Fejlécek vagy láblécek hozzáadása a Google Táblázatokhoz

Avatar admin | 2021.01.31. 80 Views 0 Likes 0 Ratings

80 Views 0 Ratings Rate it

Google Táblázatok

A Google Táblázatok A táblázat nem rendelkezik látható fejléccel vagy lábléccel, amíg nem dönt a nyomtatás mellett. Ha fejléceket és lábléceket szeretne hozzáadni a Google Táblázatok táblázathoz, akkor a nyomtatóbeállítások menüjét kell használnia – a következő módon.

Először nyissa meg a Google Táblázatok táblázat amely tartalmazza az Ön adatait. Az oldal tetején kattintson a Fájl> Nyomtatás elemre a dokumentum nyomtatóbeállításainak menüjének megtekintéséhez.

A Google Táblázatok táblázatban nyomja meg a Fájl> Nyomtatás gombot a táblázat nyomtatóbeállításainak eléréséhez.” width=”409″ height=”600″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>A „Nyomtatási beállítások” menüben testre szabhatja a táblázata elrendezését és kialakítását, hogy nyomtatásra alkalmas legyen.  Új fejléc vagy lábléc hozzáadásához kattintson a jobb oldali menü „Fejlécek és láblécek” kategóriájára.</p>
<p><img loading=

Megjelenik az elérhető fejlécek és láblécek listája. Kattintson egy előre beállított lehetőség (például „Oldalszámok”) melletti jelölőnégyzetre annak engedélyezéséhez.

Kattintson a rendelkezésre álló előre beállított lehetőségek egyikére a "Fejlécek és láblécek" kategóriában "Nyomtatási beállítások" menüben adhatja hozzá ezeket a szolgáltatásokat a nyomtatott táblázathoz.

Hozzáadhat oldalszámokat, munkafüzet címet, lapnevet vagy aktuális dátum vagy idő a nyomtatott táblázathoz. A Google automatikusan meghatározza, hogy ezeket a fejlécbe vagy a láblécbe kell-e tenni.

Például az oldalszámok automatikusan a láblécbe kerülnek, míg a munkafüzet címe a fejlécbe kerül. Ha módosítani szeretné egy előre beállított opció helyzetét, vagy bármilyen egyéni szöveget szeretne hozzáadni a fejléchez vagy a lábléchez, kattintson az „Egyéni mezők szerkesztése” elemre.

Kattintson a gombra "Egyéni mezők szerkesztése" ban,-ben "Fejlécek és láblécek" kategóriában "Nyomtatási beállítások" menü a nyomtatott Google Táblázatok fejlécének és láblécének testreszabásához.

A jobb oldali nyomtatási nézet megváltozik, és lehetővé teszi a fejléc vagy lábléc szövegmezőinek szerkesztését. Kattintson egy mezőre a fejléc vagy a lábléc bármilyen módosításához.

Kattintson a rendelkezésre álló szövegmezőre a látható Google Táblázatok nyomtatási nézet fejlécében vagy láblécében a meglévő fejléc vagy lábléc szövegének hozzáadásához, eltávolításához vagy módosításához.

Ha készen áll a módosítások mentésére, kattintson a jobb felső sarokban található „Megerősítés” gombra, hogy visszatérjen a „Nyomtatási beállítások” menübe.

nyomja meg "megerősít" a jobb felső sarokban az egyéni Google Táblázatok fejléc vagy lábléc módosításainak mentéséhez.

Ha elégedett a fejlécben vagy a láblécben végrehajtott változtatásokkal, kattintson a jobb felső sarokban található „Tovább” gombra.

A fejléc vagy a lábléc testreszabása után nyomja meg a gombot "Következő" a jobb felső sarokban "Nyomtatási beállítások" menüt a szerkesztett Google Táblázatok nyomtatásának megkezdéséhez.

Most a böngésző vagy az operációs rendszer nyomtatóbeállításainak menüjébe kerül. Itt további nyomtatási beállításokat adhat meg a táblázathoz, például a nyomtatni kívánt példányok számát.

A fejlécen vagy a láblécen végrehajtott módosítások automatikusan mentésre kerülnek, és a Google Táblázatok minden nyomtatott példányára is vonatkoznak.
Source link


80 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok