A szúnyogvirág ültetése, metszése és gondozása

Avatar Gadam | 2021.08.20. 176 Views 0 Likes 0 Ratings

176 Views 0 Ratings Rate it

Az Echinacea egy könnyen termeszthető növény, amely szép színt kölcsönöz minden helynek. Ez a növény nemcsak beporzóbarát, hanem gyönyörű vágott virágot is teremt! Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell ültetni, metszeni és ápolni a kúpokat.

A végső echinacea útmutató

Echinacea nagyon különleges helye van a szívemben és a kertemben. Annyi mindent lehet szeretni ezekben a gyönyörű tüskés virágokban. Ők szárazságtűrő és nem fog panaszkodni szegény talaj.

Rendkívül alacsony karbantartás miután létrehozták, és előállítanak egy csomó szemcukrot, amely hozzáteszi színpompás a kertbe.

Echinacea készíteni is csodálatos vágott virágok, vonzó beporzó növények, fontosak táplálékforrás madaraknak télen, és van gyógyászati ​​tulajdonságok hogy segítsünk immunitásunk kialakításában.

Mindezek a csodálatos előnyök mellett az echinacea biztosan megérdemli az állandó helyet a kertben!

Növekvő Echinacea

A kúpvirágok nagyon alacsony karbantartási igényűek, ha létrejönnek. Íme néhány dolog, amit tehet annak érdekében, hogy megfelelően elinduljon.

Könnyű

Válasszon egy helyet a gombbal legfényesebb fény az ami neked van. Echinacea szereti az erős fényt és teljes napsütésben virágzik. A növények tolerálják a részleges napsütést is, és így is rengeteg virágot teremnek.

Sok árnyékom van a kertemben, és amúgy is igyekszem minél több tobozvirágot bepattintani. Még mindig az árnyékban virágoznak, de kevésbé virágosak és hajlamosak felborulni.

echinacea a kertben

Locsolás

Echinacea is nagyon könnyű, ha öntözésről van szó. Jól öntözze őket, hogy új növényeket telepítsen a kertbe, és ösztönözze a mély gyökereket. Miután létrejött, nem lesz szükségük további öntözésre, kivéve, ha extrém aszályos időszakban él.

Trágyázás

Kúpvirágok nincs szükség speciális műtrágyákra egész évben. Ültesse őket valami jól korhadt komposzttal, majd tavasszal ismét adjon hozzá komposztot.

Kövesse a normálisat talajépítési stratégiák és nem kell semmilyen kiegészítő tápanyagot hozzáadnia a növényekhez.

Szaporítás

Echinacea nő a hosszú gyökér ami segít nekik a talaj mélyéről szívni a vizet és megadni nekik ezt a szívósságot. Ez a törzsgyökér azt is jelenti, hogy nem jó évelő növények osztására.

Hagyja a növényeket csomósodni, és ha többet szeretne ültetni, akkor kezdje el őket mag, dugványok, vagy vegyen be egy új transzplantációt.

Metszés

Ezek az alacsony karbantartási igényű növények nem igényelnek metszést egész évben, de lehet metszeni őket, hogy növeljék a virágzást és meghosszabbítsák a virágzási időt.

Echinacea már meglehetősen régóta virágzó növény, amely nyár elején kezdődik, és egészen az ősz közepéig tart a 7. zóna kertemben. Ha szerencséje van ahhoz, hogy nagy területe legyen növénygyűjteménnyel, akkor valóban meghosszabbíthatja a virágzási időt, ha nyár közepén visszavág néhány növényt.

A növények visszavágása késlelteti a virágzást, így vagy levághatja az összes növényt a nyár végi és őszi megjelenítéshez, vagy csak egyes növényeket vághat le, és a virágzási időt még hosszabb időszakra tolhatja el. A Fiskars készít néhányat csodálatos metszők amelyek jól jönnek, és nagyon kis erőfeszítéssel átvágják a vastag szárakat.

metszőfogak a tobozvirághoz

Kúpvirágfajták

Nagyon sok hibrid fajtája létezik Echinacea most elérhető. Úgy tűnik, hogy ez a dísznövény a tenyésztők kedvence, mivel minden évben új tüskék jelennek meg.

Minden évben új fajtákat vezetnek be, amelyek új vagy élénkebb színűek, magasabb vagy kisebb növények, eltérő növekedési szokások, szaporább virágzás és kettős virágzás.

tobozvirág fajták piros, sárga és rózsaszín színben

Íme néhány új fajta, amelyekre érdemes figyelni a kertészeti központokban jövőre. Idén személyesen is láthattam ezeket a túrákon és kerti próbákon keresztül, és nagyon szeretem a teljesítményüket.

csokor különböző echinacea

Kell -e Deadhead Coneflowers?

Ha meg szeretné növelni az újabb formáló blokkok méretét, akkor holtfejű Echinacea. Ha követi a szárát az első levélkészletig, virágbimbókat képezhet.

rózsaszín tobozvirág virágzik

Ez a tökéletes alkalom arra, hogy bemenjen és eltávolítsa a fenti virágot. Vágja le a szárát közvetlenül az új virágnövény felett, és hozzáadhatja a virágot egy virágkompozícióhoz.

A deadheading egyszerűen levágja az idősebb virágokat, ami arra ösztönzi a növényt, hogy energiát fordítson az újabb virágok előállítására, ahelyett, hogy magokat termelne a régi virágon. Tudj meg többet halott fejű virágok itt.

echinacea metszése

Amikor a virágok második hulláma kivirágzik, ősszel és télen a helyükön tartom őket, mivel a madarak szeretnek falatozni a magokban. A magfejek tüskés kúppal száradnak egy magas szár fölött. A vágott virágokat szárítom a magfejekhez, hogy kézművesek legyenek, a többit pedig a kertben hagyom téli érdekekből.

Mikor virágzik a Coneflowers?

A búzavirág rengeteg örömet okoz a nyári és kora őszi kertnek. Júliustól szeptemberig virágoznak.

Gyógyászati ​​célokra Echinacea

Echinacea korban használták gyógyászatilag. A következő információk Rosemary Gladstar -tól származnak Gyógynövény receptek az élénk egészségért.

Echinacea pallida és E. angustifolia elsősorban vadak Echinacea amelyek az erdős területek szélén találhatók. A leggyakoribb és könnyen termeszthető Echinacea a kertek számára az E. purpurea.

Ezt a három fajtát leggyakrabban gyógynövényként használják. A gyökerek, a levelek és a virágok mind gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. Echinacea egy erős immunrendszer-erősítő, amelynek nincs mellékhatása, és biztonságos a gyermekek, az idősek és mindenki között.

vörös echinacea

A Coneflowers használata

Használni Echinacea mint a gyógynövény a kertből, győződjön meg arról, hogy biológiai növényt termeszt, amelyet nem permeteztek vagy nem kezeltek peszticidekkel vagy gyomirtó szerekkel.

A levelek és virágok lehetnek teába töltve és a téli hónapokra szárították. Ráadásul az egész növény lehet tinktúra készítésére használják ez praktikus a hideg-influenza szezonban.

Gyakran vegye be kis adagokban a vírus első jelei után, de ha jobb lesz, hagyja abba a szedését, mivel ha túl gyakran használják, csökken a hatékonysága.

közelről rózsaszín tobozvirág

További virágok:

A végső echinacea útmutató


Forrás link


176 Views 0 Ratings Rate it