A tudósok egy új AI eszközzel képesek észrevenni a mélyhamisításokat – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.15. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Mélyhamis portrék, szaruhártya-elemzéssel
Shu Hu / Yuezan Li / Siwei Lyu, Buffalo Egyetem

Hála a új AI eszköz számítógépes tudósok készítették a Buffalo Egyetem, most 94% -os pontossággal észlelhetjük a portré stílusú hamisítványokat. Hogyan teszi ezt az eszköz? A fényképezett személy szaruhártyáján látható fényvisszaverődési minták elemzésével, amelyeknek egyformának, nem pedig másnak kell lenniük.

A szaruhártyák tükörszerű felületűek, amelyeknek hasonló tükröződési formájúnak kell lenniük a helyiség vagy a terület világítása miatt. Valódi fényképeken a szemeknek mindig közel azonos a visszaverődésük. Azonban, mélyhamis képek – amelyeket létrehoznak generatív kontradiktórius hálózatok (GAN-ok) – általában nem sikerül pontosan szintetizálni a hasonlóságot, ehelyett egyedi és inkonzisztens reflexiókat generálnak az egyes szaruhártyákon, néha még a nem megfelelő helyeken is.

Az AI eszköz tehát feltérképezi az arcot, átvizsgálja a szemet, és elemzi az egyes szemek tükröződését. Ezután létrehoz egy hasonlósági mutatót, amely meghatározza annak valószínűségét, hogy a kép tényleges mélyhamisítás legyen. Minél alacsonyabb a pontszám, annál nagyobb a lehetőség egy kép mélyhamisításának. Az eszköz hatékonynak bizonyult a mélyhamisítások beolvasásakor Ez a személy nem létezik, a StyleGAN2 architektúrát használó hamis emberek képeivel töltött webhely.

Az eszközt létrehozó tudósok azonban megjegyezték, hogy vannak bizonyos korlátai, amelyek elsődleges szempontja az, hogy arra hivatkozik, hogy mindkét szemben látható visszavert fényforrás van. Ha valaki kacsint vagy pislog, akkor valószínűleg nem fog működni; akkor sem, ha a téma részben elfordul, és nem közvetlenül a kamerába néz, mivel ez csak portréképeken bizonyult sikeresnek. Ezenkívül bárki, aki elég jártas a Photoshopban, képes lehet ezeket az ellentmondásokat kiiktatni, ami valószínűleg használhatatlanná tenné az AI eszközt.

Ezen korlátozások ellenére az eszköz még mindig nagy előrelépést jelent az ilyen típusú technológiák terén. Hamarosan nem fogja lebontani a kifinomult mélyhamisításokat, de észrevehet egyszerűbbeket, és megalapozhatja a jövőbeni erőteljesebb felderítési technológiát, amely a jelenlegi képességeinkkel párosulhat a felderítéshez hang- és videó- mélyhamisítások.

keresztül A következő web
Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok