A Smart NASA által inspirált, légmentes fém kerékpárabroncsai azt ígérik, hogy soha nem fog megjelenni – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.03.24. 36 Views 0 Likes 0 Ratings

36 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Vértes METL abroncsok, amelyek úgy néznek ki, mint egy láncszem
Okos

Ha valaha is foglalkozott egy defektes kerékpárabronccsal, valószínűleg ez egy elkeserítő élmény volt, amelynek vége egy jó menet volt. Okos, a új induló cég, úgy gondolja, hogy van megoldása a NASA által inspirált technológiának köszönhetően. Új kerékpárabroncsai úgy néznek ki, mint egy láncszem, és nem igényelnek levegőt. De rengeteg kérdésünk van.

Ha komolyan gondolja a biciklizést, könnyedén elköltheti több ezer dollárt a vezetési élmény finomhangolásához. Tekintettel arra, hogy lényegében egy kis kerettel jár két kerékkel, az abroncsok könnyen a legkritikusabb döntések közé tartoznak. És amit választasz, attól függ, hogy milyen lovagolsz.

A Smart új METL abroncsai megoldást kínálnak az egyik leggyakoribb kérdésre, amellyel szembesülhet egy biciklizés során – fáradtan kilyukadva. Nézze meg alaposan, és hasonlítanak a láncszem linkekre, és ez nem véletlen. A Mars Rover által használt kerekekhez hasonlóan a METL is lemond a gumiról és a levegőről a Shape Memory Alloy Radial Technology mellett. Ez lényegében egy speciális titán rugós gumiabroncs, amely nem igényli az inflációt.

Vértes láncszem fáradt, tiszta és átlátható.
Okos

A NASA eredetileg a Mars Rovers számára kulcsfontosságú probléma megoldására fejlesztette ki a technológiát. Olyan bolygón haladnak, ahol nincsenek utak és rengeteg éles szikla van, amelyek képesek leszúrni a hagyományos gumiabroncsot. De a Marson nincsenek tartalék gumik. Tehát a Rover gumiabroncsok ugyanazt a nikkel-titán ötvözetet (más néven NiTinol +) használják, hogy megkerüljék a problémát. Amikor egy Mars Rover egy éles sziklán hajt át, a gumiabroncs meghajlik, hogy megfeleljen a szikla alakjának. Utána visszatér eredeti alakjához.

Ahogy a Smart fogalmaz, az abroncsok „gumihoz hasonló gumik, ugyanakkor erősek, mint a titán”. De tekintettel a fém jellegre, természetes feltételezni, hogy a gumik nehézek. A Smart jelenleg nem szolgáltat súlymérőket, és ez egy fontos részlet.

A láncszemszerű gumiabroncs extrém vértes.
Okos

A kerékpárosok inkább a könnyű gumiabroncsokat részesítik előnyben, mivel a rotációs súly hozzáadása gyorsabban összeadódik, mint a súly a kerékpár vázához. A Smart szerint „ezek a gumiabroncsok sok általános alternatívával versenyképesek, ha a tömegről van szó. Ez magában foglalja a kavicsos és hegyi kerékpárokat, az e-kerékpárokat, az autógumikat és a teherautó gumiabroncsokat.

A másik fő válasz a gumiabroncsok nyomása körül forog. A gyakori kerékpárosok finomhangolják az abroncsnyomást a gördülékenyebb utazás érdekében. Smart szerint a prototípusok egy standard gumiabroncsot emulálnak 100 PSI-vel. Sok versenyző számára ez magasabb szám, mint amennyit ők jobban kedvelhetnek.

És természetesen még nem tudjuk az árát. A Smart szerint az árképzés célja az, hogy „sokkal inkább prémium legyen a piacaikon, összehasonlítható egy nagy teljesítményű vagy versenygumival”. Tehát ne számítson arra, hogy ezeket legalább olcsón megkapja, legalábbis eleinte. De ha hosszabb ideig tartanak, mint az átlagos gumiabroncs, a matematika segíthet megtérülni. A METL-kel kell kerekeznünk, hogy biztosan tudjunk róla.

Forrás: Okos[ad_2]
Source link


36 Views 0 Ratings Rate it