A térbeli hang engedélyezése az Apple Music alkalmazásban

Avatar admin | 2021.08.05. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő lőtt felülről, egy ezüst AirPod Max készüléket visel

Fénykép: Hadrianus (Shutterstock)

Az Apple Music támogatja a térbeli hangot a Dolby Atmos technológia használatával, ami azt jelenti, hogy kedvenc dalait hallgathatja hűvös surround hangzással. Megmutatjuk, hogyan lehet engedélyezni a térbeli hangot az Apple Music alkalmazásban így a legtöbbet hozhatja ki ebből a klassz funkcióból.

Mi a térbeli hang?

A térbeli audió színházszerű térhatású hanghatást kölcsönöz bármilyen hanghoz te hallgatod, elkészítése úgy érzi a hang különböző irányokból érkezik körülötted. Például, ha tévéműsort néz, hallhat lépteket a bal oldalról, miközben egy karakter jobbról beszél, miközben úgy tűnhet, hogy a háttérhangok belülről szólnak előtt vagy fölötted.

Az Apple Music ezt a funkciót egyes dalokhoz is hozzáadta, optimalizálva őket térbeli hanghoz. Ha kipróbálja ezt a funkciót, ne várja el, hogy játékváltó leszaz ome számokat nagyon jól összekeverték és scsodálatos, míg mások nem olyan jól hangzanak, mint az övék eredeti verziók.

Mit kell hallgatnom térbeli hang az Apple Music alkalmazásban?

Ön Dolby Atmos kompatibilis hardverre van szüksége az Apple Music térbeli hangsávjainak hallgatásához, és gondoskodnia kell arról is, hogy frissítse szoftver.

A térbeli hangot támogatja a legtöbb jelenleg kapható Apple és Beats fejhallgató. Ide tartoznak az AirPods, az AirPods Pro, az AirPods Max, a BeatsX, a Beats Solo3 Wireless, a Beats Studio3, a Powerbeats3 Wireless, a Beats Flex, a Powerbeats Pro, a Beats Solo Pro és a Beats Studio Buds. Használhat más cégek által gyártott Dolby Atmos kompatibilis fejhallgatót is.

Előfordulhat, hogy egyes Apple eszközök beépített hangszóróival térhallgatásban is hallgathat dalokat. Végigvezetjük az engedélyezés lépésein minden típusú eszközt.

A térbeli hang engedélyezése iPhone/iPad készüléken

IPhone -on és iPaden győződjön meg arról, hogy frissített az iOS 14.6 és az iPadOS 14.6 verzióra, illetőleg. Akkor menj a Beállítások> Zene> Dolby Atmos és válasszon Mindig be vagy Automatikus. Az Automatikus kiválasztása a legjobb, ha a cikkben korábban említett Apple fejhallgatók egyikét használja. Ebben az esetben az Apple Music automatikusan lejátssza a térbeli hangban lévő műsorszámokat amikor elérhető a Dolby Atmos verzió. Ha külső fejhallgatót használ a térbeli hangzáshoz, akkor válasszon Mindig be.

Vegye figyelembe, hogy térbeli hangzású zeneszámokat hallgathat az iPhone XS vagy újabb telefon beépített hangszóróival (de nem a iPhone SE sajnos), 12,9 hüvelykes iPad Pro (3. generáció vagy újabb), 11 hüvelykes iPad Pro vagy 4. generációs iPad Air.

A térbeli hang engedélyezése Mac rendszeren

Ha térbeli hangot szeretne hallgatni Először az Apple Music Mac -en, frissítés a macOS 11.4 -re. Ha ez megtörtént, nyissa meg a Zene alkalmazást, és a menüsorban keresse meg a következőt: Zene> Beállítások. Menj a Lejátszás fülre, és válassza ki Mindig be vagy Automatikus a Dolby Atmos számára.

Az Apple szerint a MacBook Pro (2018-as vagy újabb), MacBook Air (2018-as vagy újabb) beépített hangszórói, és az iMac (2021 -es modell) mindenre képes zeneszámok lejátszása térbeli hangban.

A térbeli hang engedélyezése az Apple TV -n

Ahhoz, hogy zenét hallgathasson térbeli hangon egy Apple TV -n, rendelkeznie kell egy Apple TV 4K -val, amely TVOS 14.6 -os vagy újabb szoftververzióval rendelkezik, valamint kompatibilis fejhallgató vagy hangszóró.

Apple TV 4K esetén beállíthatja a HomePod -ot alapértelmezett hangszóróként, vagy csatlakoztathatja a streaming dobozt egy Dolby Atmos -kompatibilis hangszóróhoz, TV -hez vagy AV -vevőhöz. Alternatív megoldásként párosíthatja az Apple TV -t a cikkben korábban említett Apple vagy Beats fejhallgatókkal.

Ha ezeket a követelményeket betartja, bekapcsolhatja az Apple TV 4K -t, és megnyithatja a Beállítások> Alkalmazások> Zene> Dolby Atmos. Most állítsa be Automatikus.

A térbeli hang engedélyezése az Apple Music számára az An oldalonrobot

Végül akár meg is teheti zenét hallgathat térbeli hanggal az Apple Music bekapcsolásával Android. Először frissítse az alkalmazást a legújabb verzióra, és ellenőrizze, hogy Android telefonja támogatja -e a Dolby Atmos funkciót. Ezután, otoll Apple Music és koppintson a ikonra Több gombot a kezdőlapon válassza ki Beállítások> Dolby Atmos. Most engedélyezheti a térbeli hangot.

Hogyan találhatok térbeli hangsávokat az Apple Music alkalmazásban?

Az Apple Musicban sok van térbeli audio lejátszási listák hogy most megnézheti. Keresheti a Dolby Atmos embléma az album és az előadó neve alatt, hogy ellenőrizze, elérhető -e térbeli hangban.


Forrás link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok