezérlő, bár a PC-vel való párosítás lépései bonyolultabbak voltak, mint csupán párosítási módba állítani –nézze meg útmutatónkat hogyan lehet megvalósítani.

A DualShock 4 viszont viszonylag egyszerű volt párosítani más eszközökkel. A DualShock 3-tól eltérően a párosításhoz nem volt szükség speciális szoftver letöltésére. További információért olvassa el útmutatónkat a PS4 vezérlő párosításáról PC-vel vagy Mac-szel.
Source link


34 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok